Психологическа помощ на майчин език е оказана на пострадалите на АМ "Струма"

Пострадалите бяха в изключително тежко психологическо състояние, каза Мая Аргирова
Обновена: 2 дек 2021 15:45 | 2 дек 2021 09:47, Ния Христова
0
Психологическа помощ на майчин език е оказана на пострадалите на АМ "Струма"
Снимка: БГНЕС
"Пострадалите при катастрофата на АМ "Струма", които дойдоха при нас в клиниката по изгарания на "Пирогов", бяха в изключително тежко психологическо състояние", каза пред bTV Мая АРгирова, началник на клиниката. 
 
Тя обясни, че освен медицинската помощ, която им е оказана, пострадалите са имали нужда и от психологическа помощ, която им е оказана на майчин език. 
 
"В емоционален план тези случаи бяха много различни. Някои от пациентите бяха загубили свои близки прикатастрофата - съпруга, деца. Мисля,че се справихме много добре с професионалната психологическа помощ", сподели Аргирова.
Още по темата
 
Тя допълни и какво е разказал един от оцелелите - човекът видял в суматохата чукчето за прозорците, взел го и успял да счупи стъклата. По този начин хората в дъното на автобуса са успели да излязат.
 
"Спасените бяха седем, но не сме говорили за бройкат ас пациентите. Те самите не са се броили. Паниката е толкова голяма. Аз мисля, че те осъзнаха какво се е случило в момента, в който постъпиха в клиниката", допълни Аргирова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари