Млечните продукти поскъпват с 15%

Голяма част от производителите са изправени пред сигурен фалит
19 ное 2021 17:30, Ния Христова
56
Млечните продукти поскъпват с 15%
Снимка: БГНЕС
"Средно с 10-15 на сто са се увеличили цените на млякото и млечните продукти като сирене, масло и кашкавал през последната година", обясни Владислав Михайлов от Асоциацията на млекопреработвателите пред БНР.
 
Последните данни за октомври на Центъра за икономически изследвания в селското стопанство показват, че цените на кашкавала и маслото у нас са почти двойно по-високи от средното ниво в ЕС.
 
Според Михайлов цените на крайните продукти се вдигат заради нарасналите разходи на производителите. "Нещата в последните 4-5 месеца рязко ескалираха след скока на енергийните носители", обясни Михайлов. Цената и на всички материали, свързани с производството - опаковки, суровини, сурово мляко, също се е повишила.
Още по темата
 
Той изтъкна и това, че производителите са притиснати от големите търговски вериги. 
 
"Ако някое средно или голямо предприятие не работи с поне една от търговските вериги, то не може да се развива, то угасва.Те са окупирали пазара, не можеш да стигнеш до пазара, ако не работиш с тях", обяснява Михайлов. 
 
Според него без помощ от държавата производителите са изправени пред сигурен фалит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
До "Гледах деба преди 2 години
До Анонимен В статията става въпрос за цената на сиренето, а ти като си се запънал: чекмедже, та чекмедже! Предколедно на портмонето и хладиилника ти ще им е =продължително променливо= и много =РАДостно. Честито!
35
3
 
6
 
! Отговори
Споко! преди 2 години
Радев и неговата ПП ще ни оправят!
34
1
 
6
 
! Отговори
НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙ... преди 2 години
..УМИРАЙ ТРУДНО И БАВНО ......!
33
1
 
11
 
! Отговори
процедурно питане преди 2 години
а дали са млечни "млечните продукти" ха ха х а ха ха
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Останаха само веригите . Сега го поемайте яко и дишайте под вода . :) Да не се оплаквате и производители и държавни служители .
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моите млечни продукти са от Кравата. Цяло лято косих трева за да има сега през зимата сено за да ми дава мляко. Ръцете ми са целите в мазоли защото цяло лято копах садих поливах градината и сега имам зимнина. Свинкята е във фризера и месото съм осигурил. Независим съм от мутренските магазини. В началото на 90-те години се усетих че мутрите ни поведоха към изподнята. Тогава си купих къща и 2 декара двор на село. Купих животни и от мен остана работата за да не купувам това което купуват вие
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капиталистически лоунг "Със зелен сертификат, към задължителен фалит". Честито!
29
0
 
2
 
! Отговори
морски преди 2 години
До Дедо Напълно подкрепям!Купуваме от търновско, макар и трудно.
28
1
 
18
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
В млечните продукти НЯМА мляко!Взимайте сирена и кашкавал от баби по селата!В търновско е пълно.За два часа обход по селата и багажника е пълен с ИСТИНСКИ МЛЕЧНИ продукти.Може и некое био пиле да вземете!
27
3
 
3
 
! Отговори
А Крин чии е? преди 2 години
Руски ли е, или?
26
1
 
10
 
! Отговори
Урааааа! преди 2 години
Новият лозунг : "С чегъртане да повишим цените до техния връх !" " Днес 15 % - утре 30 % ! " Урааааааааа! Да живее другарят Радев ! Води ни , другарю ! Води ни към .....гробището!
25
14
 
5
 
! Отговори
Hehe преди 2 години
Не купувайте като сте бедняци. Егати жалките оплаквачи.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цитат: "Ако някое средно или голямо предприятие не работи с поне една от търговските вериги, то не може да се развива, то угасва.Те са окупирали пазара, не можеш да стигнеш до пазара, ако не работиш с тях", обяснява Михайлов.<> Това го направи ГЕРБ, а сега мутренските трoлове обвиняват служебното правителство и Радев за това.
23
0
 
17
 
! Отговори
Оптимист преди 2 години
Повишавайте, повишавайте! Вече претръпнахме! Очакваме кога ще обявите национална катастрофа. Кротко чакаме, както се вижда.
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От както новите управляват всеки ден четем подобни статии....Стига бе !!!Само за поскъпване пише.За заплати и стандарт -никой,нищо...Айде,изчагърквайте още ,докато не умрете от глад.Неблагодарни ,кухи,еснафи !Рашков,Божков и Радев ви излъгаха с две снимки,сега си сърбайте попарата Нищо не сте видели още !
21
1
 
12
 
! Отговори
гоги преди 2 години
като вярвате на мошеници , кой ви е крив . След 2-3 месеца ще има скърцане със зъби .
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без да преувеличавам, сигурно не съм виждал стадо крави на поляните между селските пътчета от десетилетие и половина.... Като добавим и факта, че България е на първо място в ЕС по внос на мляко на прах и подобни отрови... "Млечни продукти"
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес вдигнаха хляба в Ловеч
18
0
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ЕГАТИ "ОПОРКАТА"...../ ..то имало инфлация и у Европа , бе.../.....ЗА СЕЛСКИ БАЛЪЦИ!..ЕТО ЗАТОВА НЕ ГЛЕДАМ ТВ- ПРОСТОТИИ---СТРАХ МЕ Е ДА НЕ СИ СТРОША ТЕРЕВИЗОРА , ЩОТО Е СКЪП...
17
2
 
10
 
! Отговори
ЧЕСТИТО ГAHЬ0ВЦИ преди 2 години
Промяната на радеф е факт!!!