Боряна Димитрова: Мобилизирани бяха избирателите на ПП и ГЕРБ

Вотът - протестен, но и поколенчески, според Татяна Буруджиева
12
Боряна Димитрова: Мобилизирани бяха избирателите на ПП и ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

На днешния втори тур на президентските избори две са партиите, които бяха мобилизирани и техните избиратели отидоха до урните, за да гласуват по-масово. Това са "Продължаваме промяната" и ГЕРБ, каза социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова пред bTV.

Според Димитрова по-малко мобилизирани са били днес избирателите на БСП, ДПС и на "Има такъв народ". Тя отбеляза, че избирателите на "Демократична България" и на "Възраждане" са отишли днес до урните, но са избрали опцията "Не подкрепям никого".

Политическият психолог проф. Антоанета Христова заяви, че и правителството, и президентът са избрани при ниска избирателна активност. Тя отчете като грешка, че е имало късно издигнати кандидатури.

Политологът доц. Татяна Буруджиева коментира, че днешният вот е и протестен, но и е поколенчески вот. Проф. Антоанета Христова прогнозира, че ще има изцяло преструктуриране на лявото пространство.

Политологът доц. Даниел Смилов каза, че България си остава парламентарна република, но ще има сложно парламентарно управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мобилизирани са целия състав всички пенсии и всичко друго само и само да го оставят тоя втори път и служебния кабинет да стане редовен.Гледаите след месец тоя цирк ще продължи март месец пак ще има избори има усвояване на пари затова се натискат.Рано или късно лъжата ще излезе наяве дотогава благодарим цял ден три саита казват Румен Радев води е не сте ли жалки.Не съм фен на никои но това не са Реални резултати
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да видим осъден социолог за изборни манипулации и фслшиви прогнози
8
12
 
10
 
! Отговори
БисерГъскатаБелене преди 2 години
Съболезнования за науката, цивилизацията и човечността в България! Деградацията, липсата на ценностна система и ниска интелигентност, дадоха своят резултат! П*Р*О*С*Т народ, слаба държава!
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа,Боряна,и 5% от турския вот отиде за ГЕРБ.Не се прави,че не знаеш.
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честит втори мандат г-н Радев!
5
14
 
19
 
! Отговори
ситина е преди 2 години
Боко в затвора .Другото е само атестации !!
4
21
 
14
 
! Отговори
Подарък за Радев преди 2 години
имах подарък за Радев, е не е чанта с уиски и пури, Конституцията бе, ама Радев тази вечер за втори път прегази Конституцията. Явно "поколенческо" ще да е това неговото деяние.
3
9
 
22
 
! Отговори
браво преди 2 години
Сега 0т 300 000 хил . калинки в администрацията ще останат 33 000 хил. ,и ще има пари за народа ,а не само са гласувалите за шайката !
2
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
народа гласува за това, чорапа да го командва а не обратното.
1
12
 
28
 
! Отговори
истина е преди 2 години
Народа гласува за това - боко да влезе в затвора !!