Нинова категорично: Нито ще има ротация за НС, нито ще съм шеф

Преговарящите партии не са обсъждали и имена на министри
Обновена: 2 дек 2021 18:09 | 2 дек 2021 14:45, Веселина Йорданова
87

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова категорично опроверга информациите, че председателското място в Народното събрание ще се заема на ротационен принцип.
Още по темата
Щях да знам за това, бяха думите й по повод друга спекулация - че ще го оглави първа.

Нинова подчерта, че първо трябва да се подпише коалиционно споразумение за политиките между партиите, които преговарят - ПП, БСП, ДБ и ИТН и едва тогава да се обсъждат имена.

Към момента в БСП не са обсъждани министри, разговор за постове не е бил воден и с останалите партии, подчерта още тя на пресконференция.

Така Нинова даде да се разбере, че имената, които се спрягат от партията, не отговарят на истината.

Тя потвърди волята на БСП да има редовно правителство, което да преведе страната през кризите и да се бори със задкулисието.

При преговорите между четирите формации обаче са останали спорни въпроси, затова лидерът на БСП очаква от мандатоносителя "Продължаваме промяната" да свика лидерска среща, която да надгради експертната.

В резултат на тази среща да се подготви писмено коалиционно споразумение с много ясно разписани ангажименти. Нашата първа грижа са хората, да осигурим преминаването през зимата, подчерта тя.

Нинова посочи, че този проект на коалиционно споразумение трябва да получи и одобрение от Националния съвет на БСП, който ще бъде свикан присъствено.

Още мнения и реакции по темата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
42 не си нина, а си платен гей. Една жена не пише така. Вчера беше диана днеска нина утре ще си софка сигурно, но продтотията ти е еднаква, акъла ти е толкоз
35
3
 
8
 
! Отговори
АБЕ, ПРОСТИ СЕЛЯНИ.. преди 2 години
Още от римско време , всеки Диктатор е искал да има неограничена власт и да няма Партии , които да му оспорват върховенството.Днес е същото --Радев , разби останалите партийки , обаче остана Корни , а тя е костелев орех и ще иска да дели мегдан с Радев, защото ПППП, не са нищо повече от "клакьори" на Президента -диктатор!Нинова , знае прекрасно --че подаде ли оставка , ТЯ И БСП СА ЗАГУБЕНИ И ЗАМИНАВАТ В НЕБИТИЕТО НА ИСТОРИЯТА--СЪЩО КАТО ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТАЛИН , ХИТЛЕР , ПУТИН И др.!
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И откъде идват тези фалшиви информации? Това означава че се плаща от политически партии на медии и няколко трола да обикалят коментарите. Като трола Диана който през ден се плюнчи как не трябвало да се пуска БСП в управлението. Ето тези плащания към мисирките трябва да се разследват.
33
2
 
1
 
! Отговори
НА 100% ... преди 2 години
Ако Нинове НЕ подкрепи кабинета сега , за БСП ще е верно ПОСЛЕДЕН ВАЛС в политиката , Нинова не я интересува , нито БСП , нито електората на БСП , тя иска ЕДНОЛИЧНА ВЛАСТ,.... ПРЕЗИДЕНТСКА ИЛИ ПРЕМИЕРСКА , за сега обаче не стаА , но още се надява че няма д аима правителство , за да се съюзи с ДПС и ГЕРБ , А ТАМ ЩЕ ИМА И ПИЦА С ПАРМЕЗАН И ЗА НЕЯ .....явно има ВАРИАНТ-2 !
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова, зарадва ме, че няма да си шеф! А мястото ти е в затвора.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЗБОРИТЕ се СПЕЧЕЛИХА от СОФТУЕРА и машинации с машини от МАДУРО С МЕТОДА НА МАДУРО!
30
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Госпожа Нинова е добър човек.
29
5
 
