Сарафов: Чакаме биологичен материал, за да идентифицираме жертвите

В автобуса е имало втори шофьор
Обновена: 23 ное 2021 13:49 | 23 ное 2021 13:45, Александър Попов
42

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Уточнихме с главния прокурор на РСМ и ръководителя на Спецпрокуратурата там получаването от македонска страна на документите за превозвача, пътниците. Това заяви Борислав Сарафов, директор на НСлС, който е на мястото на инцидента на АМ "Струма", предаде БГНЕС.

Ключовият момент е получаването по най-бърз начин на биологичен материал от техните близки и роднини, за да идентифицираме всички жертви. Мисля, че вече започва в РСМ този процес. Случаят и при тях е с изключителен приоритет, добави Сарафов. Все още огледите продължават.

Още по темата
Разследва се от какво е причинен чутият взрив.

"Отново стигаме до водещите версии дали е човешка грешка или техническа неизправност на автобуса. Имало е втори шофьор, но не можем да кажем дали е оцелял. Мислим, че и двамата шофьори не са оцелели", добави Сарафов.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор, която също е на място изрази съболезнования от името на прокуратурата. Ще положим максимални усилия за бързо и ефективно разследване. За съжаление главният ни прокурор е на работно посещение в Хага, но още сутринта възложи разследването на екип от НСлС - най-опитните ни колеги, добави Милева. За момента в РСМ няма да се провежда допълнително паралелно досъдебно производство, добави Милева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
вешин преди 2 години
Борислав Сарафов заедно с Гешев трябва да бъдат позорно изгонени и съдени!
30
1
 
0
 
! Отговори
1908 преди 2 години
Спомнете си миналото и го сравнете. Когато комунистите вземат цялата власт винаги имаше такива работи. Спечелиха изборите миналия ден - вчера маса изгорели в дом за стари хора, а днес гробища на пътя. Узакони се новото управление от сатаната - вече могат да дерибействат. Курбанът за Звяра е даден.
29
0
 
3
 
! Отговори
до аа1830 преди 2 години
Кухчо..аз работа по мантинелите нямам...имаш ли против, къде и с колко ми е ясно..Като гледаш снимката в перспектива...липсва ли маркировка..пътя лош ли е. Селяндурника си ти..че не разделяш просото от плявата.. Беги да караш че имаш още много...да учиш.
28
2
 
3
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
С 200км в час ако се нанижеш на такава мантинела и за ДНК няма да остане! От такива селяндурници с мозък на кокошка за съжаление умират и невинни хора! Аре жив и здрав.
27
3
 
1
 
! Отговори
до аа1830 преди 2 години
***. с колко ти почва егн то.. ако имаш книжа *** я върни .Всичо което си изброил се нарича опит.. *** тийновете като теб няма как да знаете...Пак казвам там може да се кара с 200. Възможно е заспиване на водача.. Тия отзад къде спаха.. олко часа пътуват... аре у лево.
26
0
 
2
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЯ преди 2 години
СЛЕДВАЩАТА ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ ЩЕ БЪДЕ В СЛЕДСТВИЕ НА БРУТАЛНОТО БЕЗХАБЕРИЕ ,БЕЗОЧИЕ И БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ОБИЩАН БУРГАС!!!НА ВХОДА ЗА К-С М.РУДНИК,ТОЧНО СЛЕД ПЕРАЛНЯ "БЕЛИНА ЕКО" ОТ ЦЕЛИ 2 ГОДИНИ ИМА ОГРОООМНО СВЛАЧИЩЕ, КОЕТО ВЕЧЕ Е ПОГЪЛНАЛО ЦЕЛИЯ ТРОТОАР И Е НА КОСЪМ ДА ПОГЪЛНЕ ЦЯЛОТОТО НАТОВАРЕНО ПЪТНО ПЛАТНО!!!НА КОСЪМ!!!ОБЩИНА БУРГАС СИ РОВЯТ В НОСА ЦЕЛИ 2 ГОДИНИ И НЕ ПРАВЯТ АБСОЛЮТНО НИЩО ЗА ДА ПРЕДОТВАРЯТ СЛЕДВАЩАТА НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ!!!!!!!!!!!! НИЩО!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПичТова е причината, тая трета линта ту е с прекъсната, ту с непрекъсната линия през целия път. Що за идиотщина.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето ви координати на отбивката през която е минал автобусаВлизате в GoogleEarth и после - 42.49197483,23.13263158От три ленти изведнъж стават две точно преди десен завой.Изглежда шофьора е карал в най-дясната лента и не е реагирал на време.Врязва се в знака, мантинелата отдолу пробива резервоара и причинява пожара.
23
1
 
