Протестиращите пред турското посолство тръгнаха към турската резиденция

Събралите се носят плакати на Румен Радев
Обновена: 18 ное 2021 19:08 | 18 ное 2021 18:53, Нели Христова
353

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Участниците в протеста, който се проведе пред посолството на Турция в столицата, тръгнаха на шествие към сградата на турската резиденция, която се намира на метри от Софийски университет, предаде репортер на БГНЕС.

На място продължава да има много полиция и жандармерия. В началото на демонстрацията участниците разпънаха голям флаг на булевард "Васил Левски" и скандират "България, България". Движението на автомобили в района бе блокирано.

Събралите се носят плакати на Румен Радев. На част от тях пише: „Турция е опасен, нелоялен и непредсказуем съсед“. Демонстрантите се опитаха да използват ябълки и домати, които носеха със себе си. Няколко домата се търкулнаха в краката на жандармеристите.

Минути преди 18 часа шествие на поддръжници на един от кандидатите за президент тръгна от "Дондуков" 2 и се сля с хората пред посолството. Около 18.30 часа всички тръгнаха към сградата на турската резиденция в София.

Протестът се провежда само няколко часа след като вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че турската държава открито се намесва в изборите у нас, а местните медии са участвали открито в кампанията на първия тур от президентските избори в полза на един от кандидатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честит празник на Сухопътните войски! Ердоган ще отговори на Радевата просто тия с марш по жълтите павета.
221
4
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Екстремизъм не ни е нужен. Много разумен подход и с добро,към всяка съседна държава да има. Включително и с Турция. Приятелско отношение,а не омраза.
220
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов е национален предател и престъпник, скоро ще го обявят за издирване от Интерпол.
219
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е готов на етническа война за да запази властта си.
218
1
 
6
 
! Отговори
сега в 11 часа преди 2 години
Корнелия ще говори по БТСВ
217
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така, Турция е неприятелска страна. Турция е терористична държава. Турция финансира тероризма в Близкия Изток и на Балканште, турция изкла десетки хиляди араби в Сирия и Либия. Турция изби половин милион кюрди. Турция радикализира турците в България и финансира строежа на стотици джамии в БГ. Турция работи по възраждането на миpизливата си прoклетa османска империя. Турция е на едно ниво с Русия и Китай по психарщина.
216
8
 
30
 
! Отговори
ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО преди 2 години
Стига вече фатмащина ,омраза и злоба . Стига узуновци , масонци , Рашковци,Кацаровци,фуражки , и 27 чичковци с ДС досиета . Тотална изолация . Европа ни заобикаля като чумави , дори Херо се скри от медиите . Искам спокойна ,работеща и мирна държава. ИСКАМ ПРОМЯНА В ПРЕЗИДЕНСТВОТО !!!<!--
215
6
 
23
 
! Отговори
СТЕНОГРАМА преди 2 години
Манолова, Слави и Христо Иванов подариха на Доган гласовете от Турция. Радев НЕ наложи вето на поправките им........Заседание на парламента на 29 април 2021 г
214
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турците избиха арменците, избиха гърците, избиха българите. И като вече нямаше повече християни за избиване в Анадола се насочиха към кюрдите. Ето това представляват турците. Това е реалността.
213
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера даваха резидента как ходи при попа, днеска цъфнаха по новините.
212
7
 
24
 
! Отговори
Радев турчина преди 2 години
Помня, ч етъкмо Румен Ивеличи секциите в Турция от 30 на 160. Тогава нямаше някакъв проблем, а сега има?
211
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуващите от Турция не са българи, а турци и радикални ислямисти, които превърнаха Св София в джамия и избиват кюрди и не биха се замислили да отрежат главата на неверник при удобна възможност.
210
19
 
20
 
! Отговори
митко преди 2 години
Дпс е етническа партия и трябва да се забрани.А комбинацията им с крадците от Герб е отровна за България смес.В неделя всички трябва да гласуваме срещу това престъпно статукво.
209
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има сериозен отзвук това в Турция. Дори на Байдън размахва пръст Ердоган. Ако реши утре да пусни милион бежанци към нас ко праим ?
208
1
 
2
 
! Отговори
До 231 преди 2 години
Ти *** ли си? Тук има не повече от 5 милиона население. Колко да излязат да гласуват?
207
4
 
6
 
! Отговори
1453 преди 2 години
До varg....Време е братя и сестри,българи!!!....*****************************Време е ама трябват Топки ти с какво си ?
206
4
 
23
 
! Отговори
рашков в атака преди 2 години
преди 5 години 13 ноември втори тур на избори Радев Цачева ,... 80 процента от гласовете на ДПС отиват за Радев на втори тур . това са почти 206 хиляди гласа......има и прецедент....в една секция са гласували 2401 души, което е предизвикало скандали от наблюдателите от другите партии.....защо тогава НЕ протестирахте ??????
205
3
 
34
 
! Отговори
Георги Миков, Чирпан преди 2 години
Позор! Защо не излязохте да гласувате? Тези 100 000 гласа нямаше да се усетят ако бяха излезли поне половината гласоподаватели. Кой ви е виновен че сами създадохте условия за това чужда държава да организира избори в България? Тези хулигански изпълнения не отговарят за една цивилизована европейска държава, каквато България претендира че е.
204
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ататюрк щеше да бъде разстрелян от гърците в Анкара, а Турция щеше да е 25% от сегашната си територия ако Ленин не беше финансирал Турция с тонове оръжия по време на гръко-турската война. Турция съществува благодарение на Русия, затова се обичат толкова.
203
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На дебата по добре се представи проф. Герджиков. Браво професоре ще гласувам за вас.