Плащат от днес ноемврийските пенсии с добавката от 120 лв.

Допълнителната сума ще бъде изплатена и през декември
8 ное 2021 08:34, Елка Василева
19
Плащат от днес ноемврийските пенсии с добавката от 120 лв.
Снимка: архив, Dnes.bg

Изплащането на пенсиите и добавките за ноември ще бъде в периода между 8 ноември (понеделник) и 22 ноември (понеделник).

Заедно с тях ще бъде изплатена и допълнителна сума от 120 лева на над 2,07 милиона пенсионери. Тя се изплаща за втори месец поред и замества изплащаната до септември еднократната допълнителна сума от 50 лева, съобщиха от НОИ.

За изплащането на добавката са предвидени допълнителни близо 249 милиона лева, които са осигурени с актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г.

Добавка от 120 лева към пенсиите ще се изплаща и през последния месец от тази година.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 ноември 2021 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
3
 
! Отговори
Бай Ф преди 2 години
Освен пенсионерите, други хора няма ли в тая държава. Децата - 40 лв детски, кучета ги яли. Работещите бедни, които се осигуряват на реалната си заплата - 1500 лв примерно. От които 600 отиват за наем, 200 за сметки, 500 за храна и транспорт. И живей и отглеждай деца.Минималната заплата и нея дай да я вдигнеме. А хората които реално държат икономиката, никой гинняма за нищо.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако получавате пенсията по електронен път, още в събота -6.11. сутринта ги преведоха.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тарикат - Мнооо ясне, ве! БРАВО ВЕ ТИГЪР! Нищо и никави данъци! Аз даже и ДДС-та не плащам. Само контрабанда и далавери! Даражата за ко да *** краде. уе! Да не сам балак уе!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тарикат до 8 - И аз съм у нас днеска. Вечерта ще ходя,, да вида момичетата. Кат мина бавно с ес калсата и половината улица козирува. Даже и такива, дето не ряботят вече ... ама навици .. хее хеее
13
7
 
2
 
! Отговори
Тарикат до 8 преди 2 години
Точно днес, точно не съм на бюро. В къщи съм си. Има лек спад в работата. Иначе 6 момчета работят с мен /не за мен/. Откровенно съм им обяснил, че осигурявам работа, а те да си намират начин да се осигуряват ако искат. Нито един не пожела. Искат си парите в края на седмицата. Плащам им. И аванси съм давал. Кръстник съм на детето на единия. Това с бюрото е за тътразулници.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са на мнение, че всички са еднакви и затова се оставят да ги купят със 200 лева взети на заем.
11
8
 
7
 
! Отговори
Баба Ана преди 2 години
Ударно, предизборно, празнично след 7 ноември в чест на Великата октомврийска соиалистическа революция в Русия 1917г. Браво на Радев, Рашков, Кацаров и още другари ленинисти, сталинисти, комунисти на БКП -БСП.
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапа, хаджигенчо, маяма и корнела обвиняваха Борисов, че с държавни пари си купувал избирателите, а сега мълчат като пукали. 3 месеца ще им дават по 120 лева, дето няма да им стигнат да си платят парното , което поскъпна с 30%
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eлкe, колегата ти, който вчера застъпи на сняма след теб, вече писа такава статия. Нужно ли е да се надпреварвате. Хайде четете кой на каква тема от колегите ти вече се е изxoдил тук!
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предизборни тарикатлъци. От къде взеха парите за тея добавки ? Заем ? При положение, че икономиката е в колапс в пандемията от къде пари ? Популисти .. преди изборите си купуват вот с държавни пари.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тарикат 6 Никакъв дограмаджия не си. На бюро работиш.
6
0
 
11
 
! Отговори
питам преди 2 години
Пенсионерските 120 лв. ги пишете постоянно. Защо не пишете за увеличените заплати, премиите, бонусите, парите за облекло, 13-та заплата... на държавните чиновници и публичния сектор? С колко им увеличихте парите на месец?
5
9
 
7
 
! Отговори
Тарикат преди 2 години
За 20 години здраво бачкане /дограми/ нямам и месец официален трудов стаж. Всичкото плащане кеш, на ръка. Никакви осигуровки и данъци. Спестените пари в недвижими имоти. Наеми и ренти около 1800 евра. Ще се пенсионирам точно след 60 секунди на 42 години ако ми е кеф. Не е кой знае какво ама за сиромах човек като мен си стигат. Пък живот и здраве, когато пукна имотите остават при децата.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ще платят и още един месец и после какво следва? Пари нема действайте.
3
6
 
7
 
! Отговори
Забелязахте ли преди 2 години
Забавянето...а плащането на повишените пенсии тепърва предстои...до кога ли ще издържи България да тегли заеми за да плаща пенсии при затворен и нерентабилен при новите цени на енергоносителите бизнес... кокорчо крадеца и Кирчо лъжеца яко ни го натресоха.
2
14
 
9
 
! Отговори
Жан Валжан преди 2 години
Поне да имат малко благодарност към държавата и все по-малкото работещи, които са им осигурили тези средства. Вкарайте си носовете в маските,занемарени възрастни хора!
1
8
 
5
 
! Отговори
Професор Тръц преди 2 години
60 евро--та това си е "цяло състояние" -дори за Бангладеш са много пари--може да си купиш булка за един ден!