БЛС търсил сметка на доц. Мангъров за интервю

Имал 10 дни за отговор
201
БЛС търсил сметка на доц. Мангъров за интервю
Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз търсил сметка на доц. Атанас Мангъров за негово интервю в радио „Фокус“ и заявени от него професионални становища в отговор на журналистически въпроси. В официалното писмо до медика се казва, че според правилника на колегията, ще бъде свикана етичната комисия и дават възможност за отговор до десет дни.

Сигналът е подаден от д-р Петър Петров за интервю на Мангъров, в което инфекционистът твърди, че ваксините не са ефективни, сертификатите са дискриминация, а тестовете за деца са ненужни.

Комисията по професионална етика на БЛС вече е поискала обяснения от Мангъров до 7 декември. Той носи отговорност по Закона за съсловните организации и може да бъде порицан и глобен с 1 до 5 минимални заплати.

"Ако етичната комисия БЛС започне да преследва българските лекари за това, че публично изразяват мнение, тази организация трябва да бъде закрита. Или ръководството й сменено", заяви пък Румен Петков.

Той видя в този акт опит за разправа с доц. Мангъров, като човек, който има смелостта да заяви позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: доц Атанас Мангъров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
31
 
10
 
! Отговори
Пецата преди 2 години
Каква снимка? Масов убиец до пикаещ във фонтани... Ежедневно умират от 100 до 300 българи, от които 85% неваксинирани защото са повярвали на масовия убиец мангъров. Но, какво ги интересува мангъров и пикаещия по колко българи умират дневно, важното е, че мангаров се намърда в НС като съветник, а *** от години е на партийно-олигархична издръжка.
104
8
 
29
 
! Отговори
Димо преди 2 години
Аз мислех ,че комунизмът свърши преди 32години и вече няма другарски съд и публично порицаване че някой се е отклонил от партийната линия,а то какво стана виждаш ли човек едно мнение не може да изрази.
103
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривайте БЛС и без това не стават за нищо. Едни изтривалки на властта по-малко. Срам и резил са. Псевдо-доктори доносници.
102
5
 
30
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Във България при диагностицирана корона първо се свързваш със джипито миналата година не преглежда, а те пита какво ти е после витамини и антибиотик на някой, ако им се влоши положението и по два едновременно ,ако почнеш да не можеш да дишаш звъниш на бърза помощ и тогава те идват и ако наистина вече обръщаш очите отиваш във болница естествено си закъснял за всякакви монукулярни тела и прочие новости и следва кислород който я помогне я не ! И винаги се оправдават със това че си отишъл късно.
101
32
 
12
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
В нормална държава шебека щеше да е със спряни лекарски права доживот и вероятно подсъден...
100
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
- Ало, националният щаб за следене на коронавируа ли е?- Да, кажете!- През стената чух, как съседът два пъти се изкашля!
99
8
 
13
 
! Отговори
1984 преди 2 години
До Кунчев Воскресе.... Поредния вЕрващ на кокорци и други измамници. Жал ми е за България и българите защото ни очакват много тежки времена, но определено не ми е жал за вЕрващите в харвардски лъжи, които отново ще бъдат жестоко излъгани и многократно ограбени.
98
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛсСще се окажат най-обикновени тунеядци. Закривай.
97
13
 
18
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Траурните агенции станаха милионери защото кога Мангъров им обясняваше ,че ваксинацията трябва да започне от възрастните никой не го слушаше и сега възрастните не се ваксинират защото имали много заболявания -- и затова е това е високата смъртност . Другото е сбърканата история да те лекува джипка по телефон като предписва антибиотици на акерне и третото е че във болница отиваш кога си полуумрял ,защото преди това няма да те вземат. Който не е съгласен значи е платен мушенник .
96
9
 
13
 
! Отговори
Кунчев Воскресе преди 2 години
абе, гледам "120 минути", ама Кунчев го няма! обаче, Кикорко ме изкефи - 30 000 държавна администрация съкращение до 2022 - Калинките на Боко на топли позиции - заминават!!
95
8
 
18
 
! Отговори
Куки преди 2 години
А нс Маджаров няма ли да се дуржи сметка ЗА лъжите и стресирането на хората Защо е този двоен стандарт от неедекватния БЛС
94
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кое от посоченото не е вярно да се закрива въпросният съюз
93
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и Чорбанов значи?А д-р Илиев от Берн,който ни омръзна бил д-р ама на техническите науки.Него кой ще разследва БАН ли?
92
1
 
3
 
! Отговори
до недоразбрал преди 2 години
Вероятно се изказва в качеството си на изчегъртващ изчегъртването, знам ли... то винаги така става- почне ли се, край няма.
91
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да отричаш световната медицина, не може да се определи като мнение.
90
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи БЛС не намери досега една лекарска грешка,един корумпиран лекар,не се сезира за криминалните трансплантации и източването на болниците от правилните доктори,ама за Мангъров е ток.
89
29
 
14
 
! Отговори
Дончо Тръмпов преди 2 години
Шебека Мангъров май скоро ще яде ромулски кочани в Пазарджишкият....
88
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тестването на децата е лишено от смисъл.Едно време болните деца просто не ходеха на училище.А зеления сертификат е дискриминационен към 80 процента от българите
87
8
 
17
 
! Отговори
неразбрал преди 2 години
А Румен Петков в качеството си на какъв се изказва?
86
0
 
9
 
! Отговори
до 94 преди 2 години
да да няма, за това траурните агенции станаха милионери