От HelpBook до МС: Махнете тавана на пенсията, губя по 300 лв. месечно

В платформата получихме необичаен сигнал от пенсионер
26 ное 2021 18:30, Анисия Иванова
109
От HelpBook до МС: Махнете тавана на пенсията, губя по 300 лв. месечно
Снимка: БГНЕС

В платформата на Helpbook.info получихме необичаен сигнал към Министерски съвет. В следващите редове ще ви запознаем с него: "Пенсионната система боксува и според мен е несправедлива. Аз съм пенсионер от 2014 година от т.нар. "категорийни" пенсионери и вече повече от 7 години НЕ получавам полагащата ми се пенсия, заради т.нар. "таван" на пенсиите. Всеки месец от моето полагащо се възнаграждение се отнемат по 300 лв., които се плащат на други пенсионери или социлни помощи на хора, които не са регистрирали никаква трудова активност през годините.

Още през 2014 г. министърът на финансите Дянков повдигна идеята за премахване на "тавана" на пенсиите, но вече повече от 7 години 24 000 души са подложени на тази рестрикция.

Искам да обърна внимание, че за да се приеме решение за въвеждане на категории на труд със сигурност работещите при вредни за здравето условия, трудещите се при вредни за здравето условия са оценени, че губят здравето си при извършване на дейности в полза на държавата по-интензивно от останалите.

1. Затова, МОЛЯ да се разгледа ПРЕМАХВАНЕТО на "Тавана" на пенсиите.
2. Създаването на ВТОРИ стълб на пенсионната система "наля" над 15 милиарда лв. в частни пенсионни фондове, които така и не искат да изплащат "Втора" пенсия.

През последните 7 години частните пенсиони фондове успяха да променят правилата за изплащане на "Втора" пенсия няколко пъти, което само ги облагодетелства. НЕ намирам за смислено държавата да издържа частните пенсионни фондове.

НЕ мисля, че е нормално държавата да плаща пенсии на хората, които са достигнали до това право в резултат на трудова дейност, а частните фондове да са "запазени" от плащания. Това е неразумно според мен, след като точно държавата е привеждала на частните фондове средства, с които да се изплаща такава. Считам, че ще се погледне сериозно на темата и ще се предприемат необходимите законодателни промени за преодоляване на тази НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!", завършва сигналът.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тъпо е . . .Не е тъпо, защото трябва тогава да се преизчислят всички пенсии. Не може хора които са се пенсионирали с 3 избрани най-добри години да вземат максимални пенсии.Много ми е интересно, при положение, че между 1990 и 2000 година заплатите бяха по средно 100-200 долара, тези как искат да получават 1000 долара пенсия.Нека върнат правилото за трите най добри години по избор и аз ще вземам 10 хиляди пенсия. Една година ще се осигурявам на 100 бона заплата
54
7
 
6
 
! Отговори
Ай стига бе преди 2 години
1560 лева взема един пенсионер чисто + 120 лв от ГЕРБ! Това са 55лв на ден.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58 Едва ли са по - големи нещастници от теб! Пък си и неграмотен!
52
9
 
11
 
! Отговори
МАХНЕТЕ РАДЕВ И КИРО преди 2 години
ГУБИМ БЪЛГАРИЯ... ЗАВИНАГИ.......!!!
51
6
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
До 53 младите хора явно са големи нещастници щом мечтаят за 1450лв чист месичен доход
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 54 Вземи малко и да четеш дърт мошеник!
49
2
 
9
 
! Отговори
Тъпо е преди 2 години
Тук става въпрос за едни смешни 100 милиона лева годишно. Само тази година дадохме 500 милиона за избори
48
3
 
3
 
! Отговори
Лъжец преди 2 години
До 50 -- лъжеш като Ром в торбичка. Минималната пенсия от една година е 360 лв
47
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе неблагодарник, младите хора които работят си мечтаят да взимат заплата колкото твоята пенсия.
46
3
 
12
 
! Отговори
Ай стига бе преди 2 години
Подкрепям Валентин! Тавана на пенсиите е държавен грабеж! При това само от 1% от пенсионерите. 24 000 души х 500лв = 10 000 000 на месец
45
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве тоя май няма да е бил стругар ??? Що не се оплакват тия дето наистина са работили а само хрнтутниците ? Май има нещо вярна ааа ??? Как му викаха класиците на наща литература ??? СЛУЖБОГОНЦИ беше май ? Грешката беше че държавната цица беше доживотна. В ГДР то много бързо ги пратиха в частния сектор за да видят там на колко ще се осигуряват ;) Ама тук са нагли СЛУЖБОГОНЦИ . В друга държава въобще нямаше да се пенсионира ако е завършил през комунизма . Викат му лустрация
44
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има човек с доказан 44г. трудов стаж и миналата година го пенсионираха с 207лв. пенсия, а тоя тръгнал да реве, че му бил нисък тавана.
43
2
 
4
 
! Отговори
Определено преди 2 години
Не може един човек да плаща пенсията на трима това лесно ще го катурне съдъ в Страсбург
42
3
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 2 години
Анонимен стига с тези глупости - социализъм, комунизъм, БКП кпсд това отдавна свърши и все още се използва от разни неудачници за оправдание
41
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако 40 години е работил на смени през ноща заслужава и 2500лв пенсия
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42И после им позволяват да заемат отново постове в държавни институции и лапат и висока пенсия и заплата.
39
0
 
8
 
! Отговори
висок преди 2 години
До Анонимен За членове на КСи бивщи президенти, главни прокурори таван няма!!!!
38
7
 
6
 
! Отговори
Ай стига бе преди 2 години
ЧЕРВЕНAТA МAРКСИЧЕСКA ПЕНСИОННA СИСТЕМA ПОСТРОЕНA ОТ БКП/БСП/СДС/НДСВ/ГЕРБ Е НA ПРИНЦИПA ЧЕРВЕНИТЕ БЕЗДЕЛНИЦИ И ЛЕНТЯИ ДЕТО ТУХЛA ВъРХУ ТУХЛA НЕ СA СЛОжИЛИ през целия си псевдорaботнически трудов стaж ДA ВЗИМAТ НAЙ ГОЛЕМИТЕ ПЕНСИИ КAТО ОФИЦЕРA РУМЕН РАДЕВ + 15 000 лв заплата
37
2
 
7
 
! Отговори
Ромски рай преди 2 години
За здравно осигуряване съм дал поне 100 000лв през 40 годишното си осигуряване
36
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновено най - големите клатеняци вземат най - високите пенсии! Това военни, полицаи, дансаджий и др. хрантутници, недопринесли с нищо за държавата се пенсионират доста по - рано и с максимални пенсии!