Участъкът от "Струма", където загинаха 45 души, е без Акт 16

Скоростта там ще бъде ограничена, обяви Виолета Комитова
30 ное 2021 15:00, Нели Христова
210
Участъкът от "Струма", където загинаха 45 души, е без Акт 16
Снимка: БГНЕС

Участъкът, в който стана тежката катастрофа на магистрала "Струма", все още няма Акт 16. Причината е, че не са приключили отчуждителните процедури, заяви на пресконференция служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.

По думите й, докладът, който тя възложи да бъде изготвен след катастрофата с македонския автобус, при която загинаха 45 души, е готов. Той е показал, че състоянието на пътя е добро.

Още по темата
"Като грапавост пътната настилка е с много добри показатели. Също така съпротивлението на хлъзгане е много добро, така че като цяло състоянието на пътната настилка е много добро. За маркировката - първо тя се подновява периодично. Към датата на катастрофата обаче има подновена само осева линия и има 6-месечно забавяне на подновяването на маркировката", добави Комитова.

Регионалният министър уточни, че същите две фирми, които са спечелили конкурса за подновяване на маркировката, е трябвало да се погрижат и за сигнализацията в участъка. По думите й, мантинелата е поставена през 2007 г. и е отговаряла на тогавашните норми.

"Очевидно катастрофата не е била с голяма скорост, но е възникнал пожар. Нямаме обяснение как толкова бързо е изгорял този автобус. Много странно събитие. Като първи мерки, които можем да предприемем - те са няколко", каза още Виолета Комитова.

По думите й, скоростта в отсечката ще бъде ограничена.

"През 2013 г. този път няма габарити на магистрала. По проект той е с ограничение от 90 км/час, но въпреки това скоростта е вдигната до 120 км/ч. Не можем да твърдим, че скоростта е причина за трагедията, но според нас пътят не отговаря за тази скорост", подчерта Комитова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те затова не искат да слагат шумозолиращи прегради. Обясниха на хората, че магистралата била построена без акт16. Ето как чекмеджето на Бойко се е напълнило с пачки.
161
5
 
4
 
! Отговори
БАНКЯНСКО ГОВЕДО преди 2 години
Участъкът от "Струма", където загинаха 45 души, е без Акт 16
160
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е заради Радю, прокълнат е безбожника
159
1
 
11
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Комунистите направиха за 10 години 10 км път и точно там се пребиха хората
158
6
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПО НАПИСАНОТО ТУК ЛИЧИ МИСЪЛТА НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ПОД ПСЕВДОНИМ ,, АНОНИМКА" !!НЕ СЕ КРИЙ ТИКВО , ПОЗОР СИ !!!
157
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 162 - да това е оправдание защото не може да исхарчиш едни пари и след пет години да дадеш 100 милиона за реконструкция
156
1
 
5
 
! Отговори
Кристиян с джипа преди 2 години
Ако не беше пътя, нямаше да блъсна Милен Цветков! Проектантите са виновни!
155
2
 
4
 
! Отговори
Кристиян с джипа преди 2 години
Комитова изпълнява указания на Киро Канадеца да поемем вина за тежката катастрофа, която да бъде изкупена с пълно и безусловно пускане на СРМ в ЕС.
154
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стари комунистически правила са убили 45 човека, но днес умряха още хора от 5 автобуса от ковид
153
0
 
9
 
! Отговори
Добре преди 2 години
че са катастрофите, та да изразяваме политическите си пристрастрия. Крадете знаците, шофирате като ху...л.ави и после виновни: Бойко, Гойко, Доган, Първан и още Щатите, или Русия/зависи пак от пристрастията/ и още озонната дупкаи ощ и ощ, но никога, ама никога нямаме вина за нищо.
152
5
 
3
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Това, че пътят е строен 2007(добацевата епоха), оправдание ли е, че оттогава не е ремонтиран? И защо не са отстранени дефектите през тези години? Може би идеята е всяка власт да се грижи само за построеото по нейно време? Впрочем, Бацевите строежи са същия бо*к*лук като останалите...
151
6
 
5
 
! Отговори
уточнение преди 2 години
А комунистът Бойко защо не я оправи за 12 г.?!
150
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунисти са проектирали тази отсечка по комунистически стандарти, македонци са я строили, комунисти са отрязали лентата
149
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къщата в Барцелона е с акт16.
148
1
 
9
 
! Отговори
Петър Младенов преди 2 години
Стига сте писали глупости! Всеки ден по този път минават хиляди хора. Лично аз съм минавал оттам стотици пъти. Смея да заявя че този участък е направо лежерен в сравнение с участъци на Игнатия Одос в Гърция с допустима скорост 120 км/ч и обратни виражи които се вземат с лек автомобил с не повече от 70 км/ч ако не искаш да излетиш (преди Кавала). Абсолютно безотговорно е една ОЧЕВАДНА шофьорска грешка да бъде изкарвана грешка на пътното строителство! В търсене на политически дивиденти олекваме!
147
2
 
9
 
! Отговори
Асфлта преди 2 години
Отсечката е строена от Станишев точка.Тогава асфалта се ядеше
146
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберухи , разберете се Комитова или Тиквата са карали автобуса
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 148 - "ДО 2009 БЕШЕ ОБИКНОВЕН ШИРОК ПЪТ" защото беше част от останалия път който беше стар и тесен и всеки ден ставаха катастрофи
144
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Хайде прочетете, кога и кой е строил този скоростен път, и питайте защо нямал акт 16! Тази отново се опитва да пасе балъците! Всъщност, всичките служебни недоразумения лъжат с "истината"!
143
0
 
7
 
! Отговори
Абсолютен факт преди 2 години
Състоянието на пътя(обичайно за всички БГ пътища) няма нищо общо с катастрофата. Да не мислите, че в Македония пътищата са по-хубави? Цялата истина се крие в съдържанието на багажника! Впрочем, готви се поредното национално предателство, като на България ще се вмени вина, а смъртта на 45-те шиптъри ще бъде отлична индугенция за пускането на Македония в ЕС!