Календар с кауза: Мъже се снимаха голи, за да финансират таланти

С календара Никола и Димитър обръщат внимание и на проблемите в планината
15

Български мъже сътвориха провокативен календар с мисия - те се събличат голи, за да съберат средства за млади хора, до 25 години. Каква е каузата и какво съдържат страниците от календара?

Те не са професионални модели, нито звезди. Те са търговец и адвокат – загърбват задръжките и дрехите, за да се снимат голи.

"Понеже обичам глупости и благотворителност, от години създавам разни артикули с хумористична насоченост, като печалбите отиват за различни благотворителни цели. В случая всеки декември месец правим един календар с актова фотография на голи мъже в комични ситуации, които много от тях описват и някои не особено приятни действителности от нашето време", сподели Никола Колев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

За да заснемат 12-те фотографии, мъжете излагат на минусови температури на открито в планината.

"На Кончето, като правехме кадър в Пирин, точно на самия заслон имаше група от 7-8 човека и ние трябваше да стоим голи в непосредствена близост до тях. Беше рано сутринта, около 7 часа, на междинна станция на лифта "Бай Кръстьо". Със сигурност е било под нулата, може би -5 градуса", разказа Димитър Петров от Софийския планински клуб.

Целта на Никола и Димитър е да създадат стипендия за млади хора до 25 години със събраните средства от календара. Младежите трябва да практикуват планински спорт – колоездене, катерене, трекинг или други активности в планината.

Освен с кауза, с календара Никола и Димитър обръщат внимание и на проблемите в планината. 12-те страници от него са посветени на прекомерното застрояване в природата, бракониерството, негостоприемните хижари и липсата на хеликоптери за спасяване.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много свежи сладури !
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България няма достатъчно гейове, които да купуват подобен календар в количества, че да се събере някаква сериозна сума. А пък не вярвам нито една жена да си купи календар на двама голи смотльовци. Напразно са мръзнали.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешка-снимат се за са се правят на интересни а и тоя с шкембака е отвратителен. Не знам кой ще им купи календара на тия дето се правят на интересни
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са нудисти. Те отдавна са загърбили задръжките.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купувам! Култов календар..... този с царевичките и гевреците на Седемете Рилски Езера, разцепва всичко.
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ли на статията в този сайт: "Зеленият сертификат - как да го съхранявате удобно?" не допускате коментари? И защо блокирате всеки, който иска да не измират по 200-300 Българи ежедневно,е защото са били толкова прости, че да не се ваксинират, слушайку всякакви и-ди-оооти, които пишат глупости ТУК! ?
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До В Перник убиватAbe wie у Перник откога изперкаххте толкова много уаа?