Мъж с пневмония почина след отказ за прием в болница

Той е бил с отрицателен тест за COVID-19
29 ное 2021 22:10, Нели Христова
120
Мъж с пневмония почина след отказ за прием в болница
Снимка: БГНЕС

Мъж почина след отказ за прием в болница. Той е бил с пневмония, но с отрицателен тест за COVID-19. Състоянието му било критично, но място за него не се намерило. За случая разказаха близките му в социалните мрежи. В началото на септември съпругът на Илона е диагностицират с двустранна пневмония. Състоянието му се влошава и семейството отива до болница “Света Анна”.

 „Направихме тест за COVID-19, излезе отрицателен, докторът го погледна и каза - "Не мога да го взема, всичко е в COVID-19", лекувайте го по-добре вкъщи”, разказва Илона Александрова пред NOVA.

Следват кризи и често викане на линейка. „Дойде едно младо момче, прегледа го и казва „Къде да те закарам?” Звънна тук-там. Тръгваме за 5-та градска, ще го вземат”.  

Лекарите успяват да го стабилизират. „След 26 дни, отивам в болницата и ми казва докторката - "трябва да го изпишем, нямам по каква клинична пътека да го държим”, казва Илона.

Назначават домашно лечение и кислородотерапия. Мъжът обаче се влошава. Най-често вечер, когато сатурацията му пада. „Превърнах се в медицински работник, поставя орбазон, когато имаше нужда да диша”.

Два месеца и половина след началото на болестта, нещата стават критичини. Илона отново вика линейка. „Докторът каза: „Човекът е в критично състояние. Взимам го и ще го карам от болница на болница, ако не го вземат ще го върна”. Казвам - "Добре".

Мъжът се озовава в болница "Александровска". От там увреили семейаството, че чакат да бъде прехвълен в друга болница. Около полунощ жената получава обаждане, че мъжът е докаран с линейка пред дома им и трява да си го приберат. „Линейкаджията отвори широко вратите, сам, мъжа ми трепери, плаче вътре в линейката - "Моля помогнете. Не мога да дишам. Помощ" „Отиваме със сина ми пред вратата на линейката, но лекарката не иска да отвори врата на линейката. Дръпнахме по-силно. Тя вдигна телефона и се обади на полицията”, разказва Илона.

Когато полицията идва, лекарката влиза в дома и преглежда мъжа. На място идва втори екип на Спешна помощ. Въпреки усилията им, мъжът умира. По случая е образувана проверка на прокурата, за това и към този момент от Здравното министерство се въздържат от коментар. От Спешна помощ в София не отговориха днес на въпросите ни. Но обещаха допълнителна информация на нарочен брифинг във вторник.

„Искам справедливост и няма да се спра. Детето има въпроси, написало е писмо до министъра на здравеопазването, иска да знае защо е сираче на Коледа”, заявява Илона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом си с отрицателен тест за ковид няма легло в болница.Сега ковид се плаща най-скъпо,ако е друго си мреш у дома.Така е тук пари пари пари пари пачки чекмеджета така ги научи Бойко.
70
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От пневмония умираш за 3-4 дни. Няма как да е изкарал 26 дни с двустранна пневмония. Тя се развива толкова бързо, че днес ти няма нищо, след 2 дена береш душа. Ако е едностранна, след преглед си отиваш за домашно лечение. Двустранна - никой няма да откаже, дори настояват да те приемат веднага в болница. Лечението на двете е еднакво, със същите лекарства. Разликата е че при двустранната, лекарствата се приемат венозно, т.е. системи. В домашни условия системи няма.
69
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГерманецНапротив, ваксарите докараха нещата до тук. Кой НЕваксиниран е бил в самолет, при положение че там допускат само ваксинирани и със сертификат? Вие сте виновни, хипохондрици такива, наплашени че ще умрът и какво ли още не. Вие сте виновни за всичките вълни, щото се заразявате и щъкате насам-натам и разнасяте вируса. Лъжа е, че... - повечето в болниците са НЕваксинирани. Напротив, ваксинирани са, Неваксиниранети са в пъти по-малко в болница. Пример: Германия. Нещо да кажеш още?
68
4
 
