Мъж с пневмония почина след отказ за прием в болница

Той е бил с отрицателен тест за COVID-19
29 ное 2021 22:10, Нели Христова
120
Мъж с пневмония почина след отказ за прием в болница
Снимка: БГНЕС

Мъж почина след отказ за прием в болница. Той е бил с пневмония, но с отрицателен тест за COVID-19. Състоянието му било критично, но място за него не се намерило. За случая разказаха близките му в социалните мрежи. В началото на септември съпругът на Илона е диагностицират с двустранна пневмония. Състоянието му се влошава и семейството отива до болница “Света Анна”.

 „Направихме тест за COVID-19, излезе отрицателен, докторът го погледна и каза - "Не мога да го взема, всичко е в COVID-19", лекувайте го по-добре вкъщи”, разказва Илона Александрова пред NOVA.

Следват кризи и често викане на линейка. „Дойде едно младо момче, прегледа го и казва „Къде да те закарам?” Звънна тук-там. Тръгваме за 5-та градска, ще го вземат”.  

Лекарите успяват да го стабилизират. „След 26 дни, отивам в болницата и ми казва докторката - "трябва да го изпишем, нямам по каква клинична пътека да го държим”, казва Илона.

Назначават домашно лечение и кислородотерапия. Мъжът обаче се влошава. Най-често вечер, когато сатурацията му пада. „Превърнах се в медицински работник, поставя орбазон, когато имаше нужда да диша”.

Два месеца и половина след началото на болестта, нещата стават критичини. Илона отново вика линейка. „Докторът каза: „Човекът е в критично състояние. Взимам го и ще го карам от болница на болница, ако не го вземат ще го върна”. Казвам - "Добре".

Мъжът се озовава в болница "Александровска". От там увреили семейаството, че чакат да бъде прехвълен в друга болница. Около полунощ жената получава обаждане, че мъжът е докаран с линейка пред дома им и трява да си го приберат. „Линейкаджията отвори широко вратите, сам, мъжа ми трепери, плаче вътре в линейката - "Моля помогнете. Не мога да дишам. Помощ" „Отиваме със сина ми пред вратата на линейката, но лекарката не иска да отвори врата на линейката. Дръпнахме по-силно. Тя вдигна телефона и се обади на полицията”, разказва Илона.

Когато полицията идва, лекарката влиза в дома и преглежда мъжа. На място идва втори екип на Спешна помощ. Въпреки усилията им, мъжът умира. По случая е образувана проверка на прокурата, за това и към този момент от Здравното министерство се въздържат от коментар. От Спешна помощ в София не отговориха днес на въпросите ни. Но обещаха допълнителна информация на нарочен брифинг във вторник.

„Искам справедливост и няма да се спра. Детето има въпроси, написало е писмо до министъра на здравеопазването, иска да знае защо е сираче на Коледа”, заявява Илона.


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прав е дофтора...не е доктор а дофтор...ще го изпише защото от него няма мaнги...но знае ли се един и дофтора може да умре от пневмония като куче 8 да се сети как е изписал човека
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не съм лекар..но двустранна пневмония не се лекува вкъщи...трябва да си на системи с голяма доза антибиотици....сега ши...баното здравно министерство да върне всички здравни осигуровки удържани на човека
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От ковидаджии вече не може да се припари до държавни болници. Да си беше цакал, не би умрял
94
0
 
5
 
! Отговори
До 115 преди 1 месец
До ами Как ще го спрат, като постоянно говорят, че няма затруднения в болниците, има места, хората се лекуват. Те искат да ни убедят, че едва ли не нещата са розови, а действителността е съвсем друга, но типично за комунистите да замазват очите на хората.
93
1
 
9
 
! Отговори
ами преди 1 месец
"трябва да го изпишем, нямам по каква клинична пътека да го държим.Ей това нещо ако успеят да го спрат управляващите,ще са много дълго време във властта.
92
1
 
4
 
! Отговори
хипопо преди 1 месец
лекари-вампири , очите им са като на чичо скруч
91
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снимката на линейката е много символична - цялата изгнила на дупки като здравеопазването ни
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кацаров и Радев казаха, че всичко е прекрасно - стига "льжи"
89
4
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 месец
Точно това заслужава този *** народ! Одобрявам!
88
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България здравеопазване има понякога, не винаги и само ако познаваш правилните хора
87
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялата истина е, че тук в България става дума само за интереса на малка група хора който се стремят да присвоят колкото се може повече без да се интересуват за здравето и битието на хората.
86
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето така стигнахме дотук: докато властта ни успокояваше как всичко било под контрол, животът всекидневно ни поднасяше покъртителни примери за хаос и смърт.
85
0
 
12
 
! Отговори
Д-р Живаго преди 1 месец
До 7 дена умираш от пневмония ако не се лекуваш моментално.Преди 5 години я гепих от блиски които кашляха.Лекуваха ме в болница около 10 дена.
84
12
 
7
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 1 месец
Ами затова гласувайте за Костадин Костадинов. При него нямя кокоша пръддня, а докторите лекуват истински болести.
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Българе! Утре къде ще сте вие или близките ви? Или след време? Взимайте камъни и треепете извергитее!
82
0
 
39
 
! Отговори
Дими преди 1 месец
Абсолютно същото и подобно на 2-3 коментара в статията! Кашляне, задух, отрицателен тест, двустранна пневмония, домашно лечение лекарства + лекарства за ковид! Влошаване, ниска сатурация на ръце до 3та градска, кислород, стабилизиране, Пирогов 10 дни, изписване! На петия ден вечерта влошаване , ниска сатурация никой не даде указания за кислород или как да се действа, обаждане за линейка веднага, татко си отиде след 45 Мин! Линейката дойде след 4 часа да констатира ! Системата тотално порочна.
81
1
 
32
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Срам ме е, че съм българин след такава новина.
80
2
 
49
 
! Отговори
ИЗРОДИ МЕНГЕЛЕТА преди 1 месец
Значи, като прочетох тази статия ме изби страшен гняв. Ето, дами и господа, това е нашето "здравеопазване". Влачат те напред-назад като чувал с картофи, дорде умреш. После те пишат в статистиката - Ковид и си получават паричките по пътеката! В момента е на мода да се мре от ковид, пневмонията е предимно ковидна, други вируси няма. Човекът щеше да е жив, ако му се прилагаше лечение както си е за пневномия, не да го лекуват с некви протоколни експерименталки и да го разнасят с линейки наляво-надяс
79
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се е ваксинирал.
78
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Животът ни е даден свише. Касапи, санитари, корумпирани дофтори не дават живот нито здраве. Те само помагат са умрешш с лекарска помощ. Който им вярва, може и я норвежкия дядо коледа да повярва да му удри една мокра целувка като подарък за коледа. Единствено спешна помощ е необходима при злополуки. Нищо останало нито могат нито искат да лекуват. Само пари и пътеки им са в главите