КПКОНПИ влезе в Община Стара Загора

Поводът е сигнал за корупция
29 ное 2021 14:56, Ерол Емилов
28
КПКОНПИ влезе в Община Стара Загора
Снимка: КПКОНПИ

Служители на КПКОНПИ извършват проверка в Община Стара Загора. Поводът е постъпил сигнал за нарушения при две обществени поръчки на общинско дружество „Тролейбусни и автобусни преводи“ ЕООД, финансирани по ОП„Регионално развитие 2007-2013 г.“ и ОП „Околна среда 2014-2020 г.“, съобщават от Антикорупционната комисия.

Обществените поръчки са за доставка на 55 нови дизелови автобуси /висок енергиен клас/, на обща стойност 35 639 108 лева, както и на 33 нови електрически автобуси, заедно с 18 нови зарядни станции и 2 трансформаторни станции, на обща стойност 49 103 999 лева. Първата обществена поръчка е приключила с избор на изпълнител и доставка на дизелови автобуси. По втората също е сключен договор за доставка с извършени начални плащания. Възложител на поръчката е общинското дружество, като в състава на комисията за избор са участвали ръководни длъжностни лица от общинската администрация.

Още по темата
От КПКОНПИ проверяват дали длъжностни лица, включително и лица, заемащи висши публични длъжности, са получавали материални облаги, за да изберат конкретен изпълнител.

От Комисията са установили  сходство при постъпилите данни за извършени неправомерни действия от страна на длъжностни лица, както при провежданата поръчка във Варна на стойност 85 милиона лева, така и при провежданите поръчки в Стара Загора, на обща стойност над 84 милиона лева. Проверките касаят доставка на превозни средства за нуждите на градски транспорт. До настоящия момент в хода на проверката за обществената поръчка на Община Варна са изискани документи и са снети обяснения от всички членове на комисията за избор на изпълнител, от заместник-кмет и от кмета на общината Иван Портних.

Снети са и обяснения от управителите на фирми, които в хода на процедурата са били отстранени от участие. Предстои преценка за изпращане на всички материали от проверката на прокуратурата, с оглед данни за корупционни престъпления.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най големият крадец на века за съжаление късно се усетихте вече не много млад но пък милионер. Жиката си е чисто за затвора.
20
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 1 месец
МарТина Атанасински е сводница и подла престъпница затваряна е от ГДБОП ЗАРАДИ ПРЕБИТО МОМИЧЕ
19
1
 
2
 
! Отговори
Паул,ти сигурно преди 1 месец
по време на соца си работил някъде в учреждение,далече от материални средства, затова споделяш теоретически познания по въпроса.Истината съвсем не беше такава,основната идея беше да не те хванат,а безстопанствеността се дължеше на колективната отговорност,която е лична безотгоорност.Корупцията и кражбите, системата ти на мене,аз на тебе,натурална размяна,наред с извратения кадрови подход,бяха основни характерни черти,наред с налагани по партина линия провалящи икономически решения.
18
0
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
А в Пловдив кога? И не само да "посещават", а да се видят реални ревизии и съответни действия. Другото е пушилка!
17
8
 
7
 
! Отговори
paul61 преди 1 месец
На всички комунистите са им виновни . Но по времето на комунизма когото хванат да краде - в затвора и то задълго . Да имаше мой човек да те уреди с нещо , но се плащаше с ядене и пиене , а не с пари , къде са онези богатите преди 10.11.1989 година комунисти още търсят парите на Тодор Живков . Комунизма може и да имаше безброй лоши работи , но кражба и пладнежки издевателства нямаше , така че да не търсим нещата където не са . Корупцията и кражбите дойдоха с така наречените демократи !
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тия нали щяха да ги разтурят бе? Само имитират дейност - установили били "сходство на данни"! Установили са трънки и глогинки! Важното е да кипи безсмислен труд...
15
2
 
5
 
! Отговори
Кюстендилският преди 1 месец
Уелкъм ин Кюстендил! Същият случай!!!
14
3
 
12
 
! Отговори
ЦАЦАРОВ ПАЗИ преди 1 месец
ЦАЦАРОВ ПАЗИ ФАНДЪКОВА ЕЕЕ НЕМА КАК ДА СЕ ПРОВЕРИ ГЕРБ И ФАНДЪКОВА
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в Столична кога? Корупцията там е начин на живот.
12
9
 
15
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
КПКОНПИ влезе в Община Стара Загора ГЕШЕВ ВЛЕЗЕ В ПРЕЗИДЕНСТВОТО Някой от община Ст. Загора няма ли да излезе и да изреве НАПАДАТ Ни. Къде са Маята, Хаджикян,Барбикян да ги защитят както скочиха да защитят Хвърчилото.
11
4
 
14
 
! Отговори
Не се знае кога пак преди 1 месец
ще правим избори,затова ударите по кметове на ГЕРБ ще се засилват.Тезата,че се краде само в такива общини е смешна.Кражбата и корупцията са така вкоренени в обществото ни-наследство от турското робство,доразвито в царството,достигнало невероятни висоти по време на соца и най-вече след "прехода".Поколения трябва да минат с управленци не децата на черв.барони,учили на запад,а чисти хора.Сегашните трябва да вдигнат паметник за делата на машата Рашков.Тези след тях ще го вкарат в затвора.
10
3
 
10
 
! Отговори
Гецо Балтията преди 1 месец
Ха-ха тея се нагаждат към новата власт, след като видяха че буратино.. ъъ пърдом братиньо от Банкя нема да го бъде.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изчегъртват
8
0
 
11
 
! Отговори
истина е преди 1 месец
Във Варна общинарите си накупили общински гаражи на символични пари ,и сега продават за по 25 хил. евра !
7
7
 
9
 
! Отговори
paul61 преди 1 месец
Само това ли ще разследват за Стара Загора -КРАЖБИТЕ са повсевместни и за десетки пъти повече милиони ! Нали сте наясно че щом за ГЕРБ са гласували малко под 600 000 поне половината са в далаверата и знаят че ако няма ГЕРБ няма да могат да крадат !
6
5
 
13
 
! Отговори
истина е преди 1 месец
Ако се върнат подкупите и окрадените милиарди , ще даваме заеми на световната банка !
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У БанкИ при магнолиите КОГА???
4
8
 
16
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Арестуване кметюве искаме .... Варна и Старагазора са все гербаджии :)))
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цайса да се готви за огън, дебелия и той
2
0
 
15
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Е бива ли на 100 милиона да не си краднеш 5 милиона рушвет.... Това са само 5% а мистър 10% вземаше повече :)))