Зоран Заев: Един от оцелелите ми каза за голяма експлозия в автобуса

Премиерът на РСМ ще се срещне с преживелите катастрофата свои сънародници в болницата
Обновена: 23 ное 2021 09:11 | 23 ное 2021 08:54, Елка Василева
188

Силна експлозия е събудила пътниците в автобуса, който катастрофира тази нощ край Боснек на АМ „Струма“. Това е разказал един от оцелелите при инцидента македонски граждани на премиера на страната Зоран Заев. Пътната трагедия отне живота на най-малко 45 души.

Още по темата

"Каза, че е чул експлозия. Той и другите шестима оцелели са счупили прозорците на автобуса и така са успели да се измъкнат и да се спасят. Жертвите в трагедията са млади хора на по 25-30 години, има и 12 деца. Трагедията е голяма", заяви Заев специално за Bulgaria ON AIR.

На този етап не се предвижда македонските власти да провеждат паралелно разследване.

"Имаме доверие на българските си колеги. Ако имат нужда от помощ, сме готови да им съдействаме в разследването. Сега най-важното е да видим как да помогнем на пострадалите", уточни Заев.

След като се запознае на място със състоянието на ранените, премиерът на Северна Македония ще се срещне с българския си колега Стефан Янев.

Заев е в България заедно с министрите на здравеопазването и на външните работи на РСМ. Македонските власти вече информират близките на починалите.

Той подчерта, че все още не знае коя е фирмата, към кой град в Северна Македония са пътували и каква е самоличността на жертвите. Не е ясно и защо са избрали да пътуват през нощта.

Снимка: БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите автобуси са с трудно запалими материали.Само стотици литри бензин в багажното е довело до бързото възпламеняване на цял автобус. Тубите се пълнят в Турция. Другите 3 автобуса са бързали да напуснат територията на България, за да не се разкрие какъв е товарът. Тези хора може да не са точно занесени в контрабандата. Възможно е само шофьорите да са замесени. Това може да се разбере от камерите на турската бензиностанция. Там ще има записи колко и какво са заредили.
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Експлозията е от контрабандата бензин. Тези автобуси се движат с туби бензин в багажното. Освен това по данни на службите в автобусите има специално пригодени мини цистерни. 8 лири е бензина в Турция, което е 36 динара, а реално се продава на 75 динара. Мафията е на митницата. Пускат ги с пълни туби бензин. Това са движещи се бомби, но след като смениха шефовете на митниците няма кой да спре вече тези мафиоти. Отидоха си от лакомията на някой тарикат.
98
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
6 секунди за реакцията на търкащите плазмодии тук. Засечено по хронометър. Пак спечелих бутилка водка!
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно, в автобуса е имало силно запалителни материали.
96
2
 
1
 
! Отговори
лолз преди 2 години
До ДДРОнегНа нашите сигурно ще да им трябва преводач
95
3
 
2
 
! Отговори
варненски преди 2 години
Който е светнат знае! Не мога да напиша какво знам, моментално ще ме изтрият, само ще питам 46 ли са жертвите или 45? 11 деца ли са или 12 последно?
94
2
 
7
 
! Отговори
Ивко преди 2 години
Гръмнала е въздушна възглавница най-вероятно, следва загуба на управление от високата скорост, искри от триенето в асфалта...
93
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разказът му бил толковасилен, че читателите и слушателите на неговата история неможели да останат равнодушни към съдбата на своя народ.Точно това предопределило и големия успех на История славянобългарска сред духовния елит на тогавашното българско общество. Израз на този успех са многобройните преписии преправки на История славянобългарска, разпространявана из различни селища на страната почти до края на възрожденската епоха
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никъде в Историята Паисий не говорел открито за бунтили въстание. Единствените директни призиви, които той адресирал към своите сънародници, са свързани с опознаване иопазване на българския език, на българската история и кул44тура. И точно тук никому неизвестният Хилендарски монахуспял да постигне най-силен ефект
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а нещо за мака ти да е казвал?
90
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отворете Гугъл снимки и пишете 'Автобус изгоря' Мислено сменете думата 'изгоря' с "бе взривен" Вижте добре резултата.Нямам идея кой и защо,но е факт от Гара Буново до всички тежки ПТП ЖП инциденти и дерейлирания има умишлен терор.В Държавен хан в който всеки терорист влиза без каквато и да било биометрия ясен адрес за престой и без ДНК база данни тези нааани гащници в службите с пълната лудница Рачков освен цигара нямат друга версия
89
20
 
2
 
! Отговори
Аз Клавдии преди 2 години
45 човека болни от Ковид със 39 смъртни случая и всичките неваксинирани, ето до къде води антивакърството (би казал бившия вече премиер Б.Б.)...За статистиката на Кацаров
88
1
 
28
 
! Отговори
На страха ушите преди 2 години
"Експлозия" - май повечето не са чували как гърми гума на 8-15 тонна машина със налягане на гумите 6-10 бара.. Хвърчат парчета като шрапнели и тътена наистина е ато взрив. Ако е имало нещо във багажно - по снимките щеше да личи - всичко щеше да е попиляно по пътя. А някой вижда ли такова нещо?
87
22
 
7
 
! Отговори
СЪДНИКЪТ преди 2 години
След 10 години управление Бойко каза, че пътищата са първокласни и безопасни как не намалиха тия катастрофи поне малко :( Жалко за загиналите :(
86
0
 
35
 
! Отговори
Vs преди 2 години
Тубите е по - вероятно да са били с бензин. Нафтата не е лесно да се запали, особено да развие такъв пожар за кратко време. Бог да е на помощ на близките! Бог да прости загиналите! Това е някакъв ужас!
85
18
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЩОМ ФИРМАТА Е РЕГИСТРИРАНА В БЪЛГАРИЯ И ПЛАЩА ДАНЪЦИ! ЗНАЧИ БЪЛГАРИЯ НОСИ ОТГОВОРНОСТТА! ОСТАВА САМО ДА СЕ ОБЯВИ НАЦИОНАЛНОСТТА НА ШОФЬОРА!
84
22
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Май Турция е виновна, те тгам изричат заклинания и проклкинат България и всичко българско !
83
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко за хората! Само да не ги изпишете за утре от ковиТ в сводката.
82
10
 
17
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
няма контрол каквото и да си говорим!!! ни гранична полиция ни нашата полиция нито съвестта на шофьора и хората около него май май не е чиста!!! също така трябва да се отбележи и качеството на магистралите които се строят в България! и асфалта си има срок на годност - за невежите и трябва да се препокрие! тука такива работи чак след инцидент! поклон пред загиналите!
81
3
 
28
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Светла Памет на хората! Бог да ги прости! Трагедията е достатъчно голяма. Нека да не сме особено днес такива "експерти" като тоя със 77 пост, който вече разказа и заключи всички факти. Нека уважим паметта на загиналите и оставим професионалистите да си свършат работата.