Костадинов: Сертификатът в НС - скрита форма на държавен преврат

"Ако бъдещото правителство свали мерките, ще е добър знак"
111
Костадинов: Сертификатът в НС - скрита форма на държавен преврат
Снимка: БГНЕС

Отпадането на всички ограничителни мерки би бил добър знак. Така лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира евентуална подкрепа от партията за бъдещото правителство след консултациите при президента Румен Радев.

Още по темата
С държавния глава от "Възраждане" обсъдили както желанието си мерките да отпаднат, така и притесненията от ръст на цените на тока от януари, и необходимостта да се коментират в цялост "демографската криза, образователният проблем и здравният апокалипсис", който според Костадинов е основна причина за смъртността в болниците.

Заявихме, че не трябва да се прави никакъв компромис с РСМ, тъй като нашите македонски братя са показали, че разбират само езика на твърдата дипломация и заявихме, че "Възраждане" ще бъде гласът на здравия разум в НС, каза той.

Костадинов изтъкна и условията, при които бъдещият кабинет не може да разчита на подкрепа - ако продължи мерките срещу пандемията на служебния кабинет, ако смята да прави компромиси за РСМ, ако иска да въведе еврото от началото на 2024 година, да продължава външна политика на зависимост, като търпи и чужди военни бази у нас.

Според него няма как зеленият сертификат да бъде въведен в парламента, защото това било "скрита форма на държавен преврат". Костадинов заподозря, че мярката е изцяло насочена срещу депутатите от партията му и попита защо такъв няма в други министерства и държавни институции.

Той подчерта, че всеки може да се ваксинира, ако желае, но не и да налага това на други хора.

В отговор на въпрос Костадинов каза, че казусът с вестник "Труд" е правен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари