Комитова: Проверката показа, че "Струма" не е магистрала

Това е един широк, хубав междуградски път път, каза министърът
1 дек 2021 09:43, Ния Христова
166
Комитова: Проверката показа, че "Струма" не е магистрала
Снимка: БГНЕС
"Вярвайте ми, до преди няколко дни не знаех, че това не е АМ „Струма”, каза Комитова. "Това е един обикновен междуградски път – не е магистрала, не е и скоростен път", подчерта още тя. 
 
"С просто око всички виждаме един широк, хубав път. Но с просто око не можем да усетим наколните по пътя".
 
Това заяви в ефира на Нова тв регионалният министър Виолета Комитова по повод проверката на участъка Драгичево – Долна Диканя, където стана катастрофата с автобус и загинаха 45 северномакедонски граждани.
 
"Проверката на фаталния участък от АМ „Струма” след катастрофата от миналия вторник отне една седмица. Подобни проверки отнемат много време. За съжаление трябва да ги правим регулярно, но заради трагичния повод трябваше да извършим спешна проверка. Много ми е тъжно, че трябва да говорим по повод катастрофата, и отново искам да поднеса своите съболезнования на близките на жертвите".
Още по темата
 
"Пътят няма Акт 16, защото не са завършили отчуждителните процедури. По проект това е път Е79 – той е с максимално позволена скорост от 90 км/час. Това не е скоростен път, не е и магистрала", допълни министърът в отговор на въпрос защо скоростта в тази отсечка е вдигната на 120 км/час.
 
Тя отбеляза, че проверката на пътищата трябва да бъде системен процес, който да отчита опасните зони и местата с дефекти, които се нуждаят от ремонт.
 
"В моя мандат не съм имала възможност да обиколя тези участъци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
0
 
! Отговори
Светослав Христосков преди 2 години
В автобуса и ало туби с вода "за резерв". Ми България, Северна Мъкедония и Туркия са в Сахара, само песък и уади нема, затуй. Пък в Туркията бендзинот е по 1,12 лева литърот. Ефтинжос. Изливаш водата и нашиваш бендзинот и те ти без паре, даже на файда.
119
0
 
0
 
! Отговори
Тък коментарите преди 2 години
Значително намаляват, вдъщност сами бегат от 211 до 159 и сега вече даже са по- малко и изпадат от класацията за бай-комемтирани. Ми да не е з коковида и не се вписват в клаксона.
118
0
 
2
 
! Отговори
Кирето преди 2 години
Останах с впечатлението, че Комитова незнае, че е министър.
117
0
 
1
 
! Отговори
Симо преди 2 години
Мислех да не пиша,да си трая и да гледам как нискоелигентно се работи против българския интерес.Явно жената в желанието да се хареса на господарите си,не схваща какви съдебни дела може да спечели на македонското правителство.Речта и много напомня Кирякстефчо от ,,Под игото",който толкова се срамува,че е българин,че даже се подиграва на младежките пориви на прохождащата научна среда в неосвободеното Отечество.Но няма как да е иначе,като не си се сблъсквал с частен бизнес,а цял живот си държ с-л.
116
0
 
