Заради мерките: Затвориха заведенията в град Рила

Местната управа не може да помогне на бизнеса
26 ное 2021 18:53,
15
Заради мерките: Затвориха заведенията в град Рила
Снимка: БГНЕС

Заради наложените противоепидемични мерки и изискването за наличие на зелен сертификат, заведенията в град Рила затвориха врати.

От общинската администрация обясниха, че те няма как да помогнат на местния бизнес. Разчита се само на въведените от държавата мерки. Според местните власти те са недостатъчни.

Освен противоепидемичните мерки има и друг фактор - предфалитното състояние на местния наркооп, довело до масовото затваряне на заведенията, предаде БНР.

Зам.-кметът Лазар Чавков каза, че финансовото състояние на общината не позволява да се помогне на местния бизнес и се разчита само на въведените от държавата мерки за подпомагане при епидемията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Всичко се помни преди 2 години
До Анонимен 9 - И не е длъжна да Ви помага ! " Държавате е ЛОШ стопанин ..." - ЗАБРАВИ ЛИ тази "бизнесменска мантра " ?! Понеже всички сте големи бизнесмени , затова ще се придържаме към максимата : " Откъдето дошло - Там и отишло .." !! Най- после на велики "бизнесмени" може да Ви се наложи и да поработите - Което всъщност си е справедливо !!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бкп - Дай Боже - Амин !
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Севера управителите на Наркооп магазини умишлено ги водят към фалит, въпреки доста добре печелещи звена в някои кооперации. Имат баз и добра мрежа от едно време. Управители чакат да ги изкупят за свой частен бизнес. На чакат да стане по-евтин! Това е играта при тях.
11
3
 
0
 
! Отговори
бкп преди 2 години
частниците загиват , всичко става държавно , всички ше сме равни , комунизма се завръща !
10
2
 
8
 
! Отговори
Do 9: преди 2 години
Абе мутро неграмотна, никой с нищо не ти е длъжен за да ти "помага".
9
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалирай! Честита ви "промяна".
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6Поздрави за начинанието. И аз започвам да си мисля, че е добра идея да се инвестира в животновъдство / земеделие. Още повече така придобиваш незвисимост когато почнат да ти извиват ръцете с ваксинации , сертификати и за съжаление смятам, че в недалечното бъдеще единственото средство за купуване / продаване (вероятно вече с дигитална валута) . Ако имаш животни или градинка можеш да направиш избор и да кажеш ''Не'' на принудата. Бог с теб!
7
4
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Нали заразата намали???!!!
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз имах 5 заведения и то големи и печеливши в София. Но Ковида ги срина. Купих къща с 5 декара двор и станах селянин. Купих крави кокошки *** направих домашно стопанство. Това е най добрият бизнес по всяко време. Никой няма да спре да яде каквато и криза да дойде.Никой няма да се откаже от домашно сирене кашкавал мляко месо на народни цени. Казвам народни цени защото аз не гоня печалбата а колкото да има пари да нахраня животните. От градината бера най хубавите домати краставици и зеле.
5
25
 
2
 
! Отговори
Ясен преди 2 години
За първи път чувам, че има град Рила
4
2
 
11
 
! Отговори
До долу пишещия преди 2 години
Разбира се че са нужни инвестиции във високи технологии. Инвестира се в тесни ушеви специалисти и експерти по бране и термична сепарация на бакър и джилязу(горене).
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Рила ич ли няма ваксинирани и сертфицирани, та да ходят на кръчма?
2
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този кмет няма вече да е кмет
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тия грижи за кръчмарите? България няма да дръпне с този псевдобизнес за развитие на сервитьорки, камериерки и портиери. Ние се нуждаем от Високи Технологии.