КНСБ заплаши с протести, ако има съкращение на администрацията

Това щяло да увеличи шоково безработицата
233
КНСБ заплаши с протести, ако има съкращение на администрацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

КНСБ предупреди за протести на държавни служители, ако се стигне до 15% намаляване на администрацията, както предлага съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Още по темата

   
Главният икономист на синдиката Любослав Костов предупреди, че искането на бившия финансов министър, който най-вероятно ще се върне в Министерството на финансите, ще увеличи шоково безработицата

"На първо място - безработицата ще нарасне, ако уволним 30 000 държавни служители, и, на второ място, ще има протести. Това мога да ви го гарантирам, тъй като при всички положения 30 000 души са в момента една пета от общото равнище на безработните в цяла България. Това е шоково вдигане", каза той, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: протестиКНСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
8
 
11
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Кокорчо, много ти е весело виждам! Пука ти че цените летят,нали?
151
0
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Кокорчо ще ни оправи - тои вече се подготви , от нас се иска да заемем позиция и да зачакаме светлото бьдеще
150
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички освен мен са хрантутници и трябва да се съкратят, независимо дали са в обществения или частния сектор. Съкращавай!!!
149
5
 
7
 
! Отговори
До АМИ ПРАВИЛНО преди 2 години
АМАН ОТ МЛАДИ КРАНТИ И ПО ГИШЕТАТА НА БДЖ , НАП , БНБ , частната ДСК , ...и пр......толкова ли няма опитни хора, вместо тези нищо не разбиращи и нищо не знаещи??!
148
2
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
КНСБ да стачкува , ако има нарушения по трудовия кодекс ! Съкращаване на кадри си е в правото на всеки работодател ! Всеки разбира , че членския внос наКНСБ ще претърпи значителни загуби , но .........винаги съм се чудил къде отива тая луда пара от членски внос , която се прави без 1ст. РАЗХОДИ )))
147
13
 
7
 
! Отговори
??? преди 2 години
Дали България ще стане първата държава в света, в която ще има държава без да има държавна администрация? Сега незаетите щатни бройки са близо 20% от общия брой по щат, понеже няма желаещи да работят с ниските заплати в държавната администрация. Ако сега съкратят още хора, то никой не остава да работи.
146
0
 
6
 
! Отговори
??? преди 2 години
Нещо не се връзва. Говорят, че 15% са 30000 човека, т.е. цялата централна администрация излиза, че е 200000 човека, а преди 2-3 години имаше данни, че броят на работещите в централната администрация е 65000 плюс още 32000 работещи в местната администрация. Кое е вярното?
145
9
 
5
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
В администрацията и в държавните предприятия е пълно с "кандидат-пенсионери" и пенсионери--на работна заплата.....АМАН ОТ ДЪРТИ КРАНТИ И ПО ГИШЕТАТА НА БДЖ , НАП , БНБ , ДСК , ...и пр......толкова ли няма млади хора??!
144
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да има минимум 70% съкращение на държавните лентяи!
143
6
 
8
 
! Отговори
Трол преди 2 години
Съкращавай, всичи са на тиквата електората!
142
4
 
8
 
! Отговори
А! преди 2 години
До до 150 Вие лично, на колко човека сте плащали осигуровките ? Или си мислите, че държавата ги взема само на някои, а други ги пропуска? На държавните служители , държавата ги удържа директно от заплатата , а не отиват по фиш и след това да се удържат! Няма такъв филм, някой да получава заплата и да не си плаща!
141
5
 
11
 
! Отговори
Държавата това си ти преди 2 години
Работно време 9.00,аз отивам9.30,пия кафенце,след това на компютъра фейсбук,чета новините по днес бг.11.30 обедна почивка до 13.30,не си давам зор.15 .00,пия кафе,разнищваме клюки и пак фейсбук.17.15 вкъщи
140
3
 
16
 
! Отговори
Петков преди 2 години
Каква безработица, бе синдикалисти? Пенсионерите не са безработни,стига манипулации .
139
4
 
18
 
! Отговори
до 150 преди 2 години
Ми хайде, нека излизат!Ние от частният бизнес ще изкараме два пъти повоче.Стига чиновнически произвол на тая каста.Държавата да спре да им плаща осигуровки. Да си плащат данъците и парите към здравната каса.Няма да ги носим цял живот на гръб.Ако са толкова кадърни - ще си намерят работа. Стига с тия топли местенца и хранилки!
138
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че защо аз трябва да канализирам протести или да взимам решения за обществените процеси? Има си хора за тия работи. Просто гледам как с вашия пилешки акъл отново ни натиквате като общество в един и същи сценарий на бедност и конфликти.
137
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Синдикатите са нищо правачи на държавната хранилка. Този хитрец шефа на КНСБ *** от борда на НОИ и за това е срещу частните фондове и скача на държавата.Да *** хем от субсидия, хем от членски внос.И в САЩ синдикатите са в ръцете на мафията и са корупционна пасмина, която само знае да лае , без да произвежда нищо.С една дума - ***!
136
1
 
16
 
! Отговори
да бе преди 2 години
КНСБ никога,ама никога не са били синдикат. Още от времето на Карауланов, Дюлгеров, Кръстьо Петков под ръководството на БКП, се превърна в тунеядска организация, която само заема мястото на истински синдикат. Къде по света има синдикат, който защитава работодателите. Да не се загубели работни места. Така, 4е и сега само имитират загриженост.
135
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън лапачите чиновници от държавната администрация. Те са генератор на корупция и нищоправене. Електронно правителство, намаляване на разрешителните режими, принцип на "мълчаливото съгласие". Това е пътят.Според мен трябва поне 50 000 чиновници на борсата, да видят как си изкарваме хляба в частният бизнес.Държавата да спре да им плаща осигуровки. Да си плащат здравните вноски към касата. Да се разпродадат ведомствените почивни бази. Да се намалят служебните коли. Така се правят икономии.
134
1
 
10
 
! Отговори
аз преди 2 години
При 9,9 милиона населението пак беше по-малка от сега!!! При 30% намаляло население - 6,9 милиона - администрацията също трябва да се намали с 30% поне!!!! Да ходят да си търсят работа ненужните гноми, дето ги храним!
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това са потенциално 30 000 души на улицата пред НС и Президентството, ясно ли ви е?-----Хахаха .... ами канализирайте протеста и върнете Борисов. Потенциално след три месеца отново ще раздава бюджета на свои хора, като си заделя и за себе си я по някоя филия с мас, я по някое златно кюлче.