0
 
! Отговори
Има преди 2 години
Подадено писмо за извършен одит от външна фирма за оценка на риска за пътната обстановка във връзка с поддръжката д входящ номер 01.02-26#5/23.08.2021 до МП, оставено без разглеждане, следва писмо до МП, че МРРБ е абдикирало от подръжката на пътищата в РБ без реакция, после искане за среща отказана от Комитова месец преди катастрофата. Била е заета, но никой незнае с какво. #оставкаКомитова
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е оня "строител на магистрали"? Разликата между магистралата и междуградски път е отивала в Чекмеджето. Бойко "Баш майстора" излъга инвеститорите. Сложи ни шапката, сложи шапката на цяла България, сложи яйцата в магистралите и сега воннят на корупция. Време е като Баш майстора да влезе за поправка в затвора.
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, както при Орешарски ще ни върнат години назад и пак с тарикатлъци ще трябва да наваксваме.
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 144В Гърция и Сърбия има магистрали с по-голям наклон! Па пак са си магистрали? Няколко експерта казаха, че е допустим наклона там за магистрала. Айде Кутевчета! Я ми обяснете защо"този път, дето не е магистрала и е 17км", струва 2 пъти повече от следващия участък, дето също е 17км и е магистрала с всичките му там корекциии актове, денивилации и пътни съоръжения? И там не е имало проблеми и ремонти, освен след пожара. Дали са скъпи и некачествени магистралите на Боко? Или лъжете?
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 128Я пак? Малко преди участъка с катастрофата в момента е затворен друг участък в посока Благоевград. Той пропадна още след пускането на този ЛОТ. Като минах преди 4седмици видях, че е изкопано до основа! Същата работа като при Ст.Загора-Чирпан. Станишев и Гагаузов стандарт. Иначе скоростта 120км/ч е вдигната при Орешарски! Дамата с цикламените костюмчета, заради която загинаха дядо и внуче на пътен възел Яна, когато забивахи пускането му за да резне тя лентата на направено от ГЕРБ!
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ВСИЧКИ МАГИСТРАЛИ В БЪЛГАРИЯ Е ЧЕ ТЕ СА ОБИКНОВЕННИ АВТОМОБИЛНИ ПЪТИЩА (ШОСЕТА) - НАИСТИНА НЯКОИ С ПОВЕЧКО ЛЕНТИ ЗА ДВИЖЕНИЕ, НО СИ ОСТАВАТ ШОСЕТА, НЕ СЪОТВЕТСТВАЩИ НИ НАЙ-МАЛКО НА ИЗИСКВАНИЯТА В ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ НИТО КАТО НАДЛЪЖНИ И ПРЕХОДНИ НАКЛОНИ, НИТО КАТО ДЪЛГОТРАЙНОСТ И НОСИМОСПОСОБНОСТ НА НАСТИЛКАТА, НИТО КАТО ДИНАМИЧНИ ГАБАРИТИ НА ТРАФИКА, НИТО КАТО БЕЗОПАСНОСТ. КАТО ЛЮБОПИТЕН ФАКТ АМ"ХЕМУС" ДО 1989 Е СТРОЕНА БЕЗ ГЕОЛОЖКИ ПРОУЧВАНИЯ.ДАЛИ СЕГА Е ПО-РАЗЛИЧНО?!
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблем на автомагистрала да се срещат участъци с по-голям наклон, където ограничението на скоростта даже да е по-ниско от 100км/ч например. Това не означава, че трасето не може да се квалифицира като автомагистрала. В конкретните участъци разбира се не е, но целият път е автомагистрала. На голямото изкачване и спускане при Дупница и Благоевград характеристиките също не са за автомагистрала, но те са част от А3.
109
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Всеки леко грамотен шофьор знае,че това не е магистрала,след като ограничението е 120.На кръговото при Драгичево има и съответния знак,че магистралата преминава в автомобилен път.
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотално блокиране на европейските средства за пътища в България. А да ги видим тия радевистите с какво ще строят магистралите тогава. Нямат още правителство, нямат и бюджет. А дори да нагодят едно правителство, бюджетът ще бъде силно орязан (това за онзи клоун Василев). Септември месец най-късно догодина ще има нови предсрочни избори Промяната отива на ***.
107
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало е само една магистрала на парите към Чекмеджето на Вожда.
106
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са магистралите? Кой открадна магистралите? България няма магистрали. Затвор за Вожда менте.
105
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко е строил каруЦарски пътища. Лъсна грозната истина за магистралите у нас. Вожда на калинките не е строил магистрали.
104
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли коловози в дясната лента не е магистрала по стандарт Боко!! Не ми я хвали. Друго си е да влезеш в коловоза и колата сама си следва пътя. Бат Бойко е измислил автономното шофиране много преди Теслата на Мъск.
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 131 "Вярно е, че отсечката е строена от Станишев, ама той не я е обявил за магистрала. Бат Бойко обяви ,че е построил магистрала Струма, той и даде статут на магистрала." Това е невярно. Тази част никога не е обявявана за магистрала. Магистрала Струма си има, и тя е в частите, които са строени като такава и изпълняват условията за такава. Защо се налага непрекъснато да лъжете?Вие нали уж отстоявате принципните, морални и законови позиции, по думите ви "за разлика от Баце". Защо така?
102
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е, че отсечката е строена от Станишев, ама той не я е обявил за магистрала. Бат Бойко обяви ,че е построил магистрала Струма, той и даде статут на магистрала.
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 128 "То си личи, че не я строил Боко тая отсечка. Още е здрава след толкова години." Еееех, а Комитова така пропусна и тя да види какво "си личи". В началото тръгна да обяснява колко некачествено е строителството там, ама като разбра, че другаря Станишев я е строил, и изведнъж всичко със качеството се "оправи". :)))) Не, че се оправи де, но изгуби смисъл да се занимава с такива "дребни работи" и се прехвърли каъм приказките за Акт 16. Трагедия сте.