Министър Стоев пред посланика на Украйна: Недоразумение!

"Анексирането на Крим е в нарушение на международното право"
55
Министър Стоев пред посланика на Украйна: Недоразумение!
Снимка: МВнР

Анексирането на Крим е в нарушение на международното право. За България, включително като страна от Черноморския регион, е много важно ситуацията с Крим и конфликта в Източна Украйна да бъдат решени по пътя на преговорите в установените международни формати.

Още по темата
Това е заявил министърът на външните работи Светлан Стоев, който е приел днес посланика на Украйна Виталий Москаленко.

В хода на разговора българската страна препотвърди неизменната и последователна подкрепа на България за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници, включително териториалните й води, съобщиха от МВнР.
 
Министър Стоев изрази увереност, че недоразуменията от последните дни няма да повлияят на отличните приятелски отношения между България и Украйна.
 
Посланикът на Украйна, от своя страна, подчерта, че последователна българска подкрепа за Украйна е от голямо значение за страната му. Той поднесе съболезнования във връзка с трагичните инциденти при пожара в село Рояк и катастрофата с автобус от Република Северна Македония на автомагистрала „Струма“.
 
Министър Стоев благодари за изказаната съпричастност и изрази надежда, че украинският му колега Дмитро Кулеба ще има възможност да посети България през следващата година, за което има отправена покана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: УкрайнаСветлан Стоев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
21
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Айде бе недоразумение,осрахте се и сега се мъчите да излезете чисти!Я питай пак Румбата чий е Крим и се надявай да е научил урока си!Недейте да мънкате когато ви изнася!Тебе ли пратиха да бършеш с извинение *** на фуражката!
25
4
 
7
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Сега е момента да настояваш България да ти ратифицира анексирането, не пропускай този шанс. Радев да е мислил преди да е говорил.
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единия фигурант говори едно, другия друго
23
10
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До Минувач Ами защото Косово си е самостоятелна държава, а Крим си е окупиран от Кремъл! Били правили референдум? По-добри в референдумите може да бъде единствено Ким Чен Ун!
22
11
 
27
 
! Отговори
Off преди 2 години
Пенсионирания пилот е едно гормно недоразумение, попаднало в политиката балгодарение на Кoрнела.
21
9
 
23
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Е че той, самият Фелдфебел Радев си е едно голямо "недоразумение"! И защо той се покри, и трябва министърът на външните работи да замазва зацапаното след него! Това не му е първи гаф на Радев за Крим, и самият факт,че не е излязъл той самият да се разграничи говори, че във кухата фелдфебелска глава се мъдри само въздух под налягане!
20
5
 
19
 
! Отговори
Крим Руски ли е? преди 2 години
Радев, ти в казарма ходил ли си? Отговори кратко и ясно! Да или Не?
19
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаем, че Радев е недоразумение
18
19
 
10
 
! Отговори
нн преди 2 години
Радев каза една истина, в момента Крим руски ли е , руски е. Бил е руски и пак е руски. ЕС дръвчи ли се на Русия, дръвчи се, командва ли се от САЩ, командва се. Това е в момента, но какво ще стане в бъдеще никой не знае.
17
5
 
12
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Странно защо - желанието на жителите на Косово се признава от т.н. Запад, а на кримчани не? И интересно защо "Кримската воина" 1853 година се води между Русия и Западните сили а не между Украйна и тях? А?
16
2
 
6
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Ако Путин сега каже - Абе щом Радев каза че Крим е руски, я елате сега да го подпишем, какво ще обяснявате??!!
15
2
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Гледах я тая. И тя горката е едно недоразумение - д'рта комунистка. Най-лошото е че тя е и даскалица. Кой знае с какви глупости пълни главите на младежите.
14
3
 
19
 
! Отговори
marquise преди 2 години
Уважаеми г-н Стоев, Вие нямате юридическо образование, нито сте експерт по Международно публично право, за да твърдите за нарушения на правото при анексирането на Крим към Руската Федерация. По-скоро се изказвате като политик с временен престой във МВнР.
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОФЕСОР ИСКРА БАЕВА:БЪЛГАРИЯ НЕЗАКОННО Е АНЕКСИРАЛА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ(ПЛОВДИВ И БУРГАС)!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
2
 
7
 
! Отговори
голем смех преди 2 години
"...неизменната и последователна подкрепа на България..." на червените кхмери.
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОФЕСОР ИСКРА БАЕВА:БЪЛГАРИЯ Е ОКУПАТОР В ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ(ПЛОВДИВ И БУРГАС)!!!!!!!!
10
13
 
1
 
! Отговори
Гешевпоръчваубийства преди 2 години
България на Иван Гешев е въвела СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ - от МВР и ДАНС са доволни!Пернишка банда се занимава с поръчковите убийства и терор с бюджет от 12 милиона!
9
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е да, ама недоразумението си го избрахме пак и ще управлява в следващите пет години.
8
8
 
26
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Че подкрепящите Радев така и не разбраха, че въпроса за Крим е въпроса на избора между правото на закона и правото на силата.
7
2
 
15
 
! Отговори
До РР: Крим е руски преди 2 години
Ами точно това бе причината Бай Тошо да направи 'прекръщаването' едно време - да се предотврати такова нещо което бе планирано (както в Кипър)! Все едно коолко го плюят сега - Турция не успя!