Христо Иванов: ДПС и ГЕРБ под карантина, носят корупционния вирус

За ДБ промяната е трансформация на институциите, не смяна на един с друг
213

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Влизаме в това мнозинство с намерение да внесем капитала на "Демократична България", то ще бъде трудно заради хетерогенния си характер. Това каза съпредседателят на ДБ Христо Иванов на консултациите при президента Румен Радев.
Още по темата
Според Иванов трябва да се удържа центърът на бъдещото правителство, да не залитне в една или друга посока, в случая лява. Като пример той даде присъединяване към еврозоната в сроковете, в които България си е поставила.

Историята показва, че в трудни моменти демократичните формации са правили стъпка напред, а не встрани, каза президентът Румен Радев в началото на срещата. С вота си за вас българските граждани показаха, че имат нужда от безкомпромисна защита на правовата държава и пресичане на злоупотребите с власт, които станаха повсеместни за последното десетилетие, посочи Радев. По думите му пред ДБ стои отговорността да поемат ангажимент към последователно отстояваните цели и приоритети за върховенство на правото и модернизация на страната.

Президентът изтъкна, че двете служебни правителства не просто са стабилизирали държавата, те са създали добра основа за бъдещо взаимодействие, преодоляло зависимостите и негативите на миналото.

Колкото и да изглежда труден процесът по формиране на това управление, той е една идея по-лесен, защото всички са наясно, че няма къде да се ходи. Въпросът е как ще съумеем след това то да функционира. Това управление осигурява на страната не просто редовно правителство, но изключително важната възможност да започнем промяната, каза още Христо Иванов.

По думите му тя не трябва да се разглежда като смяна на един с друг, а дълбока трансформация на това как се упражнява властта и как изглеждат институциите.

Първата характеристика на мнозинството, което се очертава, е, че то ще може да функционира без ДПС и ГЕРБ, без онези политически формации, които са носители на корупционния вирус. Тази карантина, в която трябва да бъде поставено управлението на страната, е важна предпоставка за започване на решаване на този проблем, изтъкна той.

Според Иванов следващата възможност е рестарт на Прокуратурата и ВСС. Ще работим за това да има конституционна промяна, не просто излъчване на нов състав, изтъкна той.

Атанас Атанасов пък посочи, че се очертава ситуация, в която секторът за сигурност изглежда дебалансиран. Атанасов каза, че някои от назначенията на шефовете на служби не са били удачни и посочи като пример главния секретар на МВР.

МВР успя да пречупи купения вот, което е сериозно постижение, изтъкна президентът Румен Радев. Той обаче също каза, че има натрупани проблеми в сектора, които трябва да бъдат решавани.


 


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
0
 
! Отговори
Велина преди 1 месец
Христо Иванов изпълнява нарежданията на олигарха Иво Прокопиев, а това няма да доведе до нищо добро.
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Патрона на ПОЧТЕНИТЕ урежда любовницата на две заплати и апартамент!Ние непочтенихе сме на една заплата! *** С С ТЕХНОИМПЕКС НА ЦЕНАТА НА ЕДИН АПАРТАМЕНТ! МНОГО ПОЧТЕНИ!ЕДИНИЯТ ЗАВЛЯКЪЛ СЪДРУЖНИЦИ С 6 МИЛИОНА!ПОЧТЕНА РАБОТА!
197
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
А К.Нинова и БСП са чисти като сълзица!!
196
0
 
0
 
! Отговори
hm преди 1 месец
Дано само като изтърват юздите и хората започнат да протестират, защото покрай инфлацията ще им падне стандарта на живот, не тръгнат здраво да теглят кредити и да се опитват с кухи увеличения, без реално покритие от производителност и събираемост на данъците. Тогава ще стане мазало. Ще оставят доста тежко наследнство за следващите, независимо кои са те. При подобна голяма коалиция, от тотално разнородни политически партии, всеки ще иска пари за своите си политики, а бюджета е ограничен.
195
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Бойкикев, може да сложите ГЕРБ под карантина, но истинската опозиция на гювечовото ви правителство ще бъде народа, този който вече си брои стотинките и няма да може да си плаща сметките за ток и горива, благодарение на корифеите Кирчо и Кокорчо, и техният ментор Радев! Народът ще ви помете, колкото и да се гласите, и редите правителство!
194
1
 
