Протестиращите пред турското посолство тръгнаха към турската резиденция

Събралите се носят плакати на Румен Радев
Обновена: 18 ное 2021 19:08 | 18 ное 2021 18:53, Нели Христова
353

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Участниците в протеста, който се проведе пред посолството на Турция в столицата, тръгнаха на шествие към сградата на турската резиденция, която се намира на метри от Софийски университет, предаде репортер на БГНЕС.

На място продължава да има много полиция и жандармерия. В началото на демонстрацията участниците разпънаха голям флаг на булевард "Васил Левски" и скандират "България, България". Движението на автомобили в района бе блокирано.

Събралите се носят плакати на Румен Радев. На част от тях пише: „Турция е опасен, нелоялен и непредсказуем съсед“. Демонстрантите се опитаха да използват ябълки и домати, които носеха със себе си. Няколко домата се търкулнаха в краката на жандармеристите.

Минути преди 18 часа шествие на поддръжници на един от кандидатите за президент тръгна от "Дондуков" 2 и се сля с хората пред посолството. Около 18.30 часа всички тръгнаха към сградата на турската резиденция в София.

Протестът се провежда само няколко часа след като вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че турската държава открито се намесва в изборите у нас, а местните медии са участвали открито в кампанията на първия тур от президентските избори в полза на един от кандидатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето това е доказателството, че ДПС е етническа партия.Цяла държава застава зад тях да се бъркат във вътрешните ни работи. Вярно е, че са обидени заради миналото, но не може да държат тоя мошеник Доган във властта вече 30 години. Не може хора, който не могат да четат и говорят на български да гласуват с помощници, както се случи в Турция.
201
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
селяни, утре сердоган като пусне емигрантите, ще отиде ли на границата, много ви плащат за да остане фигуранта на власт и Гешев да не му търси сметка за държавна измяна
200
9
 
29
 
! Отговори
Подставени протести преди 2 години
Много интересно къде бяха тия про..шляци, коита сега протестират пред турското посолство, когато Решетников изкомандва лак..ейте си да назначат Радев за президент.
199
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затворете избоpните секции в Турция. Това не са българи, а ислямисти и терористи.
198
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SHEFA-Добре ли сте?
197
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам за СССР/Русия, която през 1920 финансира Турция с оръжия за да извършва геноцид над българи, гърци, арменци. Русия и Турция са най-големите врагове на България. Само тесен съюз с Велика Америка ще ни спаси от тия ypoди
196
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция е агресивна и зла държава, изби 5 милиона арменци и няма достойнството да си признае. Докога света ще търпи варварите от анадола?
195
7
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Рашков е готов да отвори фронт към Турция, само и само Радев да спечели! А хората какво ще спечелят, при един евентуален конфликт? Крайно време е този човек да бъде прибран и лекуван!
194
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я някой запознат да каже, това мероприятие на Бат Бойко и неговите "момчета ли е"?
193
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БобиСамо вие си служите с подкупи и измами.Радев е и ще е НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ!
192
15
 
7
 
! Отговори
Поп Алигорко преди 2 години
Никога повече турско ПРИСЪСТВИЕ !!!
191
3
 
21
 
! Отговори
Урко преди 2 години
И никой от протестиращите и семействата им да не ходят близките 5 години на почивка в Турция.
190
9
 
20
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Това е последнанта издишка на един отиващ си президент.
189
0
 
13
 
! Отговори
Урко преди 2 години
В момента и РТЕ има нужда точно от нещо подобно, според мен няма да му пука да си покаже мускулите. Дано всички да приемем докъде е червената линия, за добро или лошо сме съседи.
188
1
 
7
 
! Отговори
Do Флин преди 2 години
Той и Нерон е създал орди от "феи"но не са му помогнали. Аз една ранна сутрин към 3.00 със спецчастта ще сляза в двора на президенството в София с парашут, пак нека твоите ангели те пазят...
187
4
 
23
 
! Отговори
Ех момчета преди 2 години
Къде ли ще сте,ако Ердоганя пусне само 5хил. През границата ще ви питам Рашков ще ви спасява!?
186
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тия лyмпeни дето Рашкоф ги събра набързо?
185
6
 
12
 
! Отговори
Inatut преди 2 години
Крим бил руски а, ший го на не.грамотника. ший го. Скоро ще си пие само хапчетата за простата и това е.
184
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен195 преди 2 години
И арменците така мислеха. Попитай ги преди да опиташ...
183
18
 
11
 
! Отговори
TR VOIN преди 2 години
Аз, като турчин, служил в турската армия през 1995 година,в областите Хакари и Диарбакир,препоръчвам на българското правителство и свестните българи ДА НЕ ИЗПИТВАТ НАШИТЕ ТЪРПЕНИЯ...От 32 години имаме 65.000 пълен състав от виш офицер,подофицер и войници които са калени в партизанска война. Този път и Ахмед Доган няма да може да ви помогне...А аз наистина НЕ ИСКАМ ДРЪНДАРСКИЯ И РЕШЕТНИКОВ ДА СЕ НАМЕСЯТ, ИСКАМ ДА Е КАКТО МЕЖДУ АЗЕРБАЙДЖАН И АРМЕНИЯ НО АРМИЯ САМО С БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИДА ВИДИМ, КО