Без нов дълг до края на годината, а през 2022-а?

Финансовото министерство ще представи проектобюджет
129
Без нов дълг до края на годината, а през 2022-а?
Снимка: БГНЕС

До края на годината не се предвижда поемане на държавен дълг, заявиха от Министерството на финансите. До момента поетият дълг е 3,8 млрд. лв. при лимит от 4,5 млрд. лв.

Още по темата
В проекта на бюджет за догодина също е планирано емитиране на държавни ценни книжа. Заложеният лимит е около 10 млрд. лв.

Новопоетите задължения догодина ще бъдат използвани за рефинансиране на стар дълг, финансиране на дефицита и обезпечаване на директните плащания в селскостопанската политика, уточняват от министерството.

Вчера министър Валери Белчев съобщи, че е планиран дефицит за догодина от 2,9 на сто от Брутния вътрешен продукт.

Финансовото министерство потвърждава и че ще бъде представен проектобюджет. "Законът е предвидил срокове и механизми за обсъждане и внасяне на поправки, които да дадат възможност за осъществяване на политиките на новото редовно правителство", се посочва в съобщението.

По-рано от парламентарната група на ГЕРБ обявиха, че ще внесат искане за мораториум върху поемането на нов държавен дълг до приемането на новия бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Да ти обяснявам ли преди 2 години
Какви са контрол фриийкс - да контролират всичко, а тръгне ли някой да се противопостави .... Така тяхната държава е това което е цивилното население даже и не подозира какви маниаци са техните военни и стратези ... И ако някой изпочупил няколко васални обекта ... Кой ли може да е ... Нищо не знам по въпроса ...
53
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герба и Борисов са царе в тая операция )
52
0
 
0
 
! Отговори
И между другото: преди 2 години
Ако беше в някой друг човек никога нямаше да види тая съвсем малка стружка отчупка дето я нямаше там седмица преди това, а тая кутия не я бях отварял... Питай отчупко как - както и едни подаръци оръжия!
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без нов дълг до края на годината, защото няма време и няма кой да им даде за 2 седмици до кроя на 2021.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама ти и заплата ли им даваш на тия мързеливци, шефе? Грешка!- трябва от утре да ти бачкат без пари.
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо харвардските мошеници теглиха по половин милиард всеки понеделник който трябва да плащат децата и вниците ни? И никой не обяснява какво се случи с излишъка от Борисово време? Как така служебната хунта го излапа за някакви си шест месеца? И къде потънаха парите за магистрала Хемус?
48
1
 
2
 
! Отговори
Началник преди 2 години
Мързеливци сте всичките. Наказал съм много хора със заплати, защото ги хващам да не работят, а да скатават. Удържа им се от заплатата.
47
0
 
0
 
! Отговори
Сега сериозно! преди 2 години
Всички фалшификации дето са направени в българската история от негово нищожество и родът му ще ги разбирате една по една, но вълшебната думичка за българите не е Иисус Христос , не е Баал, а е Тангра! Което е номадски бог, небесен воин, бог на небето!
46
1
 
0
 
! Отговори
Айде сериозно! преди 2 години
Пробвал съм да очистя негово нищожество Баал или по-точно Симеон II по много начини -и интересното е, че ако информацията тиражирана за него беше вярна досега да съм го очистил поне десетина пъти!След много проби грешки, аз стигнах до много истини за него , но парченце от пъзела ми се губи има социокултурни следи за него -че династията му е инцестна е ясно, неясно е каква енергия го пази и откъде идва. Част от нея са българските владетели успях да я елиминирам отчасти обаче нещо има от Асирия
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези 200 000 души с доход над 10 000лв. месечно! Иначе казано- честните платци. Брей, много ви порасна работата, кога станахте калайджии, кога ви почерняха д..тата? А колко много работещи бедни /мнозинство у нас/ си плащат всички данъци до стотинка и са на минимална заплата. Та, внимавай да не се удариш в горния праг, че ще видиш долния- е рекъл народът ни.
44
1
 
8
 
! Отговори
izh преди 2 години
Ей, туй милиардите ги нямат за нищо когато друг ги плаща. От пролетта досега изтеглиха едни 4 млрд. оперативен кредит, щото нямаха парламент да направят редовен. Той текущия е с убийствена лихва и убийствени срокове, ама на кого му ПУКА. Всички по веригата си получиха парите, ама всички са недоволни, че били малко. Сега е ред на малограмотния българин да осребри чековете. Абе - акъл парасъ
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Относно какви дългове ще взимаме или не- наглият бачкатор със заплата под масата няма право да каже и дума! Така и така ги плащаме тези 200 000 души с доход над 10 000лв. месечно! Иначе казано- честните платци.
42
0
 
0
 
! Отговори
Искаш сериозно! преди 2 години
Хубаво няма ти хареса никак!Баал е бог на плодородието в Месопотамия,не на войната.Баал се явява завоевател тук,придобил титлите на българските ханове,царе,крал,император-В момента 100 000 българки имат репродуктивни проблеми - не могат да имат деца.Случайност ли е,че точно партията на българските жени подкрепи НДСВ при повторната нацистко-фашиска колониална окупация на България!Отговорите на тези въпроси намерете сами! Беше вече счупен,ако не бях го дочупиш нямаше да си жив и не вдлъбнатината
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да припомним, че в края на Живковия режим външният дълг бе 7,5 милиарда валутни лева. Тогава говориха за национална катастрофа.
40
0
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
М-А-Й-Н-А-Т-А МУ НА ДЪЛГА ПАЗЕТЕСЕ ОТ ТЕЗИ ДЕТО ГО ВЗИМАТ
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и некои основни лидери /2 бр./ на достопочтено смалилото се и поруменяло дб също се отличават с високи интелектуални чела- с видими политически резултати.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето колко милиарда си поделиха в мола:12 милиарда лева външен дълг за 2022 год.Изписвам го с нулите за да си го представите 12 000 000 000 Това само за една година 7 милиарда евро безвъзмездно от ЕС, 22 милиарда евро които ЕС отпуска като кредит с гаранция Върху тези средства слага ръка " Братството на почтените" Лява ръка, десен джобИ кой ще ги разпределя? Асен Василев - Кокорчо, за когото международните му сътрудници споделиха, че е абсолютен измамник. Честито България!
37
0
 
3
 
! Отговори
до 57 преди 2 години
немаме никакви забелешки към холивудската визия, само челата на звездите винаги трябва да са една идея по-нагоре от 2 пръста, за да няма културални лапсуси от рода на- що се хилите?- изтърсени небрежарката на официалното откриване на сесията на нс.
36
0
 
0
 
! Отговори
Ха сега де преди 2 години
Много минусчета, бе хора. Това само доказва, че между пишещите коментари има много демагози и страхливци, да не кажа нещо повече. Но... има ли в банките пари? Значително повече милярди от годишния държавен бюджет. Държавата няма, в банките има!!! Нещо в разпределението последните трийсетина години е сбъркано! А защо държавата не заеме пари от търговските банки?!
35
1
 
7
 
! Отговори
владеещият 5 езика преди 2 години
раздавачите на надежди , строителите на финансова пирамида кирчо и асенчо , за 2022 са ви приготвили изненади . нови още по големи заеми за да покрият тазгодишните , и после други заеми . тези които спечелиха да са в предстоящото правителство ше покажат нагледно на младите как се фалира държава . честито на умните и красивите !