Везиева нареди проверка и ще иска оставки в ДКК

От там й отговориха, че са защитили интереса на държавата
83
Везиева нареди проверка и ще иска оставки в ДКК
Снимка: БГНЕС

След проверка служебният министър на икономиката Даниела Везиева ще поиска оставки в Съвета на директорите на ДКК. Това се случва след решението за освобождаването от длъжност на изпълнителния директор Ваня Караганева.

Везиева заяви пред БНТ, че е проведено нерегламентирано заседание на трима членове на Съвета на директорите, което противоречи на всички правни норми и вътрешни правила, защото не е било обявено предварително, не са уведомени всички членове, не са били посочени дата и час, както и дневен ред.

Проверката ще е по документи, колегите ми в момента са я поискали, очакват я в днешния ден и до два дни ще излезем със становище по изнесените информационни данни, каза служебният министър.

Тя заяви, че между министерството и ДКК няма комуникация на необходимото ниво и че явно се опитват да запазят стария модел на управление.

Министърът каза, че не може да отговори защо е взето решението за освобождаване на изпълнителния директор.

"Това, което знам е, че тя е видяла някакви рамкови споразумения, които според нея не са достатъчно пълни, ясни и конкретни и иска да промени рамковото споразумение за юридическите услуги. Такъв акт обаче от нейна страна не е подписван, това е само на фаза анализ и проверка от финансовите контрольори. Защо обаче тази информация е изнесена по този начин аз не мога да отговоря, но такъв акт на изпълнителния директор няма за сключени договори и последици от тях. Заради всичко това, което те са изнесли и то по този начин некоректен, нелоялен, непрозрачен, след проверката ще искам оставката на тримата членове на Съвета на директорите", каза още Везиева.

Във връзка с изявлението на министъра от ДКК заявиха, че продължават да смятат, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен директор е защитен интересът на дружеството и държавата, както и на министъра на икономиката в качеството му на принципал на ДКК.

Всяка точка от решението на СД на ДКК е подкрепена от съответните доказателства - документи, договори, актове и др., които са предоставени на компетентните органи. На базата на досегашната си съвместна работа с министър Везиева, ръководството на ДКК смята, че тя е принципна по отношение на извършени нарушения от който и да е член на съвета на директорите. Последният подобен пример е отстраняването на Анастас Гогов от съвета на директорите на ДКК, когато той стана участник в ПТП със служебен автомобил на ДКК в почивен ден. Поради тази причина СД на ДКК вярва, че министър Везиева е била подведена от Караганева за фактите по настоящия случай, посочват от ДКК.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Даниела ВезиеваДКК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 52Прочетох внимателно всичко,но да имаш вяра на три гербави калинки, че казват истината е меко казано безумие!!Като знаем че там ги е поставил сикаджията от Банкя и защитават неговите интереси и олигарси и видяхме как го правят 12 години във вреда на България и бедния българин безочливо си затваряха очите примери колкото искаш! Та според мен тази която е уволнена е закачила интересите на сикаджията и за това и са скалъпили тези обвинения!Истината ще излезе!
43
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50Остави калинките. Ти прочете ли за какво са я измели "почтената"? Осведоми се и тогава коментирай! Гарантирам ти, че ще те хвръкне шапката, като прочетеш тази "политкомисарка"какви ги е свършила за месец. А като й видиш снимката.......
42
4
 
15
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Започнахме да осребряваме парите от властта. Не ми е смешно защото ни излиза твърде скъпо. Това са новите начело с Радев. Крадът като за последно! Да питам къде са тия дето не търпяха корупцията? Няма ги мълчат и пребират каквото заработиха. не камани няма да е само камъни.
41
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинките започнаха саботажите, те не могат без да крадът и обслужват сикаджията от Банкя!!Трябва всички да бъдат изметени!
40
5
 
21
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Айде сега министърката ще замазва гафа на "нашия" човек и то по най-баналния и брутален начин, познат ни от миналото - като махнем тези, които са я хванали в крачка.
39
18
 
8
 
! Отговори
изперко си ти преди 2 години
До перко няма кой да мине герберастите по крадене
38
2
 
8
 
! Отговори
Хегел преди 2 години
Тая другарка ми е мега правина.
37
10
 
21
 
! Отговори
Йоло Денев преди 2 години
Аве, къде е завода за ел. автомобили на Кичро? Кога отваря врати. Май това беше червейчето на куката за шараните-гласоподаватели.
36
8
 
26
 
! Отговори
Кервана си върви преди 2 години
А вие вервайте, че нещо избирате. И тая оввццца веднага тръгва с главата напред - глави ще реже. А първом да се разбере тая сладуранка крала ли е или не е, па тогава да видим на кого какво ще режеме. Ама... Това беше в едни други времена, нали? Тех вече ги изчегъртахме. Скоро на въпроса: "И сега като свалихте Борисов по-хубаво ли живеете?" ще отговаряте с пцувни под мустак и гръмкото: Я сипи още една ракия...
35
6
 
24
 
! Отговори
Стефан Стамболов преди 2 години
Везиева, оставка. На момента!
34
9
 
21
 
! Отговори
перко преди 2 години
АКО АЗ УПРАВЛЯВАХ БЪЛГАРИЯ, НЯМАШЕ ДА СЕ КРАДЕ! ТЕПЪРВА ТАКИВА КРАЖБИ СЕ ЗАВИХРЯТ, ЧЕ НА БЪЛГАРИНА МУ Е БЕДНА ФАНТЗИЯТА. НЕ НАПРАЗНО КИРЧО И КОКОРЧО ПОСТАВИХА СВОИ ХОРА В БКК И ББР. СПИ НАРОДЕ, ХАК ДА ТИ Е!
33
3
 
27
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Икономиката на държавата е в колапс, тая госпожа се чуди кой да назначи или уволни.
32
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почна се ти с мен ли си или си против мен. Никаква нова политика, на отговорни длъжности в държвни компании и държавни агенции от няклоко месеца се слагат некадърни хора с връзки, калинки до безкрай
31
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия новите ще изядат боя преди още да са направили правителство. А пък служебните на Радев ще ядат боя на изпроводяк. Тъй като законите явно не важат за тях, само боят остава.
30
2
 
22
 
! Отговори
Дацо преди 2 години
Най ме е яд на журналята като ги мързи да напишат няколко думи повече и започнат със съкращенията ! ДКК -та МКК-та и тям подобни п-----и м-----и .Може ли един нормален човек да знае всички съкращения на организации , ведомства , банки и разни такива!?
29
7
 
28
 
! Отговори
Некадърник преди 2 години
На Радко почтените авантаджии
28
5
 
26
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Е ви промяна , вие сериозно ли , Сопот къде сте , целия град работи за ВМЗ , ставате под изпълнител , т. е. парите няма да отиват при вас , а и голяма част от работата няма да има , оставате без работа половината , гласувайте за Радев и копринката в гръб , задкулисие няма
27
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено че ще им иска оставката защо разгласяват даладевите на канадеца
26
4
 
24
 
! Отговори
Баба Яга преди 2 години
Може да назначи Ицо Хазарта, нали и той е човек на промяната.
25
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато още не са докопали още някоя позицийка или рерсурс харвардските десари са мнго чаровни и усмихнати, но покажат ли се уродливите им методи, се връщат към познатата тактика на ДС да викат "фашисти/герб". Що така, другарЕ?