Ще се върнем назад, ако заявките за справедливост не се изпълнят

Кънчо Стойчев: Започна промяна в генерацията на политиката
220
Ще се върнем назад, ако заявките за справедливост не се изпълнят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дали кабинетът, който ще бъде съставен, ще е успешен, зависи от борбата с корупцията. Това коментира Кънчо Стойчев от "Галъп Интернешънъл" пред БНР.

Още по темата
По думите му шансът за съставяне на правителство все още е над 90%.

"Недоброжелателно погледнато, зад сцената вървят пазарлъци. Оптимистично звучи намерението до края на седмицата процесът да приключи", каза още той.

Според Стойчев българският народ не е наивен и не очаква с новото правителство веднага да потекат блага.

"Той ще прояви търпение, но не и към заявките за промяна в сферата на законността и справедливостта. Ако новите управляващи не проявят политическа воля в тази сфера, ще се върнем назад", предупреди социологът.

Според него може би най-важният резултат от българската революция от миналата година е обновяването на политическата класа.

Няма да стане лесно, но фактът, че го започваме, е достатъчно позитивен. Прекрасно е, че имаме млад парламент, някои от тях ще станат добри политици, други може и да не успеят. Най-важното се случи - започна промяната в генерацията на политиката, коментира Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се бори корупция със стари мутри плюс БСП ? Наивници !
156
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква справедливост, едно невиждано крадене вече започна. А простите другарки и другари гласоподаватели ще си изгладуват властниците за пореден път.
155
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде на хорото, дето го води Радев и до него наредени ПП, ИТН, БСП, ДБ и др. Най-силно тропат и викат "Опа, ха така" тези, които ближеха подметките на Борисов
154
1
 
9
 
! Отговори
До 196 преди 2 години
За съжаление всички са от БКП, а сега дойдоха техните деца и внуци!
153
5
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Диана Изтриха ми много важна думичка, така че ще я повторя...Мисълта ми е, че когато старото и гнило назначи свои хора, то те не могат да бъдат нови и свежи, те са л.у.м.п.е.н.и! БСП трябва да осъзнаят, че пречат на развитието на страната и ако у тях е останала капка българщина, трябва незабавно да се отстранят от пътя на прогреса!..За да не стават ИСТИНСКИ революции - както ни учи марксизмът-ленинизмът още, значи! А от това НИКОЙ не печели!...БСП ТРЯБВА ДА ПОГЛЕДНАТ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ!..
152
3
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Отново БСПарски мошеничества и извъртане на истината. Фалшивите протести на БСП от миналата година тук вече станаха "българска революция"!...Ха-ха-ха!..И както лозунгът на БСП е от всичко да търсят и извличат полза за себе си, така и тук решиха, че ползата от техния пълзящ преврат е обновяването на политическата класа - те винаги трябва да са печеливши, значи, нали са висшата ни класа..Ха-ха-ха!.. Трагедия!..Няма обновяване с назначени ***!..Но...Ще дойде и това време когато БСП и СИЕ са ВЪН
151
5
 
6
 
! Отговори
Йоло Денев преди 2 години
Справедливост ще има за Кирчно, Асенчо и техните приятели. За останалите - *** .
150
0
 
3
 
! Отговори
- преди 2 години
Овчарова от БСП е хубавица!
149
1
 
11
 
! Отговори
Един Коч преди 2 години
Само четворна колиция на ни беше оправяла.
148
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме разочаровате с това бсп , масларова и овчаров. Няма как с тези да се върви напред.
147
2
 
17
 
! Отговори
Басссси преди 2 години
Тия до кога ще ги търпим да се гаврят с народа
146
4
 
18
 
! Отговори
Въпросът е преди 2 години
От къде са взели пари да учат в Харвърд - кой е плащал?
145
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите са Андрешковци и това е нашата национална черта - от това се страхуват комунистите. Четете българска литература. Йовков, Елин Пелин, Вазов, П Славейков, Ст Челингиров,А Каралийчев. Четете бе!
144
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези дори и от Харвард били учудени как така са ги взели без никакъв опит в управление на каквото и да било в държавата. Иначе дипломата, сертификати и подобни поне аз когато интервюирам са едно добро начало и нищо повече.
143
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега искам от всички трезвомислещи и работещи хора да се успокоят и бързо да се поклонят на Радев
142
2
 
25
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Та да си продължа мисълта от долния ми пост, че ми свършиха символите. Та искам аз да попитам този недорасъл "харварски" муньo, как аджеба си мисли, че ще спре корупцията? Та тя е повсеместна. И къде ли не. Във всяка сфера, във всяка държава има корупция. И в Русия, и в САЩ. Абе хора, вие дето гласувахте за тези шматки - единия съден крадец, другият лъжец вярвате ли и на йота от това, което ви говорят за изкореняване на корупцията? Ако вярвате, значи сте най-големите шматkи на света :)))
141
2
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Отивам аз значи в съвета, когато навремето живееш под наем и казвам на служителката: - Искам да си сменя адресната регистрация, защото сега ми е пловдивска. А тя ми казва, че трябва да дойде хазяйката ми или да ми даде пълномощно, че наистина живея там, с копие на нотариален акт, разбира се. Но хазяйката не ще, защото ще трябва да плаща данъци, като се разбере, че има наематели в имота си. Та казах и аз на служителката: - Ето ти 50 лева да се почерпиш и да свършим работата. И всичко се нареди :)
140
0
 
24
 
! Отговори
Смешно и тъжно преди 2 години
Начело с Нинова(Техноимпексова + Булгартабак) ще борим корупцията. Ура другари!!!Все едно, че се връщаме 25 години назад... И смешно, и тъжно, и жалко, така не става...
139
0
 
15
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Не съм сигурен, че кокорчо се е родил мъж. Има вторични полови белези, че в момента трябва да е лелка, но е чичак.
138
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите винаги са били болни ко.мплексари неслучайно в отборните спортове дори Македония ни бие на всичко. А то така ще бъде и винаги, просто гена не може да се промени.