Протестиращите пред турското посолство тръгнаха към турската резиденция

Събралите се носят плакати на Румен Радев
Обновена: 18 ное 2021 19:08 | 18 ное 2021 18:53, Нели Христова
353

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Участниците в протеста, който се проведе пред посолството на Турция в столицата, тръгнаха на шествие към сградата на турската резиденция, която се намира на метри от Софийски университет, предаде репортер на БГНЕС.

На място продължава да има много полиция и жандармерия. В началото на демонстрацията участниците разпънаха голям флаг на булевард "Васил Левски" и скандират "България, България". Движението на автомобили в района бе блокирано.

Събралите се носят плакати на Румен Радев. На част от тях пише: „Турция е опасен, нелоялен и непредсказуем съсед“. Демонстрантите се опитаха да използват ябълки и домати, които носеха със себе си. Няколко домата се търкулнаха в краката на жандармеристите.

Минути преди 18 часа шествие на поддръжници на един от кандидатите за президент тръгна от "Дондуков" 2 и се сля с хората пред посолството. Около 18.30 часа всички тръгнаха към сградата на турската резиденция в София.

Протестът се провежда само няколко часа след като вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че турската държава открито се намесва в изборите у нас, а местните медии са участвали открито в кампанията на първия тур от президентските избори в полза на един от кандидатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е целта на тези антитурски изцепки на Радев и Рашков. Що ми се струва че Радев подготвя България за изваждане от ЕС и НАТО и закачването и за раздрънканата евразийска каруца на Путин.
241
5
 
34
 
! Отговори
Спомени преди 2 години
А когато ДПС гласува за Радев нямаше проблем...
240
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев падна до нивото на Сидеров и Копейкин. Да заминава при началника си в Москва.
239
8
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименама как ще им го отнеме...от 30 г. дпс управляват България...строят анадолска димокрация...разбира се,че трябва да им бъде отнето двойното,неговорещи български,не живеещи в България...определят как да живеем в България...мафия
238
24
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Турция и службите им нагло и арогантно се намесват във вътрешните ни работи,България е толерантна и никога не би постъпила по-този просташки начин,Турция подкрепя мафиоти преследвани от САЩ,България уважава суверинитета на всяка държава...Народа ни няма да позволи подобно вмешателство...в неделя...масово...всеки обичащ България...милеещ за просперитета на децата си...гласувайте за г-н Радев!САЩ...приятели...дпс-гроб са мафия ...лъжат и заблуждават и вас...и путин
237
15
 
5
 
! Отговори
Гледай Северен Кипър преди 2 години
-сещай се за Югоизточна България.
236
9
 
5
 
! Отговори
Станислав преди 2 години
Нали и в България медиите правят предизборни агитации за определена партия или кандидат за президент. А някои партии дори си имат собствени телевизии. Защо да е незаконно медиите да правят агитация за определена партия.
235
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Бг отмени двойното гражданство за страни нечленки на ЕС, тогава всичко ще си дойде на мястото.
234
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега Ердоган ще пусне войските си до Пловдив за да защити интересите на етническите турци у нас и няма да си ги изтегли никога повече. Защо не вярвате на ВСИЧКИТЕ ясновидци? Трябва да се случи след като е в акаша.
233
9
 
32
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Какъв протест ви гони. Десетина кресльовци, който незнаят какво искат. Същите тия лежах по площадите цяло лято и ръкопляскаха на Слави, МаяМа и отровните когато дадоха право на масурите в Анадола да гласуват. Сега протестират, срещу какво протестират, срещу собствения си *** акъл. И какво искат, война ли, за да може Радев да си запази поста. Е нема такива ***, ама найстина нема. къде бехте като се гласува секциите в Турция от 35 да станат 160, тогава ръкопляскахте. Га ядаате кифтетата ...
232
2
 
16
 
! Отговори
В. преди 2 години
ПатриотЕ, пазете си силите, че скоро може да ни потрябват за протести по Македонския въпрос!!!
231
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво протестирате бе. все едно имате държава и държавници. със сигурност ще сме по добре в пределите на туркия или русия. всичко е по добре от американска бананова колония.
230
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди март месец секции в Турция просто нямаше. Именно Румен Радев разкри там секции.
229
9
 
28
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Тия бабаити с байряците по улицата ако видят десет души редовен аскер ще хукнат през глава към гората с пълни ***.
228
4
 
23
 
! Отговори
АААААААААА преди 2 години
СЛАВЧО Е ВИНОВЕН И РАШКОВ МИР НИ Е НУЖЕН И СТАБИЛНОСТ А НЕ ВОЙНА ГЛАД И МИЗЕРИЯ
227
7
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
ДПС и българските турци направиха Радев президент сега тръгна срещу тях,заради келепира предаде БСП,партията на Манолова и много други?
226
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде, Турция да окупира Източна България, че да идва русата жена и да се оправяме. Ще ни е тесничко, но задушевно.
225
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердоган има 50 годишен план за възвръщане на влиянието на Турция в бившите територии на Османската империя. Според картите на Турция това влияние "поглъща" Варненска и Бургаска околии.
224
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Територията на РБ е била част от Османската империя. Населението е било предимно селско и е имало данък десятък. Със сигурност е имало терор, но със сигурност Османската империя е имала нужда от продоволствия. Голямата грешка на Османската империя е, че не е провела етническо прочистване, защото е била ангажирана с непрестанни военни действия на огромна територия. Турция не допусна тази грешка в БГ покрайнини. Къде е " русата жена", за Бога?!
223
1
 
5
 
! Отговори
koko преди 2 години
До 230От каде пък Ленин е имал пари, той нкога не е бил на власт. Пък и те- Руснаците гладни по онова време, както сега