Нинова категорично: Нито ще има ротация за НС, нито ще съм шеф

Преговарящите партии не са обсъждали и имена на министри
Обновена: 2 дек 2021 18:09 | 2 дек 2021 14:45, Веселина Йорданова
87

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова категорично опроверга информациите, че председателското място в Народното събрание ще се заема на ротационен принцип.
Още по темата
Щях да знам за това, бяха думите й по повод друга спекулация - че ще го оглави първа.

Нинова подчерта, че първо трябва да се подпише коалиционно споразумение за политиките между партиите, които преговарят - ПП, БСП, ДБ и ИТН и едва тогава да се обсъждат имена.

Към момента в БСП не са обсъждани министри, разговор за постове не е бил воден и с останалите партии, подчерта още тя на пресконференция.

Така Нинова даде да се разбере, че имената, които се спрягат от партията, не отговарят на истината.

Тя потвърди волята на БСП да има редовно правителство, което да преведе страната през кризите и да се бори със задкулисието.

При преговорите между четирите формации обаче са останали спорни въпроси, затова лидерът на БСП очаква от мандатоносителя "Продължаваме промяната" да свика лидерска среща, която да надгради експертната.

В резултат на тази среща да се подготви писмено коалиционно споразумение с много ясно разписани ангажименти. Нашата първа грижа са хората, да осигурим преминаването през зимата, подчерта тя.

Нинова посочи, че този проект на коалиционно споразумение трябва да получи и одобрение от Националния съвет на БСП, който ще бъде свикан присъствено.

Още мнения и реакции по темата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
10
 
! Отговори
..бре , не бре... преди 2 години
Радев е на глинени крака ......освен мишоците от протеста ....НИКОЙ ДРУГ НЕ МУ Е ГРЪБ...защото ниската избирателна активност го доказва, и малко да сгафи икономически ....ЗАГУБЕН Е!....БЪЛГАРИНА ---ЛЕСНО ЗАЛЮБВА ...АМА И БЪРЗО РАЗЛЮБВА КУМИРИТЕ СИ!...../ПРИМЕР:....Когато дойде Царо , всички беха с него .....2-години по-късно , го изритаха , като *** пазарска мачка...ха,ха,хаааа../
55
2
 
7
 
! Отговори
''ако' преди 2 години
Прогноза за БСП :Ако Нинова не подкрепи ПП , смятайте че за 1 час ще бъде изритана от централата на БСП-ФИЗИЧЕСКИ !
54
2
 
8
 
! Отговори
НИНОВА ГО ЗНАЕ.... преди 2 години
"ДИКТАТУРАТА"------Е САМО ЗА ЕДИН ЧОВЕК!....ДВАМА "ДИКТАТОРИ" В БЪЛГАРИЯ --НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА....НИТО ПРИ "СОЦИАЛИЗМА"..НИТО ПРИ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА"...!
53
3
 
5
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Колко ЗАГУБИ още трябват на Нинова , за да напусне политиката окончателно ?
52
2
 
5
 
! Отговори
дада преди 2 години
Нинче, кефите как сте носители на промЕната, но сте и създателите на подобни фигури като Пеевски (след 2000) и ДОган (90-те)....да даааа, една промЕна ще бъде, че нЕмам думи!
51
1
 
5
 
! Отговори
Цеко преди 2 години
Ааа така моето момиче, покажи достойнство....не се навирай дето не те искат.
50
8
 
3
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 2 години
До да 50...Радев , та Радев ,..Радев е железарка , последователен и най-чист от останалите крадци !
49
3
 
1
 
! Отговори
да 50... преди 2 години
"НИНОВА ЗНАЕ ЧУДЕСНО"--че "промяна няма" и ...не може да има----ЗАЩОТО КРАЙНАТА ЦЕЛ Е "АБСОЛЮТНАТА ДИКТАТУРА НА РАДЕВ"------А , ТОВА ЗАСТРАШАВА , КАКТО НЕЯ И БСП , ТАКА И "ДЕМОКРАЦИЯТА"...В БЪЛГАРИЯ И Е В РАЗРЕЗ С ПОЛИТИКАТА НА ЕС , НАТО И САЩ....И МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ГРАЖДАНСКИ СБЛЪСАЦИ, С НЕПРЕДВИДИМИ ПОСЛЕДИЦИ!
48
1
 
2
 
! Отговори
ееее преди 2 години
Скоро след подписването на четворната коалиция в БЪЛГАРИЯ ще има ЕДНИ ЕДИНСТВЕНИ ДЕСНИ - ГЕРБ+СДС, на всичко други "десни" ще им се смеем МНОГОООООО, щото БСП е оназ 100 и кусур годишната КОМУНИСТИЧЕСКА партия! А не социалдемократите на Германия!!!!!!!
47
1
 
