Петков разкри: Две нови министерства, четирима вицепремиери

Коалиционното споразумение е изпратено, на ход са партньорите
129
Петков разкри: Две нови министерства, четирима вицепремиери
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четирима вицепремиери и две нови министерства очаква, че ще има в бъдещия кабинет съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Още по темата
Гледаме функционално как да се разпределят нещата, не е било функции само на партийни квоти, каза Петков и допълни, че най-важното е структурата да бъде максимално работеща.

"Имаме много добра комуникация и добра дисциплина. За момента очакваме да имаме четири вицепремиера и две нови министерства, но искам да дам свободата на партньорите за вътрешнопартийна дискусия", каза Петков, който обеща подробности за евентуалния бъдещ кабинет до утре следобед.

Икономическото министерство ще се раздели на две - министерство на иновациите и растежа, и на държавните предприятия, анонсира само той след консултациите при президента.

По думите му на базата на дискусията е направен коалиционен документ, който снощи е бил изпратен до коалиционните партньори и се очаква отговор от тях.

Разпределението на квотите било много близо до броя на депутатите в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошо, Седларо, лошо.....
27
1
 
21
 
! Отговори
Вече е ясно: преди 2 години
Схемата "леви мерки--с десни резултати "-- вече придобива ясни очертания , щом това ново министерство минава към др.Нинова."Държавните фирми" -ще ги напълнят с кадри на БКП/БСП и бавно , но сигурно ще задлъжнеят и фалират -ЗА ДА БЪДАТ ПРОДАДЕНИ НА чужд или наш инвеститор , който ще отсее впоследствие нужните кадрите в предприятието! ТОВА Е СХЕМАТА ---КОЯТО ВЕЧЕ ДО БОЛКА ПОЗНАВАМЕ!!!!
26
5
 
17
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Еййй,няма ли да дойде някой на власт и да съкрати тая надута държавна администрация,бе!30000 ще съкрати,ама ще има две нови министерства.При 500000 в момента държавни хрантутници-капка в морето!Боко всяка годиняа им вдигаше заплатите по 10%,за тях няма 40/60,няма локдаун-чисти пари и задължителна отпуска-по КТ!Докога ,бре!?
25
1
 
17
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Далеч от Захари Стоянов! Той е бил 100% българин!
24
1
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
намалете зам председателите на нс от 7 на 1 сега 4 вицепремиери вие подиграватели се с хората спрете с тези министерства и екипи нинова като е подала оставкакъде се бута да става министър това е порнография което разигравате в мом къдее в комитова нямам ви доверие и затова не гласувах
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане е частна партия на копейкин. Също както Атака беше на бялата.
22
6
 
27
 
! Отговори
Гласоподавател преди 2 години
Тоя както се хили, така хубаво ще загроби България... Господаря му и приближените им ще станат мултимилионери, а народа още по-беден. Но, това сте си избрали, това ще си сърбате. Ние скоро няма да се приберем в България и пари няма да пращаме.
21
3
 
30
 
! Отговори
Ха ха, преди 2 години
Абе, Кирчо,какви нови министерства, ще откриваш? Асенчо говори за съкращения, ти за откриване, а да се разберете, че нещо нямате синхрон!
20
23
 
2
 
! Отговори
Мисля си преди 2 години
ГЕРБ=ПП=Козяк. Само Възраждане е българска партия.
19
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дамаджан ЧашкоФ ще е шеф на МВР и МД (министерство на дезинформацията). Той ще бори кризата и инфлацията с лъжи и клевети.
18
4
 
29
 
! Отговори
Като на сватба преди 2 години
Киро обеща един виц-премиер, тури черти вица. Обеща намаляване на администрацията, направи нови министерства.Досега няма обещание, което да е изпълнил.
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много му е смешно,забавно всеки път във фейса е как няма да е натрупа нови дългове за поколения наред плащай
16
4
 
31
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
КАКА ВИ КОРНИ Е. "МАЙСТОР---ПРИВАТИЗАТОР".... СЕГА, НАБЪРЗОШЕ ИМ ВИДИ СМЕТКАТА НА "ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ".....ХАХАХААА.... ХЕМ, ПО АМЕРИКАНСКИ И КАНАДСКИ ТЕРТИП.
15
12
 
1
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
До АнонименДа, и аз чух същото - щели да го дадат на ГЕРБ и ДПС. От тях по-добри в това нямало. И си е вярно.
14
4
 
34
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Както е казал Мечо пух колкото повече - толкова повече министерства и повече възможности за министри и мистерски постове ... тези дето са тръгнали да съкръщават държавните служители и администрацията в държавата с 30%, ще си назначават министри в невсвяст заедно с ведомствената администрация на съответните им министерства, т.е. това което се отнася за народа няма да се отнася за Сектата на "почетните" и техните калинки, за които вече се търсят подходящите хранилки ... !!!
13
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Юмрук "Мафията ГРОП пиХае кръв, защото розовата химера на безкрайно крадене и живеене по комунистически с готовите инфлационни пари от Европа свърши" Интересно, че България имаше рекорден Износ и Производство. Това не е точно "живеене по комунистически", но да не ви пука. Тия, дето не сте "живели по комунистически" тепърва има да страдате от "акъла" си. Има нещо, което младите не разбирате, и то е, че такива грешки като сегашната ваша,се допускат ВЕДНЪЖ в живота и след това ЦЯЛ ЖИВОТ плащате.
12
4
 
40
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Щом леля Корни пак се уреди ,промяната е ясна!!!
11
39
 
6
 
! Отговори
Юмрук преди 2 години
Мафията ГРОП пиХае кръв, защото розовата химера на безкрайно крадене и живеене по комунистически с готовите инфлационни пари от Европа свърши. Как за 12г не се отвориха очите докрай на тоя очукан народ, че ГЕРП са новите комунисти - лочещи наготово с пълни шепи соковете на държавата зад фасадата на уж пазарна икономика и демокрация, а всъщност по дух абсолютни комунисти, репресори, които елиминират с цената на всичко неудобните. Добре, че поне оставиха провеждането на свободни избори.
10
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хихихихи. Тоя нали щеше да съкращава администрацията?
9
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек ще съкрати техните, за да си назначи своите. Голяма промяна, няма що!