Асен Василев: Няма да вдигаме данъци, но ще ги събираме

Това ще се случва "без изключение"
2 дек 2021 11:25, Нели Христова
131
Асен Василев: Няма да вдигаме данъци, но ще ги събираме
Снимка: БГНЕС

Как точно "Продължаваме Промяната" възнамеряват да осигурят обещаните доходи на българите - това обясни във
Facebook Асен Василев.

Ето какво написа той, след като започнаха критиките към партиите, които обсъждат следващото коалиционно управление:

"Ето малко днни по повод разразилата се дискусия за маскималния осигурителен доход.

През годините максималният осигурителен доход е увеличаван с увеличаването на средната работнa заплата, като нови прагове са въвеждани през 2008, 2014, 2015, 2016 и 2020 година.

Праговете са въвеждани на стойности 4.8х, 2.8х, 2.9х, 3х и 2.4х средната брутна заплата от предходната година.

Приетото предложение за прага за 2022 г. е да се въведе нов праг на 2.3х средната брутна заплата от предходната година (най-ниската историческа стойност за нов праг) и прагът да остане на стойност 2.3х през следващите 4 години.

Както казахме, няма да вдигаме данъците, но ще ги събираме. Без изключения."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А да видим бря
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този капитализъм разкъсва и унищожава държавата на парчета ако не се спре с раздаване то на такива огромни заплати на лекари и полицаи и ако не се затворят кранчетата за кражби държавата ще фалира демокрацията означава свобода свобпдата не означава че може да си правиш каквото си поискаш да взимаш заплати по 50 хиляди полицаи повече от 1000 лева и медик повече от 3000 заплата не трябва да има демокрацията не означава миграция на мигранти да ходиш в други държави да си правиш кво си искаш.
46
3
 
6
 
! Отговори
IT преди 2 години
минаваме целия бранш като контрактори и се осигуряваме на минимална заплата и готово...
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спецооооов!!!
44
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кого ще събирате? Тези които ви хранят фалират един по един. Накрая ще трее да съкратите половината, а може би повече от държавните служители и следва,, Бай, бай,,
43
5
 
9
 
! Отговори
За е.но д.е цяр няма преди 2 години
До Андрешко"За това ли си учил бре, търтей!"===Какво е учил,как да окраде партньорите си? Ама понеже в Англия номерата не минават за да не влезе в панделата се е съгласил на извънсъдебно споразумения за солена сума. А България - село без кучета и рай за мошеници. Защо мислиш, че се домъкнаха в България, защото тук всичко може и безнаказано. Като опоскат ББР, въведат Истанбулската конвенция, надуп(ч)ат ви с ваксини за да продадат данните от зелените паспорти на Амазон, ще се събудите, ама късно.
42
4
 
12
 
! Отговори
Deutsch преди 2 години
Парите нямат голяма стойност ако не знаеш какво да ги правиш. Още по-зле - губиш ги.Вие излезте с обещаваща държавна програма за да развиете някой отрасъл /до тук нищо/ инвеститорите сами ще дойдат да ти предлагат пари. А пък и от къде да дойде тази така обещаваща програма пред вид престоящото хермафродитно правителство. Или пък от екипа хубавелки на оня хамелеон Кирчо.Тези изкавания обаче имат голяма политическа стойност.
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо за данъчния праг, нали нямало да се вдигат данъци - хайде стига лъжи, дори и не ми правете правителство ами си тръгвайте там от където ви докараха иначе ще ви изгоним с колове и камъни.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Не може един бачкатор да движи с 20 годишна кола, а един собсвтеник на магазиннапример да кара чисто нова кола защото не си плаща данъци' ---- богатите са богати щото не пръскат пари за глупости като данъци
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
150лв * 12 месеца = 450лв * 4 деца !!!
38
3
 
17
 
! Отговори
Четете О'Хенри преди 2 години
До Maybe"Съжалявам, че гласувах за вас както и всичките прители в моето обкражение,"===Тепърва ще има да съжалявате тези, които сте гласували за тях. Ако бяхте чело разказите на О'Хенри щяхте да ги разпознаете що за мошеници са, ама не четете. "Пенчо, бре, чети, Пенчо не чете..."П.Р. Славейков.
37
1
 
15
 
! Отговори
айде преди 2 години
Ей , нали щяхте да спирате кражбита ? кво стана ?
36
2
 
7
 
! Отговори
Тоя се е приготвил преди 2 години
да ви ваксинира всеки месец!
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма да ви оправим, но ще ви крадем
34
0
 
14
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
"Спасителите на България" във върховен делириум и във екстаз. Колко ли време ще продължи? Да доживеем да им видим масрафа...
33
0
 
16
 
! Отговори
черния преди 2 години
Да видим от Лукойл, колко данъци и акцизи ще съберат. И от алкохола и цигарите. Щото за там се иска и дупе, и полиция, и прокуратура, и съд, а и войска. Все пак са 7-8 милиарда.
32
1
 
10
 
! Отговори
Аз така го разбирам преди 2 години
Доброто събиране на данъци ще затвори ножицата между бедни и богати. Не може един бачкатор да движи с 20 годишна кола, а един собсвтеник на магазиннапример да кара чисто нова кола защото не си плаща данъците . В случая е по сраведливо собствениак да си внася данъците и да кара 10 годишна кола.
31
9
 
6
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 2 години
Ей, т"ва герберските ... не се успокоиха.Постояно се зъбят по форума!Изгониха ги от министерства, агенции и бордове и сега реват за кюфтаците. Все още Данчето удъжа фронта ,но и тя ще рине сняг наравно със шяените.Всинца при бай Ставри!
30
5
 
22
 
! Отговори
На кмето зето преди 2 години
Правилно Асенчо. Сивата икономика е 50%. Като 50% от нея се падат на строителните услуги. Разни майстори , скалдове за матриали всичко работи на сиво. Друго голямо перо от което може да изтърбушиш доста е малки частни бензиностанции които продават на по-ниски цени - картовия им терминал никога не работи и издават касова бележка само ако си поискаш, и така акциза и ддс отиват в джоба им. Друго перо са кварталните бакалии, баничарници, дризьорски салони - касовите им апарати са хванали паяжина.
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връщат по 450лв от данъци на дете, но веднага след това вдигат максимания осигуретелен праг, което за хората с по-големи заплати означава 150лв на месец. И тези, които си плащат реалните данъци, ще поемат новата промяна\подкрепа за семействата. Това реално ще е по-малко пари за техните деца! Чудничко, да видим какво друго са замислили!