Родители на протест, не искат да се тестват децата

Те бяха подкрепени и от учители
9 ное 2021 18:47, Нели Христова
97
Родители на протест, не искат да се тестват децата
Снимка: БГНЕС

Група родители излязоха на протест пред сградата на Министерския съвет в столицата, обявявайки се против тестването на учениците за COVID-19 като условие за присъственото им обучение, предава БТА.

"Хората са принудени от безпаричие да пращат децата си на училище и да подписват декларации, които нарушават техните права и правата на децата им. На национално проведено запитване над 85 процента от родителското съсловие беше отговорило, че е против да се правят тестове на децата", посочи Лилия Божкова от обединение "Родители", майка на три деца.

"Здрави хора не се тестват. Като родител при най-малкото съмнение не пращам детето на училище", допълни тя.

Протестиращите смятат да продължат с демонстрациите, докато не отпадне заповедта на служебните министри на здравеопазването и образованието, според която учениците от 1 до 4 клас ще се тестват два пъти седмично, ако най-малко половината родители са съгласни. Децата на тези, които не са, ще се обучават в електронна среда.

За да подкрепят родителите, на протеста тази вече бяха дошли и учители. С ученически бележници в ръка протестиращите писаха символично "Слаб 2" на здравните и образователните власти за начина, по който се справят с епидемията. Очаква се просветното министерство да обобщи данните какъв процент от родителите са се съгласили децата им да бъдат тествани. По-рано демонстрации имаше и в други градове на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, всеки чалгар вече с претенции да разбира от тестове, вируси и ваксини. Птичи ВирОс, търтаки търтаки ....върти...върти...куш гриби.... който яде птичи крак, той за мене е бунак
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разблокирайте антиваксърите!!!!!!
41
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марта, прекалила си с бялата субстанция! Като си подписала информирано съгласие когато са те боцкали, сега ако се разболееш, не би трябвало да имаш право да търсиш лекарска помощ. ПОДПИСАЛА СИ СЕ, СОРИ!
40
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Присъствено-когато Бг стане зелена зона, дотогава на ДО! Бг в момента е тъмно лилава зона, за какво присъствено изобщо се говори и то за деца?? Заради няколко мързеливи ***, скоро ще докарат Бг до пълен локдаун, ще сринат среден и дребен бизнес, пълно безумие, а има ДО и е точно за ситуации като в момента!!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34Моля не хранете троловете!
38
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България се превърна в протестантска държава, всеки ден всеки кръгъл час се провеждат протести ..
37
7
 
7
 
! Отговори
До Марта преди 2 години
Ами като не искаш да си коректна към простаците, ходи при интелигентните бе, Марте. Навсякъде из ЕС има такива, а също и в България. Що щеш тука да псуваш простаците?
36
26
 
10
 
! Отговори
Марта преди 2 години
Къде не ходят неваксинираните? Нима не ходят по ресторанти и протести??? Във фейса е пълно със снимки на хора, които най-безотговорно сеят зараза по кръчми без да са ваксинирани.
35
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В статията е написано, че 85 % от родителите са против тестването, а цял ден телевизиите лъжат, че 65 % са били дали съгласие. Значи Министерството на Образованието и това на Здравеопазването, начело със Стойчо Сертификата ЛЪЖАТ! Оставка нещастници!
34
8
 
5
 
! Отговори
Бay преди 2 години
"най-малкото съмнение не пращам детето на училище" лъжем, а ? :D
33
2
 
15
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Абе не знам. Едно време нямаше СЗО, Европейцка комисия по лекарствата, ваксини срещу вируси и доброволни ваксинации с експериментални продукти. Не знам, аз се мъча да се пазя от крайности в една или друга посока, но изброените неща и на мен ми идват вповече. Хората са уплашени за децата си.
32
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скъпа Марта, задни ите си ги веят ваксинираните които разнасят заразата. Ние неваксинираните сме ограничени и не ходим по такива места. Така че по- добре млъкни.
31
2
 
13
 
! Отговори
Кацаров преди 2 години
Вторият доставчик на тесове е изчезнал. Взе парите от търга и го няма
30
25
 
13
 
! Отговори
Марта преди 2 години
Честно казано писна ми да съм коректна към простаците. Не разбирам защо цяла държава трябва да страда заради глупостите на някакви хора с архаични разбирания. Хората умират в болниците, вие си веете неваксинираните *** и немаскираните лица по барове, кръчми и протести. Аман вече, би трябвало такива хора да са лишени от права. То не е човек, а скот първобитен!
29
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво само така до победа неим искаме никакви ваксини и лекарства и сертификати нито пък тестове стига сте лъгали народа престанете няма да ви се размине номерата ще ви унищожим първо вас после семействатави разбрахтели *** мутри
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко сега с децата ,гадове а милионата администрация ,полиция военни ,общини
27
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ни проверяваха едно време за въшки в класната стая нямаше проблем, сега пищите като ощипани моми. Става въпрос за безобиден тест! Никой не е казал, че след теста ще почнат и да ваксинират децата Нарочно ли го правите или сте крайно ограничени в разсъжденията си?
26
8
 
2
 
! Отговори
ВИНЕТУ преди 2 години
Айде, не съм видял коментар, че и тези са пратени там от Боко. Кошмари имате от него за всичко.
25
10
 
2
 
! Отговори
т преди 2 години
ДПС почитатели
24
10
 
24
 
! Отговори
ne 23 преди 2 години
Не разбираш ли, следващата стъпка е "ваксинация", от която ще станат стерилни? Кое не ти е ясно?