Нинова не каза ще бъде ли вицепремиер: Постовете после

БСП обсъжда утре състава и структурата на кабинета
51
Нинова не каза ще бъде ли вицепремиер: Постовете после
Снимка: БГНЕС

Соцлидерът в оставка Корнелия Нинова не отговори дали ще бъде вицепремиер в бъдещия кабинет.

До довечера ще изчистим коалиционното споразумение, министри и постове след това, коментира тя след консултациите при президента Румен Радев преди връчване на първия мандат.

Още по темата

Тя не пожела да коментира, докато всичко не е окончателно. Във вторник на Националения съвет на БСП ще бъдат обсъдени всички въпроси, засягащи състава и структурата на Министерския съвет.

"Продължаваме промяната" ще подпише споразумението с всяка една от трите партии, каза Нинова.

По думите й Министерство на държавните предприятия е абсурд. В коалиционното споразумение името е изписано Министерство на икономиката и индустрията.

Обсъждахме бюджета с бъдещите ни коалиционни партньори и сега с президента, като един от нашите абсолютни приоритети е много бързо да приемем бюджета, в който да се заложат социални политики, компенсаторни механизми, мерки за преодоляване на кризата, за помагане на хората и на икономиката. Започнахме да говорим и колегите от ПП по някои важни части от бюджета, добави Нинова.

Удовлетворени сме от това, че те приеха дефицитът да се повиши от 2,6 както предвижда служебният кабинет на 4 %, както и част от мерките, които разписахме по време на експертните разговори да намерят изражение още през януари веднага в бюджета, който ще се приеме. За нас това е сериозният разговор, каза още Нинова.

Тя допълни, че най-вероятно бюджетът ще се приеме през януари, защото забавянето няма да позволи това да се случи през декември.

По думите й има политическа воля за 4-годишен мандат. "Остава от нас да си свършим работата за този мандат", допълни лидерът на социалистите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той народа я ненавижда, тя се гласи да управлява нашата крсдлива лелка.. ххахахахахаха
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До край не после иска да е премиерка не пенсионерка.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колегата дето написал за земните кълбета ме подсети че вчера един ваксър дето критикуваше *** от своя страна твърдеше че земята била кръгла. Хора не сте ли виждали глобус.
22
1
 
10
 
! Отговори
Край преди 2 години
Корни иска 4 години да е вицепремиер и после да се пенсионира
21
0
 
16
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Тая нали си подаде оставката след катастрофата на изборите? Какво стана?
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да има министерски места за всички политики министерствата пораснали на повече от двайсе. Но за сметка на това щели да съкращават администрацията.
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бахахахааааа, нахлузихa ли ни го отново. И то 4етвъртит! Това е България. Няма друга такава пародия на държава по всички земни кълбета
18
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калкан верно си калкан.
17
2
 
16
 
! Отговори
Калкан преди 2 години
Докопа се до властта, най-накрая, тази арогантна, дебелог*** *** без покритие. След толкова провали, издънки и скандали удари джакпота и сега ще видите кон боб яде ли. Министърка на държавните предприятия, ох, котьо!
16
1
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Е , как бе....за кво са и на Корни "шеф на БСП" и "Вице" в парламента....след като идва муфтата по "приватизацията на държавните предприятия"...като "Техноимпекс-а"----ТОВА СИ Е НАПРАВО "10-ШЕСТИЦИ"-- ОТ ТОТО-то....ХА,ХА,ХААААААААА
15
1
 
8
 
! Отговори
КО РЕЧИ? СЪКРАЩЕНИЕ? преди 2 години
Кироч и Кокорчо нещо за съкращения в администрацията блещеха. И за какво било - за да родят две нови министерства и 4 вицета. Партия ПП - Пркириваме промяната, Променяме програмата, Прескачаме промяната и още и още описания на абревиатурата.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как, нали Рундю днес им вдигна палка стоп на арвардите, ако не искат да се изложат трябва и на Манолова да намерят нещо, примерно да и дадат ДАНС.
13
4
 
8
 
! Отговори
Хамален преди 2 години
Свобода за весник ТРУД, ГЕРБ НА ВЛАС, ГРОБ ЗА ДС- БКП
12
1
 
20
 
! Отговори
невиждана наглост преди 2 години
Цялото Политбюро на БКП наградени с министерски постове и то след най-срамния резултат от избори за столетницата. Тези хора с какви очи се гледат в огледалото. Уж щяха да се оттеглят, като всеки победен, а те се самоиздигат, като за последно. БСП нямат ли малко вътрешни сили да се противопоставят на тази наглост. Съвсем ще си затрият партията.
11
1
 
13
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Галеницата на - др Костов пак се уреди , нищо , че заради нея - бсп отиде на - 4 та позиция даже и след - дпсКоето не се е случвало никога в продьлжаващият вече над -30 г преходДа не забравяме и - славчо разбира се с голям принос за третата позиция на - дпс
10
3
 
18
 
! Отговори
леля ви Корни: преди 2 години
видяхте ли ,докато ме плюееехтеее как ви врътнах , продължавайте все така ,леля Ви не е случайна и си прави сметките отдалеч ,а вие вярвайте ,аз съм новото....ще Ви оправя !!!
9
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова заслужава външното министерство. Тя е най преставителната личност освен това е и най опитна и диалогична. Има чудесна визия.
8
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да бъде
7
3
 
21
 
! Отговори
Ах това нинче.. преди 2 години
Ще бъде, ще бъде! Отказа се от председателското място в БСП и от председателското място в НС, но преди това се уреди с зам. премиерско и министерско кресло. Найс а?
6
4
 
22
 
! Отговори
София преди 2 години
Имам чувството че лельката ги е спечелила изборите!!! Ж А Л К О