Радев: Връщането на статуквото на бял кон не се състоя

България издържа изпита по демокрация, заяви президентът
Обновена: 21 ное 2021 22:15 | 21 ное 2021 20:56, Веселина Йорданова
593

България издържа този изпит по демокрация, не се поддадe на опитите да се посее етническо разделение, разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата.

Това заяви президентът Румен Радев, който спечели втори мандат.

Още по темата
Радев благодари на гласувалите и на работилите за изборите, на предизборния си щаб и на партиите, които са ги подкрепили с Илияна Йотова.

Демокрацията функционира благодарение на вас. Искам да поздравя проф. Герджиков и всички кандидати, за това, че дадоха своите идеи за България, каза още той.

По думите му приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори, който ясно открои волята на нашия народ за промяна, за отстраняване на мафията от властта. Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще се върнат към познатото старо, не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, въпреки огромните пари, инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха и положиха огромни усилия да отблъснат хората от избори, подчерта Радев.

Той посочи, че новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят на партиите в него.

По думите му очакванията на обществото са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което незабавно да предприеме реформи в съдебната система, да не допусне социално-икономическа криза през зимните месеци, да вземе отлагани с години решения, а борбата с пандемията остава приоритет, както и подкрепа за нуждаещите се.

Новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции, особено когато залогът е българската идентичност и история и правата на нашите сънародници зад граница, подчерта той.

Нашият слоган "С вас сме" остава наше кредо и за в бъдеще, това е победа на разума и на единната ни вяра и желание за законност и справедливост, подчерта той.

По думите му предстоят още много и сериозни усилия, но България излиза от застоя и автокрацията на пътя на модернизацията. Аз съм оптимист, подчерта Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова посвети победата на изборите в личен план на баща си, а в политически - на Стефан Данаилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
406
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ни управляват вносни от чужбина и Вие виждате, че нашето младо поколение не става.... А утрешното, което е учило дистанционно, защото не е искало да плюе в теста за КОВИД, за да не му откраднат ДНК-то? То ще бъде ли въобще грамотно (че и при такива родиТЕЛЕта)?!!!
405
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да не харесвах Борисов, тая тъъпотия в последно време е съвсем нетърпима. Затриваме се с тези нещастни политици на конци.
404
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентската Партия (ПП) ще ни оправи всичките!
403
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквайте яка издънка на новите. Пинокио и Бирлибан ще се окакат на първите 100 дни (дано не съм прав).
402
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еуфорията ще свърши. Очаквайте: Подмяна на уличните плафони /с високотехнологични такива/, Отмяна информираното съгласие /разбирай съгласие/, Приемане закон за евакуация /разбирай насилствено извеждане от домовете/, построяване на зелени ковид центрове /разбирай концлагери/, блокиране на сметките, изземване на имуществото и др. такива прелести.
401
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямо плюене и завист ,пишещи тук имаше избори вашия човек печели изборите в Мароко и Турция )в България Радев спечели с милион и полувина гласа ,Ко сега ще има много промени в конституцията ,промени в правосъдието ,и много крадци на милиони че лежат в затвора )
400
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
след 12 години глад, комунистите се завърнаха на бял кон, не бе, яхнали са пикливите протестъри
399
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яжте клефунки тролчета , честита победа гн Радев
398
5
 
2
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
Корнелия, че избирателите на БСП няма да ти приемат оставката е ясно, добре че въведе преки избори такива като Киро Добрев само да се облизват за ръководството ама хората си ги знаят тия Бурудж-Гербери в БСП. ХВАЛА НА КАРНЕЛИЯ, ЧЕ НЕ СЕ ПОДАДЕ НА ГЕРБЕСТИЯ НАТИСК И ОБЕЩАНИЯ И СВАЛИ ДИКТАТОРА И ТЪЪЪЪЪПАТА МУ ПОДЛИЗУРСКА НАГОРЕ И НАГЛА НАДОЛУ ШАЙКА. Сега славейко ще рути отвътре правителството но вече е разкрит от народа хахахаха ДЪЛГИЯ ГЕРБЕСТ ПАТЕРОК!
397
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербести, абре защо обиждате целия народ, че е крадлив като вас. Това няма как да е вярно, нали народа произвежда нещо, за да има от какво да краднете брееей!!!
396
3
 
1
 
! Отговори
:-) преди 2 години
До PAДEB MACOHГербест бре, по-добре масон, което едва ли е вярно, отколкото сикаджия който го е страх да покаже коя е жената до него, спътницата в живота му... а дава опорки за оплюване на жината на Радев! Много сте жалки ето затова народа ви отреза квитанцийката.
395
5
 
10
 
! Отговори
PAДEB MACOH преди 2 години
Честита ни кpaдлива чepвена шaйкa! Още 4-5 години (пази Боже!) paзпад и хаос!
394
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За първия си мандат генерал Радев свърши 1 много важно нещо за България!! Свали от власт мафията ГЕРБ-ДПС!! Това е огромен успех за президент, който има само представетелни функции!!
393
0
 
10
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
За сметка на това Радев се задържа на власт на *** катър.
392
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България винаги е била обречена ,защото се управлявала и управлява от Българи.Българина го интересува далаверата.Няма как да се оправи България.Тя винаги е била зле и ще си бъде.Един приятел го бях питал дали да мигрирам и той ми каза,че всеки ,който е мигрирал е по-добре от всеки който е останал тук.
391
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли какво по-голямо нещастие може да сполети катедралата Нотр Дам след пожара?Гербестата фирма ДЖИ ПИ груп да го отремонтира. като прочетох тоя виц и се смях, ама яко се смях.
390
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господа гербери, с вашите *** толкова...
389
11
 
6
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
Поздравявам гербестия сайт за напразния хейтт по президента Радев. Честито!
388
2
 
4
 
! Отговори
Изпълнявате преди 2 години
Библийските пророчества би ***! Не се и усещате! Жал ми е за вас! Що народ измря заради сатанопоклонничиството ви! И те се същия като тиквата, бях ти поддръжник, но ГОСПОД е казал:по плодовете ще ги познаете! А като ти гледам поведението......нама химтрейл по изборите, минаха,избраха го новия ербеп и юруш пак на самолетите ! Ей,Бог вижда всичко да знаете! Ще ви стигне като някоѝ други ,сещайте се!
387
4
 
7
 
! Отговори
Ти си преди 2 години
Пълен ***,същия като бойо тиквата! Продажници! Да вчера нямаше пръскания,минаха изборите и Ей ги пак ....шарят ли шарят небесата с уж конденз! Да питам само :ТИ Човек ЛИ СИ? Господ гледа,ще го разберете бпоклуци мръсни! Вие сте едни бездушни комунистически твари! Срам ме е от вас !