Протест на лекарите от "Лозенец", не искат да са педиатрия

Лечебното заведение не било структурирано за тази цел
26

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лекари от болница „Лозенец“ излязоха на протест срещу идеята на Министерството на здравеопазването да превърне лечебното заведение във временна национална педиатрия.
Още по темата

България е една от малкото държави в ЕС, където няма специализирана детска болница.

По думите на медиците болница „Лозенец“ не е проектирана по този начин и няма да може да изпълнява функциите на педиатрия.

Те обясняват, че дори документално нещата са изключително неясни, защото при сливането на двете дружества ще трябва отново да се подписват договори с НЗОК.

По-рано днес здравният министър Стойчо Кацаров настоя, че педиатрията ще се строи в двора на болница „Лозенец“.

„Тя се намира в самия Южен парк, едва ли има по-хубаво място“, посочи министърът.

Той отбеляза, че е направена проверка и на този терен може да се строи.

„Изграждането на болницата ще отнеме в най-добрия случая 5 години. През това време – реорганизираме правителствена болница, за да поеме пациентите от детската болница“, обясни д-р Стойчо Кацаров.

Той заяви, че болница „Лозенец“ ще запази многопрофилния си характер, както и университетския си характер след сливането.


 


26
Още по темата: Лозенецпротестболница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
достъп преди 1 месец
Детска болница трябва да се построи на ксмуникативно място с достъп на коли, метро автобуси и трамвай както НДК но на такива места се строят МОЛове и звездни хотели върху зелени площи.
24
1
 
1
 
! Отговори
Активист на БСП преди 1 месец
Имат избор- ДА НАПУСНАТ !!!
23
0
 
2
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
Включвам се и ас не искам да сьм общ работник искам да сьм депутат
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като цяло тези хора са се самозабравили и може би подтиквани от алчност не гледат реално на нещата. Болницата е държавна( на всички нас), те работят там и би трябвало да уважават решенията на работодателя си. Ако не у дома. Не може цяла държава да се съобразява с интереса на 20 човека.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакви лекари не са тея ,а обикновенни Мародери !- свикнали да изнудват болните и да трупат пачки от чуждата болка , от Децата по-малко ще крадът затова не искат ! - Вън от болницата ! и Веднага Основна реформа в здравеопазването ! - тоя рекет на бялата камора Не се трае вече !
20
0
 
3
 
! Отговори
да цитираме преди 1 месец
Нека да цитираме един от новите коалиционни партньори - - "".. няма *не искам* , няма *недей*......""
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аман от докторски протести. Абе неуважавани от мен доктори - вие нали сте се клели в Хипократовата клетва, нали знаете, че при спасяването на човешкия живот парите остават на заден план, нали знаете, че сти длъжни да изпълнявате своите задължения при всякакви условия. Ако не ви изнася - напуснете бе хора.Ще ви разбера.Но да стоите там и да получавате маса пари,защото наистина ги получавате и да мрънкате непрекъснато за пари - това е БЕЗОБРАЗИЕ.
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аванта помисли и за децата от провинцията, от Варна и Бургас със самолет ли ще ги караш. София е един граничен град. В Англия, детската болница е в Ливърпул, построй е някъде между Стара Загора и Пловдив, в едно тихо и спокойно градче, където въздуха е чист и близо до университети. Този за 7 месеца на власт само поразии прави и не трябвали парламента да вземе решение, а не Стойча Авантата
17
1
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 1 месец
До Анонимен 14 Няма правителствена болница.Правителствена е била някога.Сега е болница Лозенец. Бил съм там три пъти без никакви протекции.Четеш в интернет , избираш лекар , обаждаш се по телефона , запазват ти час и си готов.Имаше и една циг-анк-а дето се хвалеше как сина и щял да си купи дълга кола със столове вътре.Болницата е прекрасна и е на високо професионално ниво.Така че не коментирай без да знаеш.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трудна ще е борбата с бялата мафия но е неотложна и трябва да започне и в кратки срокове да се завърши!
15
0
 
6
 
! Отговори
И за деца плащат преди 1 месец
Баш от децата искат повече пари. Мамите плащат здраво и то за глупости. Пример - всички "хомеопатични" щуротии, които им продават
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изобщо не трябва да има "правителствена" болница ! Не да ги обединяват, а всичко да направят за децата !
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама разбира се че ще протестират. Искат си лапачката, хорицата. и те душичка носят. А пък и като гледат шкафчето на шева с кюлчета злато и петстинарки ойро направо им спира акото. Дайте си им банкомато на докторята вееее........
12
2
 
3
 
! Отговори
чичи преди 1 месец
то мноо лесно ,кото се наспиш у болницата и чекашсетри ,после да одиш в клиники и по 50-200 лева ноа час да прайш хиладо неден !!!
11
2
 
3
 
! Отговори
Lolol преди 1 месец
Пф защо но е такава глупост... Грижа за деца... Демографската криза на макс и затваряме България гасим лампите и обръщаме столовете по масите до 50 години
10
3
 
6
 
! Отговори
Правилно е преди 1 месец
Само органи на правителствено болни да се трансплантират.
9
2
 
9
 
! Отговори
решено преди 1 месец
Рашков ще прати полицайте.
8
4
 
19
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Абсолютно съгласен съм с оценката на Министърът. Южен парк е добро място за Детска болница. А и така ще се прекъсне далавераджийството с органи. Тия , които не са съгласни с проекта са на страната на мафията на Чирков,защото детските жизнени органи не стават за трансплантации . Протестиращите срещу министерското решение са хора,които мразят Децата.
7
2
 
23
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Като не искат - право дома !
6
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само за пет месеца Радевци успяха да унищожат тази водеща преди болница.