КНСБ заплаши с протести, ако има съкращение на администрацията

Това щяло да увеличи шоково безработицата
233
КНСБ заплаши с протести, ако има съкращение на администрацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

КНСБ предупреди за протести на държавни служители, ако се стигне до 15% намаляване на администрацията, както предлага съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Още по темата

   
Главният икономист на синдиката Любослав Костов предупреди, че искането на бившия финансов министър, който най-вероятно ще се върне в Министерството на финансите, ще увеличи шоково безработицата

"На първо място - безработицата ще нарасне, ако уволним 30 000 държавни служители, и, на второ място, ще има протести. Това мога да ви го гарантирам, тъй като при всички положения 30 000 души са в момента една пета от общото равнище на безработните в цяла България. Това е шоково вдигане", каза той, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: протестиКНСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
3
 
! Отговори
Чао хрантутняци преди 2 години
Айде, съкратиха ли ги, че губя търпение, искам довечера като си легна, да ме събудят с добра новина.
191
1
 
1
 
! Отговори
Доволен преди 2 години
Каква безработица, бе синдикалисти? Пенсионерите не са безработни,стига манипулации .Страхотен коментар на колегата.Поздрави,
190
1
 
4
 
! Отговори
Баджи преди 2 години
Айде, търтей и мързеливци от държ. Администрация, свърши ви ровенето за дрехи в работно време и реденето на карти. Идва време за частен сектор, да ви се размърдат кокалите.
189
1
 
3
 
! Отговори
Nqkoi до 213 преди 2 години
Ами то това е проблема, че не им се бачка на повечето в администрацията, а взимат що годе добри заплати! Като минат в частния сектор ще се научат на труд поне
188
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз отдавна твърдя, че всички гласували за Костов, цар, пъдар, чалгар и харвардски измамници са най-тъъъпааааа част от изстрадалия ни народ. и това са едни и същи зомбирани антибългари. Бареков пропуснах. КОЙГАТО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ОЛИГАРХИЯТА КАЖЕ КОЛКО СА ЧЕСТНИ ЕЙ ТЕ ТИЯ МИ ТИ ПАРТИИ И ЮРУШ НА МАСЛИНИТЕ.
187
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До NqkoiЕ КАКВО в частния ви сектор освен че не плащате данъци на минимална ли да ви работят хората бре ей май му наоооо
186
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕВРОАТЛАНТИКПО-ГОЛЯМ ТЪРТЕЙ ОТ ЕВРОАТЛАНТИК ЕДВА ЛИ ИМА. НЕЩО СВЪРШИЛИ ЛИ СТЕ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ? ОСВЕН ДА СИ СМЕНЯТЕ ПАРТИИТЕ ДЕ КАТО ВИНАГИ СТЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА...ПРИВИДНО.
185
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРЕЗОКЕАНСКИТЕ И БРЮКСЕЛСКИ ГОСПОДАРИ ИСКАТ САМО ЕДНО - ЕЙ ТАКИВА ГМО ПАРТИИ КАТО ПП И ГЕРБ ДА СЪСИПВАТ БЪЛГАРИЯ. НЕ СЕ РАДВАЙТЕ! ТЕ ЩЕ СЪСИПВАТ НЕ САМО АДМИНИСТРАЦИЯТА, ТЕ И ВАШИЯ ПОМИНЪК ЩЕ СЪСИПЯТ КАКТО СЪСИПАХА ЦЕНИТЕ НАСКОРО И ЧЕСТИТ ВИ СКЪП ТОК. РАДВАЙТЕ СЕ ЗАБЛУДЕНИ ОВЧИЦИ И ВАС ЩЕ ВИ БРЪКНАТ В ДЖОБА. ЗЕР ТО НЕ Е САМО КРАЖБИ НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ И ФАЛШИВИ ДЕКЛАРАЦИИ ТОВА Е САМО ВИДИМАТА ЧАСТ ОТ ХАРВАРДСКИЯ АЙСБЕРГ. ПРОДЪЛЖИХА ГЕРБАДЖИЙСКИЯ СТИЛ
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НОВИТЕ ГЕРБЕРИ ПАК НЕ ПИПАТ ГЕРБЕСТАТА ОЛИГАРХИЯ. ПАК РАЗДЕЛЯТ И НАСЪСКВАТ ЕДНИ ЧАСТИ ОТ НАРОДА СРЕЩУ ДРУГИ. ЖАЛКИ СТЕ! НЕСЛУЧАЙНО БЕШЕ МИНИСТЪР В БЕЗГЛАСНИЯ КАБИНЕТ НА РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ. ПУДЕЛЧЕТОО НА БОЙКО И ПЛЕВНЕЛИЕВ ПРОДЪЛЖАВА ПОДМЯНАТА НА ИСТИНСКАТА ПРОМЯНА. ЗАТОВА ЛИ ПОВЕЧЕТО ХОРА ОТ ДЪРЖАВНАТА ОДМИНИСТРАЦИЯ ГЛАСУВАХА ЗА ВАС И БСП И ИТН И ДБ ДА ОСТАВИТЕ КАЛИНКИТЕ ШЕФОВЕ ДА ГИ СЪКРАЩАВАТ?!?!
183
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето от къде ще дойдат пари - съкращаваме няколко десетки хиляди и готово - и Асенчо ухилен че няма да плаща заплатки и народа доволен че има пари, пък тези десетки хиляди - да му мислят
182
1
 