2
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Да се вземат с Бойко , и при Ердоган , да мирне и герб и народа , единият пречи на герб , другата на БСП , ИНАЧЕ НЯМА РАЗВИТИЕ В ТАЯ ДрЪЖАВъ !
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОМЯНАТА тръгна още преди 3 ГОДИНИ от срещата на генералите от запаса!Организацията беше на НИНОВА! ВСИЧКИ ченгета от ДС !Тази партизанската среща скалъпи всички фотосесии на ББ! ЗАСЕГНАТИ ОЛИГАРСИ и ПОВДИГНАТИТЕ обвинения срещу СПОНСОРИ и СЪВЕТНИЦИ на президента!ЧЕРЕШКАТА се оказа ЧЕРЕПА! Налети милиони в телевизий, вестници и БОРЦИ СРЕЩУ МАФИЯТА, КАТО МАЯ ГАЛЕВА и други ПЛАТЕНИ
27
1
 
2
 
! Отговори
fact преди 2 години
*** ЛЪЖЛИВА ***,ако се окаже, че си монтирана кат председ, кво те правиме?Щото си знаме, че МНОГО ИСКАШ ТОВА МЕСТО, СЕГА И ВЕДНАГА. ВЛАСТ ДА Е, КВА ДА Е. МОЖЕ И В ТЕХНОИМПЕКС!
26
11
 
3
 
! Отговори
Тролове на ГЕРБ преди 2 години
Ние троловете на партията по места ще продължаваме да драскаме с парите от кметовете ни, имаме средства да водим война докато цар Тиква и останалите му бойци се върнем начело на държавата с подкрепата на ДПС и Възраждане.
25
15
 
5
 
! Отговори
маестрото преди 2 години
Герберските тролчета умират от мъка.Трябва да са в час и осребрят стотинките.Радев ги би като маче у дерек , а пък една нова партия ги изгони от всички властови субекти.Няма кюлчета, няма пачки, няма кражби и далавери.Затова сега вият и реват. Но бай Ставри ги очаква: килия с южно излижение.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бате Ви Бойко искаше да я прави председател, тя отказа. Явно иска министър-председател. Абе къде е Батко...???
23
3
 
5
 
! Отговори
от Извора преди 2 години
Защо Нинова НЕ подкрепи ИТН / за предишният кабинет / ?Защото кандидат-Премиерът / не Никито В. / отговори на натиска с/у него , а именно , какво ще направи ако бъде избран , на което отговори :"Няма БСП , ДПС, ГЕРБ , СДС ,... КОЙТО Е КРАДЯЛ , ЩЕ СИ ПОНЕСЕ НАКАЗАНИЕТО '' !Тогава , Нинова се уплашиииии , ИМПЕКСОВА ПАРОДИЯ !Е , ИТН ли са виновните ?
22
2
 
3
 
! Отговори
Reinhard преди 2 години
Корни,сладка Корни,дава смело напред, коте !
21
3
 
9
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Хитра е. Сондира мнението и понеже се нададе вой, се оттегли.
20
5
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
КОРНИ Е СТАРА ЛИСИЦА, И НЕМА ДА ПУСНЕ ФАНДЪК НА НАВЛЯЦИТЕ ОТ ПППП, ГДЕТО И СЪСИПВАТ ПАРТИЙКАТА.... ЩЕ ИСКА ТВЪРДО СПОРАЗУМЕНИЕ!ТЯ Е И ЮРИСТ..... И ЩЕ СЛОЖИ ВСЕКИ ХАРВАРДЕЦ У ДЖОБА СИ...
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен---20 . ФЪФ България , никой до сега не си е подавал оставката ,... ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪБОРЕН ПО ФИЗИЧЕСКИ НАЧИН , ...С БУТАНЕ И ПАВЕТА !Това доказа практиката в Бг !
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега всички първо сондират мерака си за пост или кражба / в ДКК или ББР/ и като видят бурната реакция на обществото и дават назад- фишек било! Фишек, фишек, ама щото хората вече не си траят та си остава само опит за кражба, а ако малко се замотат нещата и поста взима и парите краде нашенеца!
17
3
 
5
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
Къде е тръгнала госпожата с мижавите 270000 гласа на изборите.