Германецът Йонатан заживя в България и стана биоземеделец

Той дошъл в страната преди 11 години и остава запленен от природата ни
Обновена: 27 ное 2021 08:43 | 26 ное 2021 20:45,
20

Германецът Йонатан Мидендорф идва в България преди 11 години и остава запленен от красотата на природата. Затова и взема решение да остане да живее тук. Тук среща и съпругата си.

Той живее в русенското село Николово. Вече има семейство и отглежда  билки и орехови фиданки, а неговите над 20 вида етерични масла се радват на голям интерес както у нас, така и в чужбина.

"Срещнах жена ми тук, работех за една българо-немска фирма и после започнахме да развиваме наш бизнес тук. Купихме складове тук и започнахме с облагородяване на орехи, но то е зимна работа и мислехме какво да направим целогодишно да работим и да оставим хората на работа. Затова запонахме с производство на билки и етерични масла и флорални води", разказва Йонатан пред Bulgaria ON AIR.

Със съпругата му се запознават, докато Йонатан търси квартира край Русе. Настоява обаче да е в близко село, а не в града.

"Отидох заедно с него да му покажа къде може да си намери квартира и така се запознахме. Интересно беше, че почти претърпяхме катастрофа на първата ни среща, но това е спомен, който и двамата ще помним", спомня си съпругата му Павлина.

Първоначално тя настоява да живеят извън България, но германецът категорично отказва.

"Истината е, че той ме накара, аз не исках да останем в България, аз съм завършила магистратура в Германия и исках да живеем извън България. Но Йонатан имаше такава страст към България, хората, манталитета, всичко му беше не само интересно, но той се влюби в България", споделя Павлина.

Йонатан казва, че в Германия е доста по-трудно да започнеш свой бизнес.

"Тук поне можеш да започнеш нещо и ако имаш достатъчно желание, можеш да започнеш и с по-малко. А в Германия или другаде, финансите, които ти трябват отначало, са огромни, за да започнеш нещо сериозно", обяснява германецът.

Семейството вече има дъщеря на 9 години, а изграденият им заедно бизнес се развива все по-успешно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя трябва да е някъде "гений"! Как не сме се сетили?!
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живи и здрави! Успех!
13
7
 
6
 
! Отговори
До Алекс преди 2 години
Особено, ако баща му е кука, гербав "политик" или друг вид мафиот!
12
3
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Който иска и в България може да успее.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре такива хора да идват и живеят тук, отколкото търгаши и плоскотеменни бизнесмени да изкупуват земята ни.
10
1
 
8
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Той като го гледам повече си прилича на българин, къде ли не сме пуснали кълнове !
9
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не на нацитата у нас! Да си ходи!!!
8
6
 
4
 
! Отговори
валю шпека(сервилат) преди 2 години
тоз немца многу готен кефи *** и аз съм селско стопански производител кът негу гелдам основно зелена тревна био маса идват едни чужденци и я изкопуват викат при нас в холандията много се купува тъз трева можеш ли да уваличиш производството викам ами аз нали съм си баш булгарин и мноо работя и са фаля навсякъде че съм многу работен ген ни е това та викам и ко да ви праа ша го увелича производството да си знайти колко сме работни ниии бряяя!!!тоз немец *** кефи и той кат ник щайн обича родината ни!
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българките са така, за германци се оглеждат..
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5Мнгоо добре! Дано само не експлоатира местните)))По-вероятно е местните да го експлоатират.
5
2
 
6
 
! Отговори
Жан Валжан преди 2 години
Там са земите на тъмнолилавите мохикани. Дано да не ги дават това семейство по новините като поредните жертви. Иначе е идилично място русенска област, но само ако минаваш по светло и най-малко на четвърта предавка!
4
6
 
2
 
! Отговори
. преди 2 години
Мнгоо добре! Дано само не експлоатира местните.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3 - И вече не може нищо да правиш. Преди викахем полицията ... йок бате. После подкупвахме жандармите, да ги бият, ама и тая се секна. Преди Евророма да станат "сила", ги гонихме по нощите. Единпът едни ги карахме да вървят 20 километра без обувки в акълите. Друи сме ги връзвали по дърветата и сме ги били с пръти ... и се кротнаха. Ама някаквии мазни адвокатини взеха да ги бранят и не знам, кой седи зад тях, ама спряха и на 7-8000 лева подкуп да се радват ... нахалници!
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като дойдат шайените и му оберат нивата друга песен ще запее
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На него му е лесно. Ако му правят проблеми разни мут... местни земеделци, опа в немското посолство и всичко добре. Ако е обичайната батка, дето е расъл измежду панелите и село, се оплачи, ама ше го сгънат на 3.