Протестиращите пред турското посолство тръгнаха към турската резиденция

Събралите се носят плакати на Румен Радев
Обновена: 18 ное 2021 19:08 | 18 ное 2021 18:53, Нели Христова
353

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Участниците в протеста, който се проведе пред посолството на Турция в столицата, тръгнаха на шествие към сградата на турската резиденция, която се намира на метри от Софийски университет, предаде репортер на БГНЕС.

На място продължава да има много полиция и жандармерия. В началото на демонстрацията участниците разпънаха голям флаг на булевард "Васил Левски" и скандират "България, България". Движението на автомобили в района бе блокирано.

Събралите се носят плакати на Румен Радев. На част от тях пише: „Турция е опасен, нелоялен и непредсказуем съсед“. Демонстрантите се опитаха да използват ябълки и домати, които носеха със себе си. Няколко домата се търкулнаха в краката на жандармеристите.

Минути преди 18 часа шествие на поддръжници на един от кандидатите за президент тръгна от "Дондуков" 2 и се сля с хората пред посолството. Около 18.30 часа всички тръгнаха към сградата на турската резиденция в София.

Протестът се провежда само няколко часа след като вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че турската държава открито се намесва в изборите у нас, а местните медии са участвали открито в кампанията на първия тур от президентските избори в полза на един от кандидатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
5
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Така е като **открито** имаме турска етническа партия, която сее омраза сред гражданите на БГ. Парламентът трябва да бъде ТАБУ за тях. Никаква демокрация не са донесли турците в БГ. Това е лъжа!!
281
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
RADEV SE PLA6I OT TOVA 4E TURCITE 6TE GLASUVAT ZA GERDJIKOV NA VTORIQ TUR.ZATUY E TAQ SME6EN PROTEST.NO OT DE DA GO RAZBERAT TOVA TIQ PROSTI HORICA
280
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕРЕПИТЕ ОРГАНИЗИРАТ МЕЖДУНАРОДНИ СКАНДАЛИ- ДОКАТО НЕ СМАЖАТ БГ НЯМА ДА СА УДОВЛЕТВОРЕНИ, А ПОСЛЕ В ЕВРАЗИЯ И ОЩЕ МНОГО ОТ РАШКОВИЗЪМ ДАМАДЖАНКОВ....
279
0
 
4
 
! Отговори
Роко2 преди 2 години
Националистите въведоха наредба за нзадължително гласуване и аверите им от ДПС плашат с глоби хората да гласуват теа партии на ДС си играят с вас балъци....
278
0
 
6
 
! Отговори
Гошо рапа преди 2 години
Тока за бизнеса в Германия 95 Е за Мвч. в България 204 Е -чекаме инвестиции ( е да некав албански бизнесмен собственик на фирма за ел,коли-чки щял бил да инвестира в Ловеч,а русенска фирма за спортни ел. коли бега в Германия)Бизнеса иска евтин ток и пътища,не умни и красиви депутати дето били много честни .
277
1
 
13
 
! Отговори
Факти преди 2 години
2016 ДПС официално подкрепи Радев няма проблем,2021 ДПС официално не подкрепи никой-въййй турците идат! Комунисти сър!
276
0
 
5
 
! Отговори
ATLANTA преди 2 години
Манолова, Бабикян И Хаджиадвокатчето дали са на протестта?
275
0
 
11
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 2 години
Нали Майчето, Пинокио и Учиндолеца искаха повече секции в чужбина? Ами да им търсят сметка на тя!
274
7
 
1
 
! Отговори
РОСЕНЕЦ преди 2 години
ПОНЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОПИТАМЕ ДА ГИ ОГРАМОТИМ МОЖЕ ДА ПРЕСТАНАТ ДА ТЪРСЯТ МАЙКИТЕ СИ В ИНДИЯ И АНАДОЛА
273
9
 
6
 
! Отговори
РОСЕНЕЦ преди 2 години
МИНИСТЕРСТВО ПО ЕТНИЧЕСКИТЕ ВЪПРОСИ Е РЕШЕНИЕТО ИМА ТОЛКОВА ЕТНОСА У НАС НО САМО РОМСКИЯТ И ТУРСКИЯТ ЕНОСТ СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ ЗАЩОТО 90 ПРОЦЕНТА ОТ ТЯХ СА НЕГРАМОТНИ
272
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 309 малоумнициЕее , по друго си е при герберската хунта да ти подават така кинти по европроектчета а ?
271
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестиращите нетрябва да правят протест пред турското посолство а да смажат антибългарскитне лидери на антибългарската противоконституционна терористична партия ДПС
270
4
 
13
 
! Отговори
малоумници преди 2 години
Когато човек не знае накъде върви, отива там, където не иска. Това направиха Мая Галевица, Христо дългоноско, Слави Чалгаря, Тошкуту на Слави и техните подопечни. На кого се сърдите, това ви го причиниха въпросните господа. А Радев и Рашков ще ни вкарат във война със съседката ни. Най-малкото което направиха, е да пуснат мигрантите, които там са милиони. половината да ни пуснат, ще не прегазят. И всичко това заради едната власт. Струва ли си?
269
4
 
2
 
! Отговори
БГ преди 2 години
Майчин език в България - Турски.....Газим едно дете и изчезваме.......Тия си ги спомняме... вече само.
268
6
 
10
 
! Отговори
ВМЕСТО ПРОВОКАЦИИ преди 2 години
ТРЯБВА промяна в ЗАКОНА. Например ЗАБРАНА на хора да гласуват които НЕ владеят Български език и такива които са с чуждо гражданство и си живеят в чужбина. Това са конкретни мерки и план за действие, а не провокаторски скандали организирани от ГЕРБ.
267
3
 
6
 
! Отговори
ТАКА ДЕ И? преди 2 години
ТОВА ГО ЗНАЕМ. Партията ДПС самото и съществуване на територията на България е против конституцията и против националната сигурност и национални интереси. В САЩ например там е НЕМИСЛИМО да има партия на етническа основа за Америка всички са американци.
266
5
 
6
 
! Отговори
Това са Провокатори преди 2 години
ПЛАТЕНИ от ГЕРБЕРОСТИТЕ нарочно, за да предизвикат скандал.
265
0
 
2
 
! Отговори
Мефистофел преди 2 години
Му-ха-ха, когато имаш доообитък който дойш грижиш се за него - храниш го добре, лекуващ го и когато престане да върши работа - даваш го на касапите! Истината е една - доообитъка си е доообитък от която и страна на границата да се намира! Защо трябва да се радваме на доообитъка който храним, а някой друг го дои, че и ***!
264
1
 
12
 
! Отговори
хмм.. преди 2 години
Тъжна картина е това което гледам. На тези избори виждам хора, жадни за власт. Начело на президента и назначените от него министри. Готови на всичко да вземат власта и за съжаление са на крачка от това... Имам предчувствието, че ни чака Виденова зима... Историяа се повтаря..
263
7
 
16
 
! Отговори
Панев преди 2 години
Този протест е организиран от Рашков по нареждане на Радев , който се чувства застрашен от гласовете на подавателите в съседна Турция ! А защо трябва да гласуват за него ?!?!?!