Петков разкри: Две нови министерства, четирима вицепремиери

Коалиционното споразумение е изпратено, на ход са партньорите
129
Петков разкри: Две нови министерства, четирима вицепремиери
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четирима вицепремиери и две нови министерства очаква, че ще има в бъдещия кабинет съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Още по темата
Гледаме функционално как да се разпределят нещата, не е било функции само на партийни квоти, каза Петков и допълни, че най-важното е структурата да бъде максимално работеща.

"Имаме много добра комуникация и добра дисциплина. За момента очакваме да имаме четири вицепремиера и две нови министерства, но искам да дам свободата на партньорите за вътрешнопартийна дискусия", каза Петков, който обеща подробности за евентуалния бъдещ кабинет до утре следобед.

Икономическото министерство ще се раздели на две - министерство на иновациите и растежа, и на държавните предприятия, анонсира само той след консултациите при президента.

По думите му на базата на дискусията е направен коалиционен документ, който снощи е бил изпратен до коалиционните партньори и се очаква отговор от тях.

Разпределението на квотите било много близо до броя на депутатите в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
1
 
! Отговори
ТВ преди 2 години
Съкращават 30000 държавни служители и в същото време отварят две нови министерства... Приветствам съкращаването на мързеливия, затъпял и затънал в корупция бюрократичен апарат, но това не ми се връзва с отварянето на нови министерства.
107
0
 
6
 
! Отговори
Комунистреформатори преди 2 години
Дотук с реформите Наивниците избрали тези комунисти леви либерали евреи вярващи ,че иде промяната и те ще реформирали съвсем скоро всички ще са в амок Завоят е към див ляв комунизъм нови министерства и хрантутниците на държавна ясла ще се утроят.Пенсионерите след всички увеличения в цени ще изгубят и смешната си добавка бизнесите и самоосигуряващите ще ги смачкат за да хранят тези малограмотна *** довлекла наново некадърният К0рнел и цяла плеяда комуно престътпници.Вместо реформи на ви сега
106
1
 
6
 
! Отговори
А така, бе пич преди 2 години
Бълвайте хиляди нови чиновници из новите министерства и около тях, а пък простият народ да им плаща заплатите с данъците си!
105
0
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Този филм сме го гледали след 1044 управленето на ОФ в което куминистите унищожиха останалите партии след като се докопаха до властта.
104
0
 
9
 
! Отговори
какво се чудим преди 2 години
Наага се да има министерство на климата със четири зам минитъра -на пролетта , лятото ,есента и зимата. както и министерство на Техномпексите и приватизацията
103
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А това ГЕРБ имали още пари като чета тук полуграмотните коментари написани от 3-4 незавършили 3 клас тролчета.
102
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Квота на президента, квота на активните борци, квота на Америка за България, квота на купените министерства - чуден сбирщайн ще се получи. Връщаме се направо във феодализма с този принцип на разпределяне на властта.
101
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да живее БКП повече и още министерства за нашите другари
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министерство на веселието ще има ли? За един приятел чалгар питам, мераклия е за министър, ама не си е платил.
99
4
 
10
 
! Отговори
Избирайте правилно! преди 2 години
На следващите избори все пак си отворете очите и прочетете къде пише Възраждане. Сега вече всяко мрънкане е безмислено. Ще има и тестове и сертификати и ваксини. И нови министерства, че да има за всеки баничка.
98
1
 
10
 
! Отговори
ТАНДЕМ ! преди 2 години
Кирчо лъже, Кокорчо маже - велик тандем. Коя друга "велика" държава с толкова население може да се похвали с 4 вице премиера? Дори на тези вицета трябва и заместници да назначат, че ако нещо се раболеят или са в отпуск ?
97
2
 
10
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Министерството на държавните предприятия нали беше долна спекулация? А Министерството на Рашков направо го прекръстете на Министерството на Истината. Най-ще му отива!
96
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички що годе честни ще разберем истината по трудния начин! Защо 60% не излязоха да гласуват, а сега не протестират? Ще се усетят и тези, които гласуваха за ПП и Радев, освен ако не са от тези, които чакат назначение на мястото на изчегъртаните!
95
1
 
14
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Уж ще съкращават 30 хиляди от администрацията,а ще се откриват две нови министерства,а това според мен е съкращение на неудобните и нови синекурни местенца за "нашите" хора.Новото правителство на радеф с неговите министри на силовите министерства ще подсилят радевата диктатура и едноличната му власт с ментори като решетников,путин,ким ун и други недемократично мислещи същества.
94
1
 
15
 
! Отговори
Дамаджана преди 2 години
Кирчо открива министерства, Асенчо съкращава администрация. Феноменално. Д-р Гълъбова да каже диагнозата.
93
1
 
12
 
! Отговори
ПоетЪ преди 2 години
Новините от последните дни ме навеждат на мисълта, че ПП ще се окаже съкръщение от Подобряваме Пропадането.
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 98Абе срещу Орешарски излязох спонтанно вбесен от думите на Станишев, че видиш ли само няколко човека протестирали. А, аз съм човек дето стои твърдо на позицията, че на урните, а не на улиците се решава управлението. И не съм от "красивите и умните". И съм против затварянето на пътища и кръстовища по тях.
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като има вицепремиер по климатичните промени, нема ли да има министерство или вицепремиер по инфлацията и цените на енергоносителите? А Кирчо на тати? Чакам!
90
0
 
20
 
! Отговори
И какво? преди 2 години
Къде са майките на Мая от площада? Къде са младите, които щяха да се върнат в България да работят за общото благо? Върнаха се дечицата на няколко доносника и ком. активисти отпреди 89г.
89
0
 
14
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
Протести??? В България спонтанни са само абортите. Огромният процент активно протестиращи бяха щедро заплащани от няколко олигарси. По-сигурно е хората да се изнесат в чужбина при тази несигурност.