Нинова не каза ще бъде ли вицепремиер: Постовете после

БСП обсъжда утре състава и структурата на кабинета
51
Нинова не каза ще бъде ли вицепремиер: Постовете после
Снимка: БГНЕС

Соцлидерът в оставка Корнелия Нинова не отговори дали ще бъде вицепремиер в бъдещия кабинет.

До довечера ще изчистим коалиционното споразумение, министри и постове след това, коментира тя след консултациите при президента Румен Радев преди връчване на първия мандат.

Още по темата

Тя не пожела да коментира, докато всичко не е окончателно. Във вторник на Националения съвет на БСП ще бъдат обсъдени всички въпроси, засягащи състава и структурата на Министерския съвет.

"Продължаваме промяната" ще подпише споразумението с всяка една от трите партии, каза Нинова.

По думите й Министерство на държавните предприятия е абсурд. В коалиционното споразумение името е изписано Министерство на икономиката и индустрията.

Обсъждахме бюджета с бъдещите ни коалиционни партньори и сега с президента, като един от нашите абсолютни приоритети е много бързо да приемем бюджета, в който да се заложат социални политики, компенсаторни механизми, мерки за преодоляване на кризата, за помагане на хората и на икономиката. Започнахме да говорим и колегите от ПП по някои важни части от бюджета, добави Нинова.

Удовлетворени сме от това, че те приеха дефицитът да се повиши от 2,6 както предвижда служебният кабинет на 4 %, както и част от мерките, които разписахме по време на експертните разговори да намерят изражение още през януари веднага в бюджета, който ще се приеме. За нас това е сериозният разговор, каза още Нинова.

Тя допълни, че най-вероятно бюджетът ще се приеме през януари, защото забавянето няма да позволи това да се случи през декември.

По думите й има политическа воля за 4-годишен мандат. "Остава от нас да си свършим работата за този мандат", допълни лидерът на социалистите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Червените тикви преди 2 години
Крайно нагло е да искаш 4 години мандат след като се яви 3 пъти на избори за 1 година и видя хората не те искат. Правителство с 20% общо гласували на изборите е твърде малко вероятно. Да управляваш 4 години с тия по$е£ко&ци в парламата ще е невероятен цирк. При първа възможност съм на улицата, за да се разкарат.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали не е "троянският кон" на Боко и Доган!
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борбата е за ББР.
42
0
 
3
 
! Отговори
Как Сийка преди 2 години
И какво има за казване ?! Тая цял живот драпа да бъде във върховете и сред управляващи те,а сега,когато Дорчо,Кокорчо и Радевчо стоят твърдо зад нея не е ли ясно,че най-после "слънцето " солидно ще я огрее ?! Прави се на скромна ха-ха-ха-ха!
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте й Икономиката, вицове не й трябат.
40
2
 
5
 
! Отговори
Кака Кори преди 2 години
Да ми ядете лютеница пари трябват сина пола ще сменя ...
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 37 Да, но гласувахте за Кирчо и Кокорчо, и сега ще траете. Всичко е договорено и те затова ходиха през нощта при Корнелия на Позитано 20.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не се състави правителство с първия мандат герб и дпс може да направят кабинет а може и това да е целта. Все ще се намери кой да ги подкрепи.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корни,Радеф се бъ..зика с теб с това министерство!
36
1
 
12
 
! Отговори
Стрина Корни преди 2 години
Тая проста и злопаметна *** не вземайте на работа! Тя е невежа в областта на икономиката, по интригите е и не е свикнала да работи, а да фалира. Запитайте Станишев защо я изгони от поста зам.министър.Питайте бесепарите как за една година свали електората на БСП от 900 хил. на 267 хил. души. Питайте нея как от другите партии намериха хора на средна и млада възраст за министри, а тя доведе Масларова и Р.Гечев. Сега ще ви доведе Ив.Ченчев, Я.Божанков и две лелки, които нищо не разбират.
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корни Техноимпексова няма празен ход!Последна ще загаси осветлението на това правителство и на Позитано!Браво!
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сме гласували за тая да ни я набутвате.
33
2
 
18
 
! Отговори
Цеко преди 2 години
ПП ударихте дъното. Това ли ви е промяната. БСП едва събраха 10 процента от 30 процента гласували, и ще се намърдат през задния вход в управлението, благодарение на вас. Не разбрахте ли , че народа не иска червени бо.....клуци да го управляват. Как го постигнахте а......чакайте ще позная.....с подмяна на вота на хората.
32
2
 
15
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Нали щяха да съставят А отбора на България?!! С Нинова и Рашков ще бъде направо шесторазряден кабинет. Когато има толкова партньори в една коалиция, в кабинета се поставят партийни номенклатурчици, а не експерти ...
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая крушофска има опит в техноимпексовите кражби.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** да те мачка е страшна работа
29
2
 
18
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Хахах...тая *** кво се прай на ударена с мокър ***, много добре знае че е спазарила вече министерството на икономиката и земеделието.Знае хитрата лисица че там са парите за крадене. Курнелиооооо тука има ора дет веке сме ви сърбали попарата на вас комунистите.По-младите мойш ги излъга ама айде нас не!Ако перефразираме вожда ви бай Тодора, може да кажем: "Таз година министерство на икономиката,догодина на фалита!Айде, да ни е честито!Ха-ха-ха"
28
1
 
10
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Значи другарката Импексова се гласи 4 години на приватизира. Честита промяна. Нулева корупция. Коалиция на почтените.
27
2
 
16
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Ха ха ще пада голямо шоу с това правителство, най крадливата ще управлява икономиката. Просто, думи нямам. Аз ви казах още преди изборите, че е по добре да изберем Луна. Само след 3 месеца ще дойдете на моята.
26
2
 
15
 
! Отговори
Пепи Дебелия преди 2 години
Кога отваря завода за автомобили на Кирчо? Бих искал да започна работа там.