Дъщерята на Боян Петров: Не успяхме да се разходим в Швейцария с баща ми

На Киномания ще бъде представен филм за алпиниста
28 ное 2021 18:26, Нели Христова
18
Дъщерята на Боян Петров: Не успяхме да се разходим в Швейцария с баща ми
Снимка: БГНЕС

Наследих от него духа на организацията, планирането, че нещо трябва винаги да се върши. Много си приличаме в това отношение. Винаги имам цел.

Това разказа пред bTV дъщерята на загиналия в опит да изкачи връх Шиша Пангма през 2018 г. Боян Петров - Тея.

Помня, че годината преди да тръгне за Шиша Пангма, ми разказваше, че тренира, че се подготвя, каза тя.

Преди да се съобщи по новините за изчезването му, беше Радослава (б.а. - жената до Боян Петров), която първа ми каза, че по-късно в новините ще обявят, че нещо се е случило, разказа Тея.

Живея в Швейцария от 13-годишна. Това е държавата за всички, които обичат алпинизъм и планини. Не успяхме да се разходим там с баща ми, допълни тя.

Не го взех толкова на сериозно това конкретно заминаване, защото беше като всички останали. Всяко лято почти го е нямало, не съм очаквала, че ще е последният път, в който ще се видим, разказа Тея.

На фестивала "Киномания" тази година ще бъде излъчен филмът за Боян Петров "Отново съм тук". За неговата премиера Тея е в България.

Мислех, че ще е като всяка останала експедиция. Той смени датите на заминаването ни с оператора поне 10 пъти. Стигнахме само да Катманду, следващия ден трябваше да тръгнем за Ласа, но ни се обадиха, че с него няма връзка от 3 дни и оттогава тръгна много различен филм, разказа Полина Генчева, режисьор и продуцент на филма.

Филмът е сниман в пет държави. Генчева обясни, че най-голямото предизвикателство за него е било той да се довърши по достоен начин и да покаже Петров в неговата цялост. Затова са правени и допълнителни интервюта и разговори с участниците в експедициите.

Това заглавие дойде в точния момент, каза тя. Но не разкри откъде точно идва, а само, че самият Боян Петров стои зад него.

 


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
И.Б. преди 1 месец
Знае се от памтивека, че разпределението на благата между хората е несправедливо, защото критериите за разпределение са неправилни.Затова има пренаселяване на земята. Природата внася баланс, като праща смъртоносни болести.
15
2
 
2
 
! Отговори
Не е истина преди 1 месец
Аман от прости и търсещи лесна слава хора - Аз от 13 годишна живея в Швейцария , но съм дошла да търся слава при Вас , защото там никой не ми обръща внимание !!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горкичката значи сме сродни души - И аз не успях да се разходя с моя баща в Шцейцария , но никъде не писаха за това !!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баща ти вместо да се катери по баирите и да брои костенурки.да беше те завел в Швейцария.Ама когато любовта към семейството отстъпи пред егото да си докажеш ,че си големия мъж,така се получава.
12
1
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Звънни на Гришу той е у Монако :)))
11
1
 
5
 
! Отговори
Хемус преди 1 месец
А онова дето не го слуша главата какво стана с него!?Намери ли си друг спонсор?
10
1
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 месец
крайно несвързани приказки, като за откачалки.
9
1
 
2
 
! Отговори
Сано преди 1 месец
аз пък съм бил китайски настваник в древен кирай в едно от пееражданията ми ... напълно сериозно
8
0
 
1
 
! Отговори
h преди 1 месец
Генчева си приписва заслуги,още преди 5 години
7
2
 
15
 
! Отговори
Помнещ преди 1 месец
През 1984 та година,изпратихме Христо Проданов да покори Еверест! Помня що интервюта се направиха тогава! После 5 години почти по късно,изпратихме нови " покорители"на Еверест от Сливенският алпинистки клуб,имаше и от други градове в тази експедиция!-:(Един от тях беше мой личен приятел Милен Медков! Неуспешна беше експедицията тогава и той загина и остана на Еверест уви! Защо не се пише днес за тези българи?Нищо против Боян решил да остане там! Личен избор! А останалите?Те искаха да се върнат!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разплаках се..... Има деца в парка не могат да излезнат
5
12
 
29
 
! Отговори
Казах преди 1 месец
Не разбирам този с какво е станал велик! Имал си хоби и умрял, по същата логика сме заобиколени от велики хора, за тях защо няма филми? Хайде стига с този не заслужава и 10% от всичко посано и казано за него!
4
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С всичкото ми уважение към този човек, но не е ли малко, много година след година пишете колко велик българин е т.н и т.н..... Филми снимате.... А той просто малко се самоуби. Това е моето мнение. Факти, че е тръгнал без инсулин и пр..... го мисля че е така. Още веднъж се извинявам и аз искам да се разходя по Витоша ама нямам време. Горкичката му дъщеря.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Славата излиза че е голям порок ,който търси намира
2
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и аз не успях да се разходя до Египет, ама някой пита ли ме?!
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За кого още не стана ясно,че Боян замина,за да " остане" там?-:((( За предпочитане е с неговите здравословни проблеми,да си остане цял,от колкото 2 метра под земята!!!-:(((