Радев: Връщането на статуквото на бял кон не се състоя

България издържа изпита по демокрация, заяви президентът
Обновена: 21 ное 2021 22:15 | 21 ное 2021 20:56, Веселина Йорданова
593

България издържа този изпит по демокрация, не се поддадe на опитите да се посее етническо разделение, разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата.

Това заяви президентът Румен Радев, който спечели втори мандат.

Още по темата
Радев благодари на гласувалите и на работилите за изборите, на предизборния си щаб и на партиите, които са ги подкрепили с Илияна Йотова.

Демокрацията функционира благодарение на вас. Искам да поздравя проф. Герджиков и всички кандидати, за това, че дадоха своите идеи за България, каза още той.

По думите му приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори, който ясно открои волята на нашия народ за промяна, за отстраняване на мафията от властта. Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще се върнат към познатото старо, не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, въпреки огромните пари, инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха и положиха огромни усилия да отблъснат хората от избори, подчерта Радев.

Той посочи, че новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят на партиите в него.

По думите му очакванията на обществото са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което незабавно да предприеме реформи в съдебната система, да не допусне социално-икономическа криза през зимните месеци, да вземе отлагани с години решения, а борбата с пандемията остава приоритет, както и подкрепа за нуждаещите се.

Новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции, особено когато залогът е българската идентичност и история и правата на нашите сънародници зад граница, подчерта той.

Нашият слоган "С вас сме" остава наше кредо и за в бъдеще, това е победа на разума и на единната ни вяра и желание за законност и справедливост, подчерта той.

По думите му предстоят още много и сериозни усилия, но България излиза от застоя и автокрацията на пътя на модернизацията. Аз съм оптимист, подчерта Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова посвети победата на изборите в личен план на баща си, а в политически - на Стефан Данаилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
1
 
8
 
! Отговори
Ботев преди 2 години
Кажи ми, кажи, бедний народе,кой те в таз рабска люлка люлее?.................смок е засмукал живот народен,смучат го наши и чужди гости!
385
3
 
20
 
! Отговори
Напротив! преди 2 години
Статуквото се завърна с пълна сила! Другият отбор започва да назначава и да краде с пълни шепи! Така се редуваха СДС и БСП, после НДСВ, а ДПС им помагаше като резервен играч. Тази игра гледаме вече 32 години. После ще дойдат внуците и така до края на света! Затова под 30% отидоха да гласуват!
384
3
 
19
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
"Радев: Връщането на статуквото на бял кон не се състоя", каза президента на статуквото (т.е. повторно избран) който се завръща на бял кон...
383
6
 
2
 
! Отговори
БЪлгария ПЛАче преди 2 години
Румен Радев в положил военна клетва за дълг и вярност към род и родина .Срочно да се изисква да се спазва военната клетва от всички. Да се свалят от власт нарочно създадени нагло престъпни групировки маскирани като партии и техните СЪУЧАСТНИЦИ ОТ ДОКАЗАНО ПРЕСТЪПНИ МИНИСТЕРСТВА И ВЕДОМСТВА!!Както писмено е установено тези нагли престъпници ограбват милиарди годишно през подставени фирмички по отработени нагло престъпни "Оперативни програми" и "Еврофондове"
382
2
 
1
 
! Отговори
gencho преди 2 години
Abe, kude e Tonito Hristova - mnogo ubava macka
381
3
 
14
 
! Отговори
нн преди 2 години
Когато използваш администрацията / сл.кабинет начело с МВР / за кампанията си , това не е победа. Това е нечестно и недостойно. Кой прати хората вчера да блокират турската граница? Страха от гласове от Турция. МВР наляво и дясно тормозеше хората под предлог за купени гласове, и това ли не е вярно? Има нещо нередно в този избор.
380
5
 
21
 
! Отговори
Подло преди 2 години
Каза фигурантът издигнат и подкрепян от БСП. Промяната явно ще е към диктатура,защото и вътрешният му министър не е от статуквото като него.
379
6
 
