Блъсков за "Труд": Чакат да не се изнесем и да ни арестуват!

Според него със запечатването на редакцията се изпълнява поръчка
6 дек 2021 22:21, Петя Славова
177

Гражданско неподчинение обявиха журналистите от "Труд" след като бе запечатана редакцията на вестника заради неизплатени задължения към Министерството на културата. Те отказаха да напуснат работните си места и продължиха да подготвят новия брой на вестника.

"Ключалките са сменени. Чакат да не се изнесем и да ни арестуват. Да ни арестуват, няма лошо! Това е изцяло дирижирано от служебното правителство и от неговия съставител. Радев има нахалството да каже, че не се бърка в изпълнителната власт. Няма кой друг да го поръча това на Минеков. Каква демокрация, какви 5 лева? Няма да се помръднем, нека ни арестуват, да ни съдят и да ни глобяват. Готови сме да седнем на масата и да се разберем", заяви главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков пред Bulgaria ON AIR.

Според него в случая става дума за политическа репресия срещу вестника, защото формалният повод е неизпълнени финансови задължения, което не било вярно.

Още по темата

"Нашият договор за наем е прекратен и в същото време получаваме фактури по същия договор. И до ден днешен си плащаме наема. Три дни сме закъснели и на четвъртия ден всичко беше платено. Минеков лъже от парламентарната трибуна, че сме имали дължими наеми. Имаме фактури и платежни нареждания, в Министерството на културата ги има. Ако не беше вярно, че Минеков лъже, досега 100 дела да ни е завел, че го обвиняваме в лъжа. Няма нито едно. Изпълнява поръчка на властта. Той е абсолютен лъжец, за всичко излъга! Господ си знае работата", каза още Блъсков.

Той е убеден, че всичко случващо се в последните 4-5 месеца е реакция на журналистическо поведение на екипа на "Труд" спрямо служебното правителство.

Блъсков подчерта в студиото на "Денят ON AIR", че не са търсили конфронтация с никого. Търсил е проф. Минеков и е искал да се разберат по казуса, но не е получил отговор.

"Помолих президента. Да, г-н Блъсков, ще вземем отношение. Нищо. Нарочно вървят по този път на тормоз и репресия. Никой не поиска да седнем и да се разберем", поясни гостът на Ганиела Ангелова.

Запитан за дължимите пари за консумативи, главният редактор на "Труд" отговори:

В продължение на 5 години искаме министерството да ни изпрати валиден финансов документ, по който да ги платим. Получаваме едни писма и накрая едни приказки. Използват този формален повод, за да мачкат вестника, защото е опозиционен. В целия бял свят има вестници, които в един период са опозиционни, а в друг период от време са с властта.

Блъсков е помолил заповедта за изнасяне на редакцията от сградата да бъде удължена до първия работен ден за 2022 г., но е получил следния отговор от областния управител на София: Ако го направя, утре Минеков ще ме уволни.

"Правим вестник и търсим подкрепа. Ако ни изнесат, пак ще го направим вестника", настоя журналистът.

Той е на мнение, че президентът Радев има пряко влияние върху бъдещото правителство. Идва началото на президентската република, говоря за задкулисно управление. Първият на конци е Рашков, смята Блъсков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом сте заслужили ще виарестуват да не би да сте привелигеровани
124
0
 
0
 
! Отговори
Стоянов преди 2 години
Абееее много бързо триете неудобните сини коментари. Айде от понеделник и вас да затворят.
123
2
 
6
 
! Отговори
Стоянов преди 2 години
Га иеде кифтетата не рива.
122
2
 
4
 
! Отговори
И този като тиквоча, преди 2 години
защо, все си мислят,че ще ги арестуват? А може би пък има защо.
121
0
 
4
 
! Отговори
9689 преди 2 години
Блъсков,*** тарикати кога ще върнеш откраднатото от СБж....
120
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Нахален ***!
119
2
 
7
 
! Отговори
666 преди 2 години
Защо ГЕРБ не си плащат масрафа на медиите си?
118
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правели вестник и търсели подкрепа. Ами да ги подкрепят от основния им клиент - ГЕРБ, какво се стискат? Ега ти бизнесмена - ***. Плащай си задълженията, пък прави ако искаш не вестник, а списание.
117
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Негово превъзходителство Петьо Блъсков яко ще го блъскат по кухата китара....
116
3
 
14
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Този е един от многото подли мишоци.
115
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блъсков яко ще го блъскат. Тоя търтей е толкова нагъл че когато и да му смажеш чутурата все си закъснял.
114
4
 
17
 
! Отговори
Дедо инженера преди 2 години
***, ще реве ами!Няма пачки, няма кредити/дължи 5 000 000лв/ от КТБ, няма го неговия бос от Банкя ,абе кофти си е да дълшиш пари. Очаквам Гешев да го обяви за репресиран!
113
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като задкулисието е Радев, какви са сикаджията от Банкя, Пеевски, Доган,ГЕРГОВ?Тоя продажник Блъсков е твърдо срещу българите и в услуга на мафията! Не знам кой чете парцала "Труд ", така че по добре го оставете сам да се удави в собствената злоба.
112
4
 
20
 
! Отговори
130К преди 2 години
Блъсков кога лъжеш - когато нехайно подмяташ дължимата сума от 130 000 лв или когато твърдиш, че всичко е платено?
111
4
 
24
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ами , нека те арестуват ! Сума ти години лапаше и лижеше властта , хак да ти е !
110
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за хотел Журналист нещо има ли да каже Блъсков? Или и за там няма фактури? Един доносник, прикрит като журналист да се прави на опозиционер и дисидент, до какво ново дъно е стигнала тази територия!?
109
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извадиха информацията на кого служат повече от половината от ,,промяната '' и Гестапо се задейства веднага .
108
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре стига защитавали оня древен отмъстител на червени монументи- да си ходи, не става. нищо не направи, освен поредица от скандали.
107
7
 
21
 
! Отговори
българин преди 2 години
Дядка,ако нарушаваш закона,като нищо ще ти сложат прангите.От години си ми дошъл до гуша,с твоите брътвежи.Ти си един нагъл тип.Снощи ти гледах изявите.Наглостта ти мина граници.Не плащал защото вминистерството не знаело как да си иска парите.Ако бях на мястото на обл.у-тел,веднага щях да разпоредя да ти изхвърлят багажа,а не да се чака 1 седмица.Нагъл тип.
106
8
 
23
 
! Отговори
Totko преди 2 години
Клоун!Той не плаща,а и не е "той" ,а е "кой".Вижте колко дължи на НОИ .Така е свикнал Блъсков.Махнаха му 5 млн. кредит от КТБ,нищо не плаща,а и реве!