Без нов дълг до края на годината, а през 2022-а?

Финансовото министерство ще представи проектобюджет
129
Без нов дълг до края на годината, а през 2022-а?
Снимка: БГНЕС

До края на годината не се предвижда поемане на държавен дълг, заявиха от Министерството на финансите. До момента поетият дълг е 3,8 млрд. лв. при лимит от 4,5 млрд. лв.

Още по темата
В проекта на бюджет за догодина също е планирано емитиране на държавни ценни книжа. Заложеният лимит е около 10 млрд. лв.

Новопоетите задължения догодина ще бъдат използвани за рефинансиране на стар дълг, финансиране на дефицита и обезпечаване на директните плащания в селскостопанската политика, уточняват от министерството.

Вчера министър Валери Белчев съобщи, че е планиран дефицит за догодина от 2,9 на сто от Брутния вътрешен продукт.

Финансовото министерство потвърждава и че ще бъде представен проектобюджет. "Законът е предвидил срокове и механизми за обсъждане и внасяне на поправки, които да дадат възможност за осъществяване на политиките на новото редовно правителство", се посочва в съобщението.

По-рано от парламентарната група на ГЕРБ обявиха, че ще внесат искане за мораториум върху поемането на нов държавен дълг до приемането на новия бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2021 - 4 милиарда нов дълг, 2022 - 10 милиарда, а уж щяха да спират кражбите. Тези не шкафчета, а гардероби се готвят да пълнят
13
2
 
0
 
! Отговори
чико преди 2 години
В момента Русия е в състояние да покрия целият си дълг само с наличните банкови активи.Обаче намалянето на дълга от 2014 до 2020г е и недобър вариянт.Липсват свежи пари за инвестиции в икономиката и реформиране на държавнияр апарат по места.Затова тя пуска държавни ценни книжа на борсите когато и трябват ,но това не е достатъчно.Сметката на Москва е да отслабят долара и засилят някоя друга валута и така печатарите от Форт Нокс да кризнат дървото.Ще гледаме и ще видим.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Борисов ни вкара в дългова спирала и естествено да се покрият лихвите по неговите десетки милиарди теглени кредити няма да минем без нови кредити!ГЕРБ ще направят едно жалко театро , но няма да им мине номера!" *************************** Не знам къде те е вкарал, АМА БАЦЕ за 12 години не е взимал и половината дълг колкото тези хубусници искат сега да вземат!!! Да не говорим, че при 7 от 12-те години има НЕТ-но намаляне!!! И само една над 2 милиарда взети! След ОРЕХА!!!
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямото гепи предстои следващата година. 10 милиарда дълг са планували промяната.Хахаха . Да ви имам промяната. С дългове ли ще ни загробите
10
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще боли то е ясно.Но така е като не се ходи от дълги години на зъболекар.Зъбите се развалиха и сега ще трябва лечение.
9
6
 
4
 
! Отговори
Ха сега де преди 2 години
Искаме реална промяна. Възможна е. Но на мнозина няма да им хареса. Драстична промяна на данъците. Премахване на плоския данък и въвеждането на прогресивен. Определяне на облагаем минимум. Обвързване на минималната пенсия с депутатската заплата, премахване на категорията мин. работна заплата. Ще е много болезнено, но другото е демагогия. Ако имат т.оп..ки, както се похвали асенчо, да го направят. Гешев сам ще си тръгне.
8
16
 
1
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Борисов ни вкара в дългова спирала и естествено да се покрият лихвите по неговите десетки милиарди теглени кредити няма да минем без нови кредити!ГЕРБ ще направят едно жалко театро , но няма да им мине номера!
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Русия теглят ли заеми? Защото аз мисля че теглят и то много и се чувстват чудесно с това?
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ГЕРБ разбират комичноста на предложението им, но нали Боко, в кратак момент на адекватност им го нареди. Кво да правят милите нищожни дребни душички освен да изпълняват?
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб са преписвачи и партия-фирма менте, а пък Борисопсевдоцарист2в е псевдоцарист
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ония за 12 години открадна 20 милиарда а тия само за 6 месеца 4 милиарда. Какво ще кажете племето добре ли е.
3
2
 
4
 
! Отговори
:не преди 2 години
Кога Българската държава е преминавала през криза еднояременно без пеоизвордство, работещи бизнеси и без заеми? Ако няма биз ес и производство сега и те са стопирани, значи заеми се теглят тайно и те не стигат до българските граждани, които са държани в бедност, докато путин и неговите диктаторски поддръжници някак имат доста пари в българия, защо български пари се дават на путинисти, как така бг ще финансира един диктатор и неговата кохорта
2
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Загробилите България свръх корумпирани гербаджии все едно , че внасят мораториум утре след 8 часа да настъпи светлата час на денонощието. Никой няма намерение да тегли до края на годината заем, но те полуграмотните искат да внушат, че се е случило защото те са го спряли. ГООООООЛЯМ СМЯХ. НО ПРОСТИ ХОРА ПРОСТИ ДЕЙСТВИЯ.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 22-ра, ще ни отпуснат рубли... стига сме плакали на ЕС за заеми. аман.