10
 
! Отговори
Х преди 2 години
КНСБ продажници .Защитават невършешти нищо по цял ден с за палати от по 4000 лева връзкари .Къде е КНСБ да защити обикновения работник ,който за 1000 да вземе го експлоатират 7 дена в седмицата по 12 часа?Къде в света има заплата месец назад ?.*** 30 г. в полза на работодатели експлоататори.Колко взимат служителите и главния оная тиква като заплати ? .Скачат и протестират за техните си роднини ,който са назначили на хубави местенца и собствените си г.ъзове.НАП да провери доходите им.
181
2
 
7
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 2 години
30 000 ТЪРТЕЯ КОИТО НЯМА ДА СИ НАМЕРЯТ РАБОТА ЩОТО ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ
180
1
 
7
 
! Отговори
Nqkoi преди 2 години
То администрацията трябва с поне още 50% да се намали! Работни места колкото искаш в частния сектор!
179
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ си играе отлично играта а Василев или е техен агент или се е яко заблудил. Ако сега направи съкращения в държавната администрация, шефовете-калинки от ГЕРБ с удоволствие ще съкратят всички опозиционно настроени на ГЕРБ в държавната администрация а това са 70 процента. Така Василев съкрати 70 процента за да обслужиш изцяло Бойко Банкянски. А и недейте да му проверявате десет милиарда корупция годишно ИСТИНСКИ ГЕРБЕР СИ ВАСИЛЕВ, не случайно беше послушко-министър на Плевнелиев и Борисов!!!
178
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агентурата на ГЕРБ в новото правителство от първия ден започва да работи да се върне ГЕРБ на власт, първо ще правят правителството на некадърно а пасле ще излязат от него с купените от ГЕРБ министри и депутати. ГЕРБЕРИТЕ СА ПОЛОВИНАТА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА, ЦЯЛОТО ИТН И ОТДЕЛНИ ДИВЕРСАНТИ ОТ БСП И ДБ. Съкращенията на държавните служители са поредната поръчка на ГЕРБ, целящи да накарат държавните служители да гласуват за ГЕРБ и ТИКВИТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ. ВАСИЛОВ - ОСТАВКА, МИНАВАЙ КЪМ ГЕРБ ОТКРИТО.
177
1
 
5
 
! Отговори
ЧЕТВОРЕНМУТРОСТОНДАР преди 2 години
АКО 200 ХИЛЯДИ АДМИНИСТРАЦИЯ ПЛЮС СЪПРУЗИТЕ ИМ ПЛЯС МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ ИМ И ДЕЦАТА ИМ С ПРАВО НА ГЛАС БЯХА ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ, ГЕРБ заедно с общинската си администрация щеше за има милион и половина гласа и 45 процента на изборите...ВАСИЛЕВ ЗАЩО СЕ ТАКОВАШ С ХОРАТА, ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЕБ, ЩОТО СИ ГЕРБЕРСКИ М И Н Д И Л ЗАТОВА. ОЩЕ МНОГО ИЗБОРИ ЩЕ ТРЯБВАТ ЗА ДА ИЗХВЪРЛИМ ПАТЕРИЧИТЕ ПАРТИИ НА ГЕРБ. НЕЩО СРЕЩУ ТИКВУНДЕРАА НЯМА ЛИ В ПРОГРАМАТА ВИ ДА ЛИШИТЕ БЕДНИЯ НАРОД ОТ РАБОТА ТОВА ГО МОЖЕТЕ! ПОШЛОСТ!
176
2
 
1
 
! Отговори
КОКОРЧОГЕРБ АГЕНТ преди 2 години
Според мен лицето Асен Василев е най-високопоставения диверсант и агент на ГЕРБ в Продължаваме промяната. Понеже администрацията не гласува за ГЕРБ на тези и предните два избора, сега изпълнява заръката на тоя който го направи за първо служебен министър Роско Плевнелиев да разкатае администрацията от съкращения. Вместо да изрине шефовете гербери ще махне пчеличките, които 12 години бяха мачкани от калинки от младежкия герб. ВАСИЛЕВ - ЖАЛЪК СИ
175
1
 
4
 
! Отговори
Krass преди 2 години
Съкращения, разбира се.Много ми харесва какви планиве правят.Дай да си ги дондуркаме тия чиновници, понеже да няма безработниНе са виновни ПП, че е толко раздут апаратаПРОМЯНА! Баце беше казал, че не ни трябват висшисти, а овчари. Ето, сега верните ми избиратели от държавния апарат, може да вземат пример от върховния си лидер!
174
0
 
15
 
! Отговори
бай ху преди 2 години
КНСБ да бяха направили нещо срещу повишаването на пенсионната възраст. До 65 бачкаш и на 66 в моргата. Голяма справедливост.
173
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Тези още официално не са взели властта, а вече се готвят да бъдат свалени. Защото синдикатите свалят правителства точно за седмица. За съжаление, само празни приказки ще се окажат пак