Продават кораба "Вера Су" минимум за 3 млн. лева

Корабът се ремонтира и отново ще е плавателен
Обновена: 1 дек 2021 12:53 | 1 дек 2021 12:46, Нели Христова
15
Продават кораба "Вера Су" минимум за 3 млн. лева
Снимка: БГНЕС

Правителството ще изчака и края на следващата седмица да си получи от собственика или застрахователя на кораба "Вера Су" парите за спасяването му. След това ще бъде обявен на търг, като ще се търсят поне 3 млн. лв, пишат от "24 часа".

Това обяви министърът на транспорта Христо Алексиев след заседанието на правителството. Корабът се ремонтира и отново ще е плавателен, уточни той.

Още в началото на следващата година пък може да бъде пусната поръчка за проектиране и построяване на спасителни кораби, добави Алексиев. По негово настояване такъв проект за 12 млн. евро е включен в пратената на Брюксел нова оперативна програма за транспорт. Според Алексиев България може да си поръча два кораба за тези пари.

Кабинетът е одобрил и 40 млн. лв. за антикризисна помощ на автобусните превозвачи като от нея може да се възползва и столичният автотранспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ами това е държавност!-:))) Ако Борисов беше на власт,щеше да ги пусне по живо по здраво!-:(((
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко са разходите ,то собственика още в началото не се интересуваше )
12
2
 
9
 
! Отговори
предприемчив преди 2 години
Аз ще го купя и ще си плавам по Искъра и по Перловска река. Няма да давам за билетчета за градския транспорт, с него ще си ходя от Подуене до Драгалевци, за 3 години ще се изплати.
11
0
 
4
 
! Отговори
Добре преди 2 години
С продажбата на кораба и товара държавата ще си върне поне част от парите. Действа се правилно.
10
4
 
6
 
! Отговори
морски преди 2 години
Цялото мъшино наводнено с солена вода ,чакай уредите да работят. Освен за скрап за нишо не става .
9
3
 
3
 
! Отговори
Венев преди 2 години
Ремонта на кораба във Флотски арсенал - Варна ще струва около 1 млн. лв. Като се има предвид, че корабът е малък и е над 30 г. мисля, че става само за скрап. Като се има предвид застраховката и това, че при предаване за скрап/ в самия завод / няма да се прави никакъв ремонт, сметките свързани с разходите на държавата ще излязат. Само във Варна има все още специалисти, които могат да ви калкулират разходи и приходи по даден кораб с различно предназначение. В София няма такива. k.marinov2abv.bg
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некой че се нагуши пак
7
1
 
19
 
! Отговори
крум преди 2 години
Кораб на 32 г. без никакъв шанс за клас Дължина 90 м . Не става за нищо освен за скраб . Старите собственици са си направили сметката доста преди вас
6
3
 
1
 
! Отговори
domus billionaire преди 2 години
а не. флотовете аз ги таковам ако *** разбирате, че и едни сгради едни задължения едни сгради едни далавери едни чакмиджета. оставете се. аз съм бъкгарският онасис, истински корабен магнал. даже мисля да се прекръстя от сфинарски на онанасис. че преместим и домусчестър юнайтед у греция, да може да се гърчеем па и футбалерчетата го докарвар на етиопци повечето ще се впишат при южните съседи.
5
4
 
0
 
! Отговори
Kirchou & Kokorc преди 2 години
вземаме го батенца. че го пратим до масачузец да докаря на кирча остапбендеров помакчаков дискредитираното канатско тескере и че потъне на връщане. после като титаник наследниците на несъществуващата българска държава че пращат подводници за да се докоснат до една късче история българска. слава тебе харварте че ги допусна в самърскула за 3 месеца след намигване от ЦРУ. ППС: немаше да е зле и на едно курсче по ингилизка реч да ги абонирате двете помощни колелца на герю мюстявята.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
продавам кукошчици, шарена сланинка, торшийчица
3
0
 
3
 
! Отговори
СС преди 2 години
Застрахователите имат сметка да платят,кораба със сигурност струва повече.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Домус Ага харесва това.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имам 3 милиона едва ли ще си взема продънено корито пък било то с нова боя