Костадинов: Да махнем сертификата, да живеем нормално

Представителите на "Възраждане" отидоха при президента без маски
267
Костадинов: Да махнем сертификата, да живеем нормално
Снимка: БГНЕС

Проблемите, които България има, търсят и трябва да намерят максимално бързо своите решения, защото страната ни се намира в криза и то вече десетилетна криза. Ще направим всичко, което зависи от нас в парламента да поставим въпросите, които смятаме за важни и належащи, да намерят своето решение. Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на консултациите при президента Румен Радев.

Срещата е последна при държавния глава преди връчване на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на победителя в изборите "Продължаваме промяната". Президентът посрещна представителите на "Възраждане" с маска, която свали, когато започна да говори, но никой от четиримата не беше с поставена маска.

Макар и последна в тези консултации, аз не деля партиите, парламентарните групи по тяхната численост, всяка една е важна, каза Радев в началото на разговора. Президентът изрази надежда в близките дни да връчи първия мандат. Той попита как от "Възраждане" виждат работата в парламента и с бъдещото правителство, защото неотложните решения са много.

Костадинов посочи, че е важна нормализацията на живота в нашата страна.

Смятаме, че трябва да се премахне зеленият сертификат като тежка дискриминационна форма, подчерта той. Костадинов открои и това, че децата не могат да получат адекватно образование в онлайн обучението.

Нашата държава буквално е изправена пред изчезване и народността ни от стопяване, каза още той във връзка с демографската криза. Според Костадинов здравната система не функционира и е почти напълно разрушена.

Той открои и проблема с българската енергетика и цените на тока. Ако те се вдигнат от 1 януари, това ще допринесе за кризата. Не трябва да забравяме и казуса с РСМ, защото не можем да направим компромис по начина, по който си го представят нашите европейски партньори. Ще търсим подкрепа от всички здравомислещи фигури в Народното събрание, защото за нас това е национална кауза. Ще бъдем гласът на здравия разум, на българския народ и ще настояваме за максимално голяма чуваемост, каза още Костадинов, като допълни, че българският народ не може и не трябва да бъде делен.

Надявам се, когато предлагате мерки за справяне с пандемията, да имате под внимание живота на всеки един българин, включително това, че повече от 100 човека на ден все още умират в болници, че лекарите и медицинските сестри все още са претоварени. Надявам се в диалог с отстаналите политически сили да намерите такова решение, което да мисли и за тях и в същото време да осигурите нормален живот, коментира президентът Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако този е най-голямата надежда за хората,жалко за тях.Не е за смях,а е трагедия.
175
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да въведат зелени сертификати за парламента.ПП не се излагайте,а дайте предложение за сертификат за ковид в парламента.Ако стане епидемичен взрив с ковид в парламента ,ще станем за смях в целия свят.
174
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да се махнат зелените сертификати.С критики не се постигат резултати ,а с предложения и решения на проблемите,с премахването на мерките ще има повишена смъртност ,а не решаване на проблема с демографската криза.А РСМ ще участват на Европейското Първенство по Хандбал за пореден път и може да викате за тях,защото ние никога няма да се класираме там,освен това ще участват на баражи за ЕП по футбол.Там имат и по-ниска смъртност от Ковид.
173
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре лае копейкин, ще си заслужи още едно имение
172
2
 
11
 
! Отговори
Нострадамус преди 2 години
Има хляб в тези! Само да са малко по-умни. А иначе това е пътя - сами срещу всички! Постепенно се получава. само да не се кривне настрани. А и има потенциал - Възраждане, Атака, НФСБ, Воля и още няколко сродни формации такова ОФ биха спретнали .....!
171
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е поредния вреден политик за България. Вкаран в парламента с рубли.
170
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България най-много цвилят миризливите партийки с най-малко гласове.
169
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с маските е пълен цирк. Защо да слагат маски, при положение че ще седнат и като говорят, ще ги свалят? Това е да мислиш критично, а не да следваш идио.тски заповеди като овца. Даже оставям настрана спора дали изобщо вършат нещо при респираторен вирус, или не.
168
11
 
7
 
! Отговори
Еврогей натовец преди 2 години
Куцо е Куцето...най веке в главата....
167
8
 
20
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Костадинов е голямата надежда на нормалните хора
166
1
 
8
 
! Отговори
absurd преди 2 години
До 190И как реши ,че е така,или си поредния нищожен манипулатор
165
17
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Възраждане е нещо като Атака. Големи обещания, популизъм и накрая ще се продадат евтино за златен пръст.
164
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Русия има санкции, а България е без санкции но по-зле от Русия. И Костадинов иска но не може да махне короната.
163
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в страни като русия с изобилие на ресурси обаче..никой не живее нормално..защо ли? не е само до ресурсите, драги
162
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За избраните любимци без сертификат, а простосмъртният не може без зелената хвърчаща бележка да влезе в магазина и да си купи га.щи и чорапи. Затова хората и не вярват на измишльотините им и на чудодейния еликсир.
161
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да подкреква в НС-то. Не врЕди.
160
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам да падне зеления сертификат. Все пак наближава нова година и ще трябва да празнуваме
159
3
 
7
 
! Отговори
до 181 преди 2 години
даже имаме твърде много разнообразие на ресурси за производство на зелена енергия - като не пече слънце и не духа вятър, тече вода в реките, или има морско течение, или колкото си щеш земеделска продукция за биогориво имаме. проблемът е че т.нар. соц инженери (които обучават и съвременните инженери у нас) - бяха свикнали да вземат изкопаеми горива наготово от ссср и никога не им се е налагало да мислят за технологии.
158
2
 
19
 
! Отговори
ДО 181 преди 2 години
Ако на всяка нова сграда има соларни панели, ако има един читав АЕЦ, чиято енергия да не се изнася, ами да е за вътрешни нужди, ако ЕРП-тата бяха държавни, а не частни, можеше да имаме по-ниски цени на енергията. Но...уви!
157
3
 
13
 
! Отговори
да живеем нормално? преди 2 години
Ама как? Ще живеят нормално в страни като Русия, където има изобилие от енергия и ресурси. А в западна Европа как да стане, като нямат енергии. Това няма нищо общо с вируса, сега хората с тези мерки и локдауни се приучват да живеят в бъдещата зелена икономика. Слънцето грее колкото грее, вятърът дyxa колкото дyxa - повече не може, соларните панели и вятърните перки могат да доставят енергия най-много до 20% от изразходваната сега. Хората ще си седят в къщи и толкова, няма за повече. Свърши вече.