Запечатването на в. "Труд" - реваншизъм с бумерангов ефект

Свободата на словото не може да бъде заглушена, смята Валерия Велева
7 дек 2021 10:21, Ния Христова
131
 
Полицията вчера запечата редакцията на вестник "Труд" заради неплатени сметки. Главният редактор Петьо Блъсков обяви гражданско неподчинение и категорично заяви, че ще издаването на вестника ще продължи и не се страхуват от арести. 
 
"Явно има спор по плащането на наема. Каквито и да са взаимоотношенията, недопустимо е влизането на полиция и цялата агресия спрямо една медия. Това не е начинът, по който да се реши какъвто и да е проблем между държавата и една медия. Свободата на словото не може да бъде заглушена", заяви журналистът Валерия Велева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя добави, че "Труд" има ярка опозиционност спрямо новите управляващи и президента Радев.
 
"Да посегнеш на опозиционна медия е акт, който ще има бумерангов ефект. Ще отнесат въпроса до Европа. 20 години от моята журналистическа кариера са минали във вестник "Труд". Помня как Иван Костов изпрати Муравей Радев да прави тежки финансови ревизии и следствия срещу "Труд". Къде в момента е Костов, къде в момента е "Труд"?", каза още Велева.
 
Политологът проф. Росен Стоянов отбеляза, че медия не може да бъде затворена, тъй като тя ще стане изцяло дигитална.
 
"В тази нажежена политическа обстановка това беше ненужно. Това са фойерверки, които са следствие на емоционален реваншизъм от страна на този, който е разпоредил и разписал. Отиващото си служебно правителство, чрез този акт, ще остави петно върху себе си. Този акт ще бъде пришит към онзи министър, който вчера бягаше от отговори на въпроси на ваши колеги. Ако си много ербап, застани пред медиите и дай точните аргументи", коментира той.
 
"Преговорите буксуват, розовият балон спихва. Явно има проблеми и препъникамъни между 4-те партии. Много неща в това коалиционно споразумение са учудващи. Има парцелиране и феодализация на министерствата. Притеснително е набъбването на министерствата. Какво ще прави Министерството на климата? Ще имаме Министерство на ефективното управление. Това са абсолютно кухи структури, които означават раздута администрация", посочи Велева.
 
"Няма как за една седмица да пребориш онези стари партии с много политически опит и да ги убедиш в розовото бъдеще. Бракът ще се случи трудно и трябва да бъде на основата на принципни съгласия. Заявената прозрачност няма да е достатъчна, не е възможно всичко да се покаже на всички", смята той.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
2
 
! Отговори
Виктор преди 2 години
До Анонимен"РЕД Е И НА ВАС ОТ ON AIR ."- Ако си плащат редовно наема, няма нужда.
91
13
 
18
 
! Отговори
Тхххххгхх преди 2 години
Труд е слугинаж на ГЕРБ затова толкова време не е плащал суми за наеми
90
2
 
13
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 2 години
ЧЕНГЕТАТА НА РУНДЬО, ПОДГОНИ ХА ЧЕНГЕТО ПЕТЬО БЛЪСКОВ... ХАХАХААА.....ТАКА Е В "ПОСТ--СОЦА."-----НЕ СЕ ЗНАЕ----КОЙ НА КОГО СЛУЖИ И КАКВО МУ ПЛАЩАТ....!!!
89
8
 
11
 
! Отговори
Свобода или Подлизур преди 2 години
Хилари Клинтън :Имам среща с плешивият и ***.ел Премиер на България Борисов! !.......................................24Часа, превеждат :Хилари има среща със Смелият и Силен Премиер на България Борисов !
88
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РЕД Е И НА ВАС ОТ ON AIR .
87
15
 
10
 
! Отговори
Диктаторче преди 2 години
Явно харманлийското селянче от Славяново много го е страх от критика и няма как да отговори по друг начин освен с репресии ! Честита диктатура !
86
5
 
18
 
! Отговори
Неее преди 2 години
ВЕЛЕВА е нежния глас на Държавна сигурност. Времето ти изтече велева.
85
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поздрави за Минеков. Така трябва срещу гробарската депессрска мафия. Нека вият нейните слуги като тази на снимката
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИКНЕТЕ ИВЕТО БЕ ОНАЯ ПО СИЛНО КРЯКА.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до П.К и.н.к.-ТИ ЩО СИ ПЛАЩАШ ВСИЧКО ДЪЛЖИМО БЕ ***.КЕФ МИ Е ДА СЛУШАМ РЕВЪТ НА ТЪРТЕИТЕ.
82
4
 
15
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Така си е - ще има бумерангов ефект. Тръгна Петьо Блъсков, а накрая ще цапардоса и Тиквата.
81
14
 
5
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Безличните *** на червената мафия драскат ли, драскат. Само че, НАРОДА БЪЛГАРСКИ помни всичко от техните "управления". Помни и зловещата държавна сигурност. Колкото до нахлуването на полиция в една медия, това тепърва ще бъде разнищвано, на европейско равнище като отзвук от тоталиризма-време. А, П. Блъсков вече отвори вратата на българското задкулисие. Пък, и хамалина на бесилки и ковчези, на изпровидяк, получи си своя, добре заслужен голям шамар. НАЗДРАВЕ ЗАГОЛЕМИТЕ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИЦИ.
80
3
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
като говорите за свобода на словото защо не мога да коментирам анонимно посаитовете а искат регистрация това ли е свободата труд и пик минаха всякаквиграница ами телевизия 7 дни какво стана с нея същото блъсков се държикато га=мен тои не е никакъв журналист
79
1
 
20
 
! Отговори
phfire преди 2 години
Защо ни губите времето с новини от типа на "Някой който не си плаща наема е изгонен с полиция"
78
23
 
12
 
! Отговори
реваншизма преди 2 години
Европа е уведомена за нарушаването на Конституцията от Радев и Кирчо лишаване от изборни права на 75% от Рашко нахлуване на МВР в независима медия след санкций и импийчмънд ще избирате Гешев за президент
77
2
 
15
 
! Отговори
хахахахахах преди 2 години
До МП ДА, ТОЧНО! ЕДИН ЧОВЕЧЕЦ ТАКА ДАДЕ АЙ ПИ АДРЕСИТЕ НА ХОРА, КОИТО КРИТИКУВАХА ГЕРБ В САЙТА МУ. ХОРАТА БЯХА ПРЕСЛЕДВАНИ И СЪСИПАНИ, А ЕЛЕМЕНТАРНИЯ ЧОВЕЧЕЦ СЕ ИЗДИГНА ДО СЛУЖБА, ОТ КОЯТО НИЩО НЕ РАЗБИРА - АМА НАЛИ Е ВЕРЕН НА ГЕРБ....
76
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно всички който са слугинаж на герб и буци са мнооого тъ ъпи.
75
3
 
13
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Тая , жива ли е още...?!
74
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Далаверева, блъсков няма правно основание да заема тези помещения. Той не е страна по договора за наем. Той е, като клошарите в нечий имот.
73
6
 
25
 
! Отговори
истината преди 2 години
Труд не е свободна медия, а слугинаж! Ако аз не си плащам наема ще ме изхвърлят, тия с какво са по по най от другите??? Нищо ненормално не се е случило, не правете сензация - няма такава!