0
 
! Отговори
TCT преди 1 месец
До ГеноцидКакви сте вие и за какво се борите
193
2
 
6
 
! Отговори
Върбан преди 1 месец
ЕЕййй чак сега разбрах що ходят с маски в парламата - страх ги е да не се заразят с вируса на корупцията. Похвално. Това се казва борба с корупцията.
192
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
зелените на христо иванов не заслужават никакво доверие там ще стават скандалии разправии
191
1
 
16
 
! Отговори
nilesev преди 1 месец
Абе, Ице , сподели моля те ,как успя да спестиш 500 000 лв. без да работиш, с отнети адвокатски права.
190
4
 
6
 
! Отговори
Фатих преди 1 месец
До Амеди Догану; Ристо се забави при зеления чорап защото искаше да уреди смедките на Иво Прокопиев с Резидента на Разцветников. Ристо ще ги вземе на минаване и ще ги достави господин Доган, вие сте светла и известна по цял свят личност , потърпете малко моля Ви, за Вас и за турците въобще българки много. Те българите почти всички са с обратна резба, не ги бива за нищо. Пък и исторически винаги е било така всяка българка на турчин поверена. За това имаше и просперитет и демогравско развитие..
189
1
 
16
 
! Отговори
гласоподавател преди 1 месец
Иванов защо си толкова ***? Аз лично съм свидетел,че раздавахте пари из Делиормана за да купувате гласове с придатъците ви от Партията за свобода и достойнство на Орхан Исмаилов. Отричай да видим. Защо правиш народа на глупав след като нямаш никаква разлика от всички други в купом? А къде ще бъде поставен Иво Прокопиев в тази коялиция? Преди или след зеления чорап?Ще ви видим изкарайте до Великден пък за Георгьовден ще ви похвалим. Зимата ще е много студена хисто, много студена.Да го знаеш
188
0
 
8
 
! Отговори
Петьо Блъсков преди 1 месец
Ало , ''Южен кръст'' ли е ?
187
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брех, да му се не види! Ицето Бойкикев една света вода тройно дестилирана! Той корупционния вирус го заобикаля през три преки!
186
9
 
5
 
! Отговори
ОцелялОтСДС-Чумата преди 1 месец
Добре, че не спечелихте изборите,защото щяхте да ни докарате отново СДС-Чумата.
185
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Христо му дай да кряка и да досажда на Кирето. За няма месец и забрави търновсият си срам. За пет пари работа не могат да свършат сектантите от дай България, но нагнетяват обстановката.
184
2
 
16
 
! Отговори
Асен преди 1 месец
Съвсем спокойно може към ДПС и ГЕРБ да причислим и Демократична България, които обслужват редица олигарси!
183
1
 
10
 
! Отговори
КЪДЕ СА 53 МИЛИОНА преди 1 месец
ИЦАК- БЪЛГАРИТЕ ВИ ОБВИНЯВАТ ЧЕ "ОНИЯ" 53 МИЛИОНА ДЕТО СЕ ТЪРКАЛЯЛИ СИ РАЗПРЕДЕЛИХТЕ ВСИЧКИ И ЗАЕДНО КРЕЩИТЕ ГЕРБ КРАДАТ ЗА ДА НЕ СВЕТИТЕ С ПЛОСКИТЕ СИ ЛЕГЕНДИ ЗА 53 МИЛИОНА- ДАМАДЖАНКОВ ПРИБРА МИЛИОНИТЕ И ГИ РАЗПРЕДЕЛИ.
182
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ало Маджо", говори за корупция...модерни времена, какво да ги правиш.
181
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Не познавам по крадливо и лъжливо, а и миризливо същество от гъркиня.Турчин може до гроб да ти е приятел, а грък може да продаде и на майка си п.....а
180
2
 
21
 
! Отговори
Ристе, преди 1 месец
Тя, твоята е ясна - за последно си на височко. Само че там е доста проветриво и не се знае до кога ще си/сте там. Лично ти си би десен шут с левачката/левицата. Вече си карантиниран, дори от тези, които се излъгаха да гласуват за теб.