Най-търсеният тенор в света отрито пред Bulgaria ON AIR

Марко Берти е за пръв път в България, за да се качи на сцената на Opera d'amore
27 ное 2021 16:50, Красимир Ангелов
4

Един от най-известните тенори в света – солистът на миланската Ла Скала Марко Берти, е част от звездите, които ще се качат на сцената на Opera d'amore следващия месец в България.

Със завладяващ глас и силно сценично присъствие, той обещава да потопи българската публика в света на операта. Идва за първи път в България специално за Opera d'amore, където на една сцена ще се качат част от най-известните оперни изпълнители.

"Opera d'amore е смесица от много дуети, много арии за любовта. А защо е Opera d'amore - защото всички ние, които ще сме на сцената, обичаме това изкуство. Смятам, че българите ще усетят това. Opera d'amore ще покаже любовта както към нашето изкуство, така и към живота. В тази ситуация любовта е начинът да покажем, че започваме живота отново", сподели Берти пред Bulgaria ON AIR.

В момента той е най-търсеният артист от големите оперни театри в света заради великолепието на гласа му, едновременно мек и мощен. В репертоара му има запомнящи се изпълнения. Сред тях са ариите на Пучини и "Отело" на Верди. Берти обаче е категоричен, че вдъхновението му идва от представителките на нежния пол.

"Жените ме вдъхновяват, благодарение на тях мога да пея абсолютно всичко", призна с усмивка Берти.

Тенорът признава, че Ковид пандемията е била бедствие за оперното изкуство. Въпреки това, гледа с надежда и вярва, че и публиката е жадна за изкуство.

Вижте повече във видеото с интервюто на Теодора Георгиева с Марко Берти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Яна преди 2 години
Смешно е как се заблуждава народът. Наясно съм и кой къде пее по оперните сцени-имам възможността да посещавам световните сцени.Последните няколко години в България световна певци (не в залеза на кариерата си), които идваха у нас и то благодарение на Найден Тодоров са Хуан Диего Флорес, Елина Гаранча, Доминго и Томас Хемпсън!Тези певци, продължават да пеят и до ден днешен по световните оперни сцени!Този тенор ми е световнонеизвестен!Гулегина би била интересна от този концерт,другите -пълнеж!
1
2
 
2
 
! Отговори
ToscA преди 2 години
Марко Берти е пял в Ла Скала преди 10 години, в Royal Opera House 2002 , за първи път го чувам като въобще водещ тенор в света! В Ла Скала водещ тенор е Франческо Мели,който преди 2 години пя в Тоска на открвинето на сезона, а тази година ще пее в Макбет.Не мога да разера защото заблуждавате хората с подвеждаща информация, в България водещ тенор на това концертче за профани няма да пее редом на сцената е Емчо Павлов.