Петков разкри: Две нови министерства, четирима вицепремиери

Коалиционното споразумение е изпратено, на ход са партньорите
129
Петков разкри: Две нови министерства, четирима вицепремиери
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четирима вицепремиери и две нови министерства очаква, че ще има в бъдещия кабинет съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Още по темата
Гледаме функционално как да се разпределят нещата, не е било функции само на партийни квоти, каза Петков и допълни, че най-важното е структурата да бъде максимално работеща.

"Имаме много добра комуникация и добра дисциплина. За момента очакваме да имаме четири вицепремиера и две нови министерства, но искам да дам свободата на партньорите за вътрешнопартийна дискусия", каза Петков, който обеща подробности за евентуалния бъдещ кабинет до утре следобед.

Икономическото министерство ще се раздели на две - министерство на иновациите и растежа, и на държавните предприятия, анонсира само той след консултациите при президента.

По думите му на базата на дискусията е направен коалиционен документ, който снощи е бил изпратен до коалиционните партньори и се очаква отговор от тях.

Разпределението на квотите било много близо до броя на депутатите в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Корнито - експерт по приватизацията на Техноимпекс и дават министерство на държавните предприятия да ги приватизира всички тях. Киро ми сподели, че за тази работа няма друг по-подходящ човек и аз му вярвам.
7
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са ми толкова безинтересни че даже не искам да ги коментирам няма да изкарат повече от няколко месеца а президентската институция трябва да бъде закрита.
6
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"съкращение" на администрацията. И за какво са им толкова много министерства? Калинка до калинка мила моя майнольо..... Роднина, милиционер, родснина, милиционер...... Да ни е честита Подмяната!
5
4
 
44
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Дано намерят място на Мая Манолова, че е някак неудобно... Жената като мечка се търкаля по паважа. Пък сега - даже и от телевизиите спря да изгрява. По едно време заместваше слънцето
4
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията ГРОП копае, защото розовата химера на безкрайно крадене и живеене по комунистически с готовите инфлационни пари от Европа свърши. Как за 12г не се отвориха очите докрай на тоя очукан народ, че ГЕРП са новите комунисти - лочещи соковете на държавата зад фасадата на уж пазарна икономика и демокрация, а всъщност по дух абсолютни комунисти, които елиминират с цената на всичко неудобните. Добре, че поне оставиха провеждането на свободни избори.
3
8
 
35
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Две нови министерства? А бюджета им КОЛКО ще струва ???За сметка на прочутото чекмедже, сега ще видите за каква Промяна става дума!
2
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има и министерство на дезинформацията. То ще е с приоритет пред всички останали.
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хили се като Жокера