7
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Тази мантинела посредата на пътя е някво тотално безумие...като вилица на която да се забучиш и в цяла България е пълно с такива идиотщини. Съчетано с наклона, нощно време, мокра настилка, праха от камиони от близката кариера, умора на шофьора, може би и стар автобус, гуми....жалко за горките хора...и за възрастните в старческия дом. Не си ли оправим *** сами, няма кой!
22
0
 
4
 
! Отговори
Дизела преди 2 години
не се пали с искра а с открит пламък. А и не виждам как мантинелата ще пробие резервоара на автобуса. Спред мен е имало теч на гориво и автобуса е горял още преди да катастрофира. Кой знае тая машина на колко години е и как са я поддържали маке..тата.
21
2
 
5
 
! Отговори
Пич преди 2 години
"Преди този автобус са минали 3 автобуса.не е виновна маркировката" И милиони да са минали - маркировката е неадекватна. Ако има честна екпертиза, би трябвало да се напише, че маркировката на пътя е подвеждаща. Това е истината. Има трета лента, която не е маркирана правилно, и човекът просто в карал автобуса в най-дясната лента. Изведнъж излиза от завоя е се оказва през отбивка. НЯмал е време да се върне обратно на главния път. Това не е само шофьорска грешка.
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никой не каза за регистрацията на автобуса? С какви регистрационни табелки е - български или македонски
19
1
 
4
 
! Отговори
sbs преди 2 години
До totiКакъв Бойко бе ненормалник,3 автобуса са минали преди него.
18
1
 
4
 
! Отговори
sbs преди 2 години
До ПичПреди този автобус са минали 3 автобуса.не е виновна маркировката.
17
2
 
7
 
! Отговори
Пич преди 2 години
"Каква объркана маркировка, бе! Разгледай снимките!!!! Трагедията се е случила на прав участък, маркировката си е напълно нормална, явно е тех.причина". Не само снимки съм гледал, минавал съм по този участък много пъти. И видеа вече има. Ти погледни отново преди да знаеш много.
16
10
 
1
 
! Отговори
toti преди 2 години
ПОгледнете що за отбивка и *** маркировка ,чудо не видяно!!!Само некадърноста на Бойковите инженери е причин.Това на магистрала на завой да направиш такъва глупава маркировки си е самообийство!!!
15
0
 
8
 
! Отговори
варненски преди 2 години
Абе вие гледахте ли всички кадри? Да сте гледали, щото ще ги изтрият. Мантинелата на острова гореше! ГОРЕШЕ! На разсъмване е снимката..
14
4
 
3
 
! Отговори
Хъм преди 2 години
Прилича повече на взривно устройство, а и е смакедонци на българска територия, точно в деня на изборните резултати. Може да целят военен конфликт между двете държави.
13
4
 
5
 
! Отговори
да пич преди 2 години
Каква объркана маркировка, бе! Разгледай снимките!!!! Трагедията се е случила на прав участък, маркировката си е напълно нормална, явно е тех.причина. Не е изключено шофьра да е заспал или да е шофирал с превишена скорост.
12
3
 
7
 
! Отговори
Пич преди 2 години
И да добавя - всички "строители" и "проектанти" на пътища за последните години, вкупом трябва да влезнат по затворите. Тези некадърницци създадоха опасни пътища поради некомпетентност и заради алчните им кражби. Неадекватна или липсваща маркировка, нагънат асфалт, дупки, липса на поддръжка. Тези невинни съдби лежат на тяхната съвест. Затвор за тези хора - те имат имена и са си слагали подписите под документите. Да бъдат издирени един по един, и да бъдат съдени.