17
 
! Отговори
ДАНО преди 2 години
ДАНО ВСИЧКИ ГЛ.УП.АЦИ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО! ВО ГЛАВЕ С ВОДАЧА ИМ!
378
3
 
23
 
! Отговори
Следва преди 2 години
...Орешарски 2 в Харвардска опаковка!
377
4
 
27
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 2 години
ТОЧНО ОБРАТНОТО Е! ВРЪЩАНЕТО НА БАБАТА НА СТАТУКВОТО И НЕЙНИТЕ ВНУЦИ, СЕ СЪСТОЯ БЛАГОДАРЕНИЕ НА РАДЕВ И КГБ!
376
3
 
31
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Фигуранта е най-големият б**** в българската политика от 1989 година насам.
375
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българинът си обича статуквото на червен кон!
374
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТАТУКВОТО Е ОТНОВО ТУК, ТО Е ТУК ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО КОГАТО ЧЕРЕПИТЕ ПЛАТИХА МИЛИОНИ ЗА ЛЕТНИ ПРОТЕСТИ- НАСКАЧАХТЕ ЛИ СЕ, НАБЕСНЯХТЕ ЛИ СЕ, ВЗЕМАХТЕ ПАРИТЕ ОТ ЧЕРЕПИТЕ И ЗАБИВАХТЕ В ГЪРЦИЯ НА МОРЕ ОТ "ГЛАД"- Е СЕГА ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЧЕРЕПИТЕ ДА СИ ПРИБЕРАТ МИЛИОНИТЕ ОТ ПРОТЕСТИТЕ- ОЦЕЛЕЛИТЕ ЩЕ РАЗКАЗВАТ. ЦЕНИ НА ХРАНИ 40% НАГОРЕ, А ОТ ЯНУАРИ 4 ПЪТИ ЗА БИТА ПО СКЪП- СТАТУКВОТО Е В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, НАХИЛЕНИТЕ СА ФАСАДАТА, А ГРОЗНОТО ГРАБИТЕЛСКО ЛИЦЕ НА ЧЕРЕПИТЕ ЩЕ НИ РАЗКАЖЕ ИГРАТА- АВЕ ЦЕЗАРЕ РАДЕВ.....
373
8
 
9
 
! Отговори
али преди 2 години
Поздравления на вече си имаме президент, надявам се скоро и правителство. Че ако и този път не се свормира такова. На следващите избори избирателната активност ще падне на 5%. и това ще са партийните структури и роднини на депутати...
372
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нас червеното знаме роди ни.
371
6
 
32
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Успешно с помощта на целия държавен апарат и благодарение на имотния крал Рашков , на избягалия в Дубай Божков , на олигарсите и агент"Майстора" се стигна до този резултат! Балко не си и няма да станеш обединител на нацията!
370
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да, да - не се състоя - важното е цените да ГАЛОПИРАТ на Рундев кон
369
6
 
29
 
! Отговори
Минчев преди 2 години
Да,верно е,че бял кон не влезна,но лъжата,наглостта,безхаберието,арогантността се наме стиха още по-трайно там,където не им е мястото ! Още 5 загубени години за българската де мокрация !!! Мислехме,че ще имз промяна,а то "Погледнал се Илия - пак в тия ! " Е не е кой знае какво - като го дават тоя ще изключваме телевизорите,защото така и така нищо ново в неговите думи - ВСЕ ЕДНО И СЪЩО!!!
368
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ПОБЕДИХ!!!!!!!!!!Победил си дръжки скоро тези които са гласували и тези които не ЗНАЯТ ЧЕ СА ГЛАСУВАЛИ за тебе ще се осъзнаят и ще се чудят как са се подлъгали да го направят...МАФИЯТА ли отараши къщите и магазините на хората,тя ли блокира границатаС.." ---------------------------------------------------------------В Турция имаше официално доста над 100 секции! Могли са там да си гласуват спокойно, без да си губят почивните дни в път, при това с автобуси.
367
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до ***-462 ;По-добре фуражка , осколкото рокля , ако така ще разсъждаваме ...