4
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
До Бунгур.. Защо не по-прочетеш за другите държави , където кабинет се реди МИНИМУМ ЗА 6 МЕСЕЦА , А НЯКЪДЕ И 8 МЕСЕЦА !Не е проста работа , за съжаление ние в Бг правим всичко на 'юруш , а после О'ЛЕЛЕ !
46
0
 
4
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До АМИ , ПРАВИЛНО!Аве , ИМА ЛИ НИНОВА ПОНЕ ЕДНА ПОБЕДА ,.... ДО СЕГА ? Толкова бой , никой не е ял до сега като нея !
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еее за ПЕЕВСКИ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ДОЙДЕ ОТ БСП!ДОГАН ВИНАГИ Е БИЛ С БСП! ЦЕЛУВКИ НА ОРЛОВ МОСТ! РАДЕВ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ С ПОДКРЕПАТА НА ДПС! СЕГА ИМАШЕ ЛОВНА СРЕЩА НА РАШКОВ С НАЙ-БЛИЗКИЯ ПРИЯТЕЛ НА ДОГАН ЗА ИЗГЛАЖДАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА /поети ангажименти към фирми на ДПС /ПРЕДИ БАЛОТАЖА!
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Седесето изтанцува последен валс с ГЕРБ. Сега се чуди дали да бяга от падналата партия, дали да продължава да бъде талисман на Боко. Един депутат и един евродепутат, срещу голямо падение и подигравки от градските десни." ***********- Чааааакаааййй, кои ДЕСНИ партии щели да се му се подигават??? ТЕЗИ, които сега водят преговори с Румен Гечев и Р.ОВЧ ли бе??? МУХАХАХА, да дааа, десни са, ДЕСНИ няма да си сложат подписа под каквото и да споразумение с БСП, бившата комунистическа партия!!!!!!!
43
0
 
4
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
С това темпо на преговаряне ще трябва да очакваме правителство не по рано от месец Март,за първа пролет. Ротационен принцип за Председател на Народното събрание е пълна глупост.Реално се очаква само първия избран Председател да изкара някъде половин мандат,а на другите изобщо да не им дойде редът.Не се вижда далечен хоризонт,нито на Правителство,нито на Парламент.Засега народа все още издържа на този театър.Но до кога,не се знае.
42
1
 
2
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
К.НИНОВА Е ПО-ДОБРИЯ ВАРИАНТ ---ОТ ЕДНОЛИЧНАТА ДИКТАТУРА НА РАДЕВ И КЛАКЬОРИТЕ МУ ОТ ПППП......ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ САМИ , ЗАЩОТО ЩЕ ГО ИЗПИТАТЕ НА ГЪРБА И *** СИ ....ХА,ХА,ХАААААААА
41
0
 
1
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До НИНОВА ЗНАЕ ЧУДЕСНО... От Нинова ли започна промяната ,.. или ?Нинова се криеше в кабинета си , както и останалите от централата на БСП , .............те не уважиха своя електорат !Бойко уважи своя електорат с пачки от чекмеджетата , с чужда / наша/ пита помен правеше !
40
1
 
3
 
! Отговори
НАШТА ГОРДОСТ преди 2 години
Доган , Пеевски , Борисов , Нинова ...
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези които раздадоха куфарчета през 1990, сега ще делят ЕВРОПЕЙСКИ ГРАНДОВЕ!
38
3
 
3
 
! Отговори
НИНОВА ЗНАЕ ЧУДЕСНО преди 2 години
...ЧЕ ДИКТАТУРАТА НА РАДЕВ ---ИЗОБЩО НЕ Е РЕШЕНИЕ В ДНЕШНИЯ СВЯТ ...И ТО В РАМКИТЕ НА ЕС И НАТО!--/..Да ви освежа ли паметта , че ония 150-лв. за пенсионерите се прокараха с помоща на Нея и БСП.../--ИЗОБЩО НЕ ОБИЧАМ НИНОВА , НО ТЯ Е ДАЛЕЧ ПО-ДОБРИЯ ВАРИАНТ ОТ "ДИКТАТУРАТА НА РАДЕВ"....И НАИСТИНА ЩЕ СЕ НАЛОЖИ!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВОЙНА НА МИЛИОНЕРИ В БСП!БСП Е ИЗОСТАВИНА ОТ СПОНСОРИ! ЛЕПНАХА СЕ ЗА ПП!ЧАКАТ ЕДНИ МИЛИАРДИ ОТ ЕС! РАДЕВ Е ПИОНКА В ИГРАТА НА ДС ЧЕНГЕТА!!