Карадайъ: Ще запомним годината с кризи и избори

ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката
Обновена: 3 дек 2021 10:05 | 3 дек 2021 10:05, Камелия Цветанова
35
Карадайъ: Ще запомним годината с кризи и избори
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадай коментира в първия работен ден на новия парламент, че ако нещо отличава 47-ото НС от предишните, то е безусловната отговорност, с която са натоварени от избирателите депутатите да прекъснат поредицата от предсрочни избори и да започнат да решават кризите.

„Тези, които не гласуваха, ни показаха, че не искат да гласуват за политици, които се занимават със себе си, вместо с техните проблеми. Избирателите не дадоха властта на нито една партия и задължиха партиите да търсят съгласие за национални приоритети, а това е възстановяване на диалога“, посочи Карадайъ.

Още по темата

Политическата криза трябва да започне със съставяне на кабинет, настоя той.

Според него и в този НС ще има управляващи и опозиция, но конструктивният диалог трябва да е в търсене на верните решения.

ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката, увери лидерът на движението.

Според него ниската избирателна активност се е дължала и на машинното гласуване. Карадайъ обвини полицията в репресии по време на последните избори.

„България фатално закъснява със своя План за възстановяване и устойчивост, за оперативни програми не се говори. Всички ние скоро ще трябва да преосмислим думата бедност, не е трудно да се прогнозира какво следва с растящите цени на храни, ток, парно“, коментира той.

"България губи битката с пандемията поради безотговорното отношение на изпълнителната власт“, упрекна още лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, ще я запомним с началото на края в управлението на мафиотската структура герб-дпс. Бавно и трудно ще си връщаме държавата от 12 годишната диктатура на банкянския 2луп. А вие бяхте основни задкулисни партньори в краденето и разпределянето мазнинките, както и в грабежа на народа. Крайно време е да ви се спре кранчето. Крайно време е се махнете от властта, видима и невидима.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И с това, че де(***)сето поиска помощ от ердоган за фалшифициране на изборите. Няма да го забравим.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да заминава в родината си и тук такива не ни трябват.