От HelpBook до МС: Махнете тавана на пенсията, губя по 300 лв. месечно

В платформата получихме необичаен сигнал от пенсионер
26 ное 2021 18:30, Анисия Иванова
109
От HelpBook до МС: Махнете тавана на пенсията, губя по 300 лв. месечно
Снимка: БГНЕС

В платформата на Helpbook.info получихме необичаен сигнал към Министерски съвет. В следващите редове ще ви запознаем с него: "Пенсионната система боксува и според мен е несправедлива. Аз съм пенсионер от 2014 година от т.нар. "категорийни" пенсионери и вече повече от 7 години НЕ получавам полагащата ми се пенсия, заради т.нар. "таван" на пенсиите. Всеки месец от моето полагащо се възнаграждение се отнемат по 300 лв., които се плащат на други пенсионери или социлни помощи на хора, които не са регистрирали никаква трудова активност през годините.

Още през 2014 г. министърът на финансите Дянков повдигна идеята за премахване на "тавана" на пенсиите, но вече повече от 7 години 24 000 души са подложени на тази рестрикция.

Искам да обърна внимание, че за да се приеме решение за въвеждане на категории на труд със сигурност работещите при вредни за здравето условия, трудещите се при вредни за здравето условия са оценени, че губят здравето си при извършване на дейности в полза на държавата по-интензивно от останалите.

1. Затова, МОЛЯ да се разгледа ПРЕМАХВАНЕТО на "Тавана" на пенсиите.
2. Създаването на ВТОРИ стълб на пенсионната система "наля" над 15 милиарда лв. в частни пенсионни фондове, които така и не искат да изплащат "Втора" пенсия.

През последните 7 години частните пенсиони фондове успяха да променят правилата за изплащане на "Втора" пенсия няколко пъти, което само ги облагодетелства. НЕ намирам за смислено държавата да издържа частните пенсионни фондове.

НЕ мисля, че е нормално държавата да плаща пенсии на хората, които са достигнали до това право в резултат на трудова дейност, а частните фондове да са "запазени" от плащания. Това е неразумно според мен, след като точно държавата е привеждала на частните фондове средства, с които да се изплаща такава. Считам, че ще се погледне сериозно на темата и ще се предприемат необходимите законодателни промени за преодоляване на тази НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!", завършва сигналът.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах какво е работил. Ако е бил миньор, подкрепям, но ако е бил държавен служител...
34
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си доста нагъл тип и този таван е достатъчен за пенсия!
33
0
 
5
 
! Отговори
Да преди 2 години
Не може един човек да плаща пенсията на трима - противоконституционно е!
32
1
 
7
 
! Отговори
Определено преди 2 години
Трябва да се заведе дело в Стразбург
31
1
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 2 години
Осигурявл съм се от 21 до 60-г. възраст за сведение, държавата ми е определяла заплатата, за сведение на лаиците и малограмотните. Това че си учил и си се реализирл има значение
30
1
 
3
 
! Отговори
Социализъма Фак преди 2 години
Бъди сигурен че в казармата не са те осигурявали и за 5 стотинки при заплата 1,5 лева
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам си пенсията за която се осигурявах 40 години. През социализма ме осигуряваха на 80 лв, добре че бяха само 6 години
28
6
 
7
 
! Отговори
Синдикалиста преди 2 години
Подкремям Валентин. Искам да го посъветвам да заведе дело срещу държавата, сигурен съм че ще го спечели
27
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е бил на държавна ясла. Тоест ние сме го осигурявали с наще данъци а не тоя както лъже. За тоя които са се осигурявали на частно съм съгласен но държавна ясла трябва да се ореже. Ако наистина е бил на вредни да се вземе в предвид ама да не се окажа че ,,вредните,, са били от ауспуха на патрулката докато лежи вътре ;) Нещо много ме съмнява.
26
1
 
4
 
! Отговори
Криви са ти сметките преди 2 години
До 18... 40 години се осигуряваш а 8-9 години вземаш пенсия
25
7
 
13
 
! Отговори
Валентин преди 2 години
Не е справедливо да си бил на ръководна служба, с отговорност за много хора, да и силови служби, и с отговорност за сигурността на хората, и да не ти дават това, за което съм бил осигуряван . В същото време хора, неработещи, търсещи различни поводи за необосновани претенции, да получават помощи - разберете че социализмът свърши преди 30 г. Който е получавал по- големи доходи, осигурявл се повече, трябва да взима и по голяма пенсия. Така е в нормалните държави. Никакви тавани не може да ощетяват
24
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално тези къде мрънкат, че малко им било 1400 лева пенсия незнам какво искат. Осигурявали са се на повече, ок, но и са вземали повече финансово са били по-добре от други хора, сега пак са много по-добре от повечето пенсионери и виждат, че има криза, бедни хора, безработица и пак реват за още пари. Че малко ли е макс пенсия. Чисто и то ти я дават.
23
2
 
7
 
! Отговори
Забравих преди 2 години
До 19..... Въобще не смятам 20 години осигурителен стаж преди 2000 година тогава комунистите ограбиха всичко
22
3
 
11
 
! Отговори
Бож. преди 2 години
Има обаче два проблема, които пречат на това:1. Не може един да взема 1000 лв.пенсия а друг - 600 лв. заплата2. Бюджетът търси пари за индианците
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средната пенсия е 450лв на месец и тя се получава от 1200лв осигурителен доход
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19 .... Общо в трите фонда имам около 150 000 лв. Ако получавам по 1450лв на месец и като знаем че средната продължителност на живот при мъжете е 68 г значи трябва да получа за 8 х12 = 96 месеца : 150 000лв на 96м =1600лв на месец. Толкова трябва да е тавана
19
0
 
20
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Просташката лексик, използвана някои пишещи във форума, показва тинята, в която са се натопили. Нямат ли родители, баби, дядовци? Те не мислят ли, че също рано или късно ще остареят?! Жалко!
18
5
 
15
 
! Отговори
Пернишки бек преди 2 години
Няма кой да ви плаща пенсиите бе грипове, няма ги работниците само мутри останаха!
17
12
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Време е пишещите глупости да осъзнаят, че работещите не издържат пенсионерите. Всеки съвестен човек, докато е работил се е осигурявал и е натрупал сума, достатъчна, за да му се изплаща това, което му се полага.
16
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете го наистина, така Радев ще вземе 60% от 15к, а ние програмистите ще си приберем парите обратно, вместо да ви ги даваме на вас.