22
 
! Отговори
Това датира преди 2 години
Дядо ми като е бил на фронта, удря немска минохвъргачка и го мята у храстите ранен , и познайте какво - пратили санитари , не знам какви, да го , така де, да не се мъчи много, щото виел от болки, да му свършат мъките, както и на другите ранени в междинната зона. Е, това ни е в манталитета. Само, че преди да го прати в отвъдното, санитарят го попитал От съде си бе момче , е , оказало се, че били земляци от Килифарево и така нататък. Ако, познаваш, който трябва, може и да оживееш
67
32
 
11
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Да благодарим на антиваксърите. Горди ли сте?
66
4
 
7
 
! Отговори
Afi преди 2 години
Благодарности на докторите от болница св. Марина Варна, че ме излекуваха от Ковид след едноседмичен престой в инфекциозно отделение.
65
7
 
14
 
! Отговори
Направо сензация преди 2 години
Преди ковида никой не е умирал от тромбза ?? И изобщо никой не е умирал според статията. 26 дни е лекуван този човек.
64
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много неща в тази история не се връзват.Едно от тях-при пневмония не се прави един Ковид тест -а два ,три, и повече.2-3 месеца с пневмония,също нещо не е наред.Това,че човекът не е можал да диша,може и кардиачна да е причината.Историята не звучи убедително,а нападателно....Тя пневмонията е сравнително бързо явление и не чака няколко месеца, прав си!
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен78...АЗ търся такива като теб. :) Мисля, че изпълних плана за днес. ;) Ако имаш - подреди и другарчетата си да сте си компания ;)))
62
17
 
7
 
! Отговори
666 преди 2 години
Осиротяхте, антиваксърчета... Щото разбрахте, че всичко се връща. За 5 лева бълвахте глупости и хората измираха. Сега *** вие и семействата ви... Затова сте малко и неефективни. А тези, които ви плащаха, сеха се забавляват с шампанско. Защото ви купиха за стотинки. В гробището е студено!
61
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако продължава така, в един момент антиваксинарите може да получат възмездие заради високата смъртност от опечалените. Лекарите не са виновни и не трябва да умират заради анти всксари
60
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се цяхте вакситирали щяха нормалните хора да има къде да се лекуват. Вече трети месец всички отделения във всички болници са за ковид. Що? Те не се вакситирали, после другите да *** заради глупостта им. То не бяха зони, безплатни лекарства, болнични, карантини, край няма. А другите? А другите видове пневмонии и болести?
59
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е ковид, така е. Благодарете на антиваксърите за това. Заради тях няма къде да се лекуват нековид болните.
58
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много неща в тази история не се връзват.Едно от тях-при пневмония не се прави един Ковид тест -а два ,три, и повече.2-3 месеца с пневмония,също нещо не е наред.Това,че човекът не е можал да диша,може и кардиачна да е причината.Историята не звучи убедително,а нападателно.
57
0
 
5
 
! Отговори
9 преди 2 години
Самолети за милярди купихме ли ? От кого се пазим , дори някой да иска нещо да ви превзема с 8 самолета ще се опазим чисто. Пари за здраве даваме ли ? Не е важно и без това всички ще измрем.Иначе журналята кои са пневмони дето се лекуват с урбазон кви дози колко литра кислород има тая жена вкъщи че кислородотерпаия може да осигори?По конституция всеки има право на здравна помощ . Тези ЕООД та Тея пътеки до кога?
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с министър авантата, това е положението. Зализаният канадец като ни натресе Силви, който не е практикувал от 2000г. и пристана на дон Чалгаре за някой пост и здравеопазването ще цъфне
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и аз лежах с пневмония и положителен тест 17 дена в болница ама в друга държава , ако бях в България и аз щях да умра . исках да си тръгна по-рано ама лекарите не разрешиха .
54
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксъри се жалват, че не слушали когато им казали да се ваксинират.
53
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не се е ваксинирал. Мангъропитеци. Като умрат цялата рода оревава медиите как болниците били виновни.
52
1
 
1
 
! Отговори
Кака ТИ! преди 2 години
До Анонимен58 . Изборите минаха. Няма да ти плащат вече. Е, ако се забавляваш като "полезен иддиииот" - РАЗБИРАМ ТЕ.