Цената на тока у нас достигна нов връх

На 17 ноември той струваше 485,22 лева на мегаватчас
22 ное 2021 18:00,
44
Цената на тока у нас достигна нов връх
Снимка: Pixabay

Нов рекорд при цената на тока у нас. На 23 ноември в сегмента "Ден напред" тя е 268,05 евро за мегаватчас, което е повишение от 4%. В левове тя достигна 524,26 лева за мегаватчас. Тази цена е по-висока от рекорда, поставен на 17 ноември, когато токът струваше 248,09 евро, или 485,22 лева.

В пазарния сегмент „в рамките на деня” на Българската независима енергийна борса (БНЕБ) среднопретеглената цена на тока е 458,48 лева за мегаватчас.

Още по темата
На 23 ноември България ще попадне в групата на страните с най-скъпо електричество в Европейския съюз – Франция, Италия, Румъния и Унгария, където цените се движат между 268-270 евро за мегаватчас. С най-евтин ток отново е Полша, където се плащат по 140,92 евро за мегаватчас, предаде БГНЕС.

Двойно е поскъпнала цената на електроенергията в България от началото на годината. От началото на 2021 г. средната цена на електроенергията в нашата страна е 95,86 евро за мегаватчас, а от началото на ноември тя е 206,30 евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: българияценатокрекорд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната продължава....
37
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 2 години
Пичове, Света върви към хиперинфлация. Данъците земя и имот са единствените свежи пари, които могат да съберат от хората в България. Бъдете умни. По възможност никакви кредити.
36
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 2 години
Аз не знам какво чакат предприятията. Обща стачка да махнат измамническата борса.
35
0
 
4
 
! Отговори
Да си върнат парите преди 2 години
ЕС наливаха пари в БГ, сега трябва да си ги върнат. Няма безплатен обяд
34
0
 
7
 
! Отговори
Брюкселска логика преди 2 години
Най-скъпо купения ток, става цена на тока за всички. Не е шега, така работи борсата
33
0
 
7
 
! Отговори
Нека се заговори преди 2 години
Нека се заговори за референдум за излизане от ЕС. Само да се заговори, като начало, да видим дали няма да паднат цените?
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, Кокорчо, Моторчо, Борчо нищо нема да оправят. Ся те ще пълнят джобовете. Обикновенните хорица кучета ги яли,ама то винаги си е било така.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито евро членство . Четвъртия брюкселски райх не можа да направи заплатите ви германски но за сметка на това ще ви направи цените по високи от германски защото не сте поляци а надупени на брюксел к.у.рви . Ето до това води проституцията . ,,С ЕС е по добре да няма сделка отколкото лоша сделка ,, Доналд Тръмп . Това означава че България трябва да предоговори договора за членство в ЕС или ако не успее да напусне. Нищо на света не е на всяка цена .Членството също.
30
0
 
5
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Това е от прекрасната методика сътворена от КЕВР и олигарсите в енергетиката с помощта на експертите от министерството на енергетиката. Не забравяйте, че енергийната борса я сътвориха преди серията избори.
29
2
 
5
 
! Отговори
Робот преди 2 години
Честита промяна, другари и другарки!
28
5
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Да ви е честита новата хунта .Сами си го изпросихте
27
3
 
6
 
! Отговори
чудо преди 2 години
Спряха строителство , саниране , парите изчезнаха , цените летят нагоре и мало.умни.ците пак гласуват за тях .
26
5
 
6
 
! Отговори
?? преди 2 години
Какво още трябва да се случи за да разберете , че от 6 месеца ви управляват мошеници ? Наистина няма толкова т.ъ.п народ .
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната продължава
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Козлодуй произвежда на абсолютно същата пазарна цена като миналата година и преди 10 години. Само дето гениалните европейски пазари за ток ни вкарват в някакво безумие, в което сметката за ток за октомври ни беше 3 ПЪТИ повече отколкот за миналия октомври. Няма страна с такъв ръст на сметките за ток.
23
0
 
6
 
! Отговори
дребосък преди 2 години
Да ни е честита Зелената Измама. Нито Радев, нито Баце са виновни, а цялата вина е на марксистите от ЕС (включително и българските евродепутати гласували за това).
22
5
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАДЕВ СИ ИЗБИВА ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО 120 ЛЕВА! ОСНОВНИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ ОТИДАТ В НЕК ЛИЧНО СЕ ПОХВАЛИХА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО! И ДДС МОГАТ ДА МАХНАТ И ЦЕНИТЕ ДА ПАДНАТ НО ЦЕЛТА Е ДА БЪДАТ ОБРАНИ ХОРАТА И ИЗМАМЕНИ ОТ СВРХ НАГЛИЯ ПРЕСТЪПНИК И ФАЛШИФИКАТОР РАДЕВ
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен оти ви онодиха!
20
1
 
4
 
! Отговори
шопа преди 2 години
Това е резултат от налаганата от Делян Добрев и Иван Хиновски "пазарна" енергетика!!!
19
2
 
4
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Продължаваме промяната